CELEBRITIESMUSICTραγούδι «Figures» της κολεκτίβας “Eurotoire”.

Tραγούδι «Figures» της κολεκτίβας “Eurotoire”.

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την κυκλοφορία του τραγουδιού «Figures» της κολεκτίβας “Eurotoire”. Το νέο single από το άλμπουμ “Οn A Red Thursday” είναι και το τελευταίο πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ στις 9 Μαρτίου και βρίσκει τις Raveloe και Tamara van Esch με πανκ αισθητική να σχολιάζουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Στο τραγούδι ακούγεται επίσης μια ομάδα οκτώ γυναικών να φωνάζει μέσα από ένα μόνο μικρόφωνο πάνω από τις στακάτες και παραμορφωμένες υφές του κομματιού οι οποίες αποτελούνται ανάμεσα σε άλλα από συνθεσάιζερ, απόκοσμες κιθάρες και βιολί. Καθήκοντα παραγωγής είχε ο Κύπριος παραγωγός Intueri (Στέφανος Αρέστης).

Σε ένα πρόγραμμα με επίκεντρο την τραγουδοποιία που σχεδιάστηκε και δοκιμάστηκε πιλοτικά από την κυπριακή δισκογραφική Louvana Records, με το όνομα Eurotoire, 18 τραγουδοποιοί, παραγωγοί και session μουσικοί από 10 χώρες κλήθηκαν να συναντηθούν στην Κύπρο σε τρεις φάσεις το περασμένο καλοκαίρι για να γράψουν και να ηχογραφήσουν ένα δίσκο.

Ο δίσκος On A Red Thursday είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας 18 αγνώστων μεταξύ τους μουσικών από 10 χώρες, οι οποίοι μαζεύτηκαν στην Κύπρο σε τρεις διαφορετικές συναντήσεις το καλοκαίρι του 2021 για να δημιουργήσουν μαζί ένα άλμπουμ.

Προ-παραγγελία διπλού LP, ψηφιακό άλμπουμ- found.ee/OnARedThursday

‘Tην κόκκινη Πέμπτη’ όπως λέει το κυπριακό ρητό, εννοώντας ποτέ ή πάρα πολύ σπάνια  θα συμβεί κάτι… όπως κάποιος να βρεθεί σε ένα νησί, με μια ομάδα αγνώστων, βουτηγμένος βαθιά στα νερά της δημιουργίας. On A Red Thursday (9 Μαρτίου) είναι το προϊόν μιας τέτοιας συνάντησης μουσικών, προερχόμενων από διάφορα υπόβαθρα, δεξιότητες και εμπειρίες. Tο πρώτο τους σινγκλ «Until We Meet Again», ένα ντουέτο τραγουδημένο από τους Panayi και Jolien σηματοδοτεί την αρχή της γνωριμίας αυτής της ιδιαίτερης ομάδας μουσικών με τον κόσμο, μερικοί από τους οποίους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη δισκογραφία. Ακολούθως, στις 3 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το alternative R&B κομμάτι «So Lonely» το οποίο τραγουδά η Maris Pihlap. Το «Figures» που έρχεται στις 25 Φεβρουαρίου είναι το τελευταίο σινγκλ πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ και βρίσκει τις Raveloe και Tamara van Esch με πανκ αισθητική να σχολιάζουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες.

