ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESNew Year's Eve with a star!

New Year’s Eve with a star!

Στο μεταίχμιο μεταξύ παλιού και νέου χρόνου, το αειθαλές top model και πετυχημένη παρουσιάστρια, μιλά για όλα όσα την κάνουν πια συνειδητοποιημένα ευτυχισμένη και αποκαλύπτει τι επιθυμεί να της φέρει το 2020.

Από τον Γιώργο Πράσινο

Όταν