Σε ένα πρόγραμμα με επίκεντρο την τραγουδοποιία που σχεδιάστηκε και δοκιμάστηκε πιλοτικά από την κυπριακή δισκογραφική Louvana Records, με το όνομα Eurotoire, τραγουδοποιοί, παραγωγοί και session μουσικοί από 10 χώρες κλήθηκαν να συναντηθούν στην Κύπρο για να δοκιμάσουν τα δυνάμεις τους, να εμπιστευτούν αγνώστους και να επιτρέψουν στην τέχνη τους να σμίξει. Η πρώτη τους συνάντηση τον Ιούνιο του 2021 στο Studio eleven63 διήρκησε πέντε μέρες και γέννησε 15 τραγούδια. Τα τραγούδια ολοκληρώθηκαν στη δεύτερη συνάντηση της ομάδας τον επόμενο Ιούλιο στο χωριό Λεύκαρα και ηχογραφήθηκαν στην τρίτη τους συνάντηση που έγινε και πάλι στο Studio eleven63 το Σεπτέμβριο. Το On A Red Thursday είναι ο δίσκος με τον οποίο αυτό το γκρουπ μουσικών και παραγωγών επιδεικνύει στον κόσμο τη δύναμη του να ακούς το δημιουργικό σου ένστικτο και να εμπιστεύεσαι το άγνωστο.

To τραγούδι «Until We Meet Again» (13 Ιανουαρίου) είναι το πρώτο δείγμα αυτού του όμορφου και δημιουργικού ταξιδιού που βλέπει το φως της μέρας. Πρόκειται για ένα ντουέτο μεταξύ του Κύπριου τραγουδιστή Panayi και της Βελγίδας τραγουδίστριας Jolien σε μια γλυκιά μπαλάντα για τον αποχωρισμό και την απώλεια. Όμορφα πιανιστικά μοτίβα και απλωμένα synths ξετυλίγονται μέσα από το ρυθμό των ακουστικών κιθάρων, ενώ οι βελούδινες φωνές των δύο τραγουδιστών μπλέκονται με ευαισθησία. Το κομμάτι γράφτηκε από την Ολλανδέζα alternative folk τραγουδοποιό Tamara van Esch, τον Κύπριο καλλιτέχνη της soul-pop Alexis Sunder και τον Ελλαδίτη indie-rock κιθαρίστα Βασίλη Παπαδόπουλο, ενώ την παραγωγή έκανε ο Κύπριος παραγωγός Grathian Grow (Άθως Χριστοφόρου).

Το δεύτερο single «So Lonely» (3 Φεβρουαρίου) βρίσκει την Εσθονή καλλιτέχνιδα Maris Pihlap να ακροβατεί με την ψιθυριστή της φωνή πάνω από σαμπλαρισμένα γκρουβάτα τύμπανα και χυμώδης μπασσογραμμές, συνοδευόμενη από διάφανα synths και φωνητικά, σε ένα φωτεινό κομμάτι για καινούργιες αρχές και αποδοχή των λαθών του παρελθόντος. Το «So Lonely» γράφτηκε από την Pihlap μαζί με τον τραγουδοποιό Josh Island από το Λουξεμβούργο, καθώς και την Βελγίδα ποπ καλλιτέχνιδα Alison Jutta και τον Κύπριο τραγουδοποιό Alexis Sunder. Την παραγωγή ανέλαβε η Pihlap μαζί με τον Γάλλο παραγωγό ηλεκτρονικής μουσικής CØLIBRI (Jérôme Rotier).

Το τελευταίο σινγκλ του άλμπουμ πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας του, το «Figures» (25 Φεβρουαρίου), είναι μια συνεργασία με την indie-pop Σκωτσέζα καλλιτέχνη Raveloe και την Ολλανδή τραγουδοποιό Tamara van Esch το οποίο εκφράζει έντονα και ενδυναμωτικά αισθήματα γύρω από το θέμα της ενηλικίωσης και τις κοινωνικές πιέσεις προς τις γυναίκες. Στο τραγούδι ακούγεται επίσης μια ομάδα οκτώ γυναικών να φωνάζει μέσα από ένα μόνο μικρόφωνο πάνω από τις στακάτες και παραμορφωμένες υφές του κομματιού οι οποίες αποτελούνται ανάμεσα σε άλλα από συνθεσάιζερ, απόκοσμες κιθάρες και βιολί. Καθήκοντα παραγωγής είχε ο Κύπριος παραγωγός Intueri (Στέφανος Αρέστης).

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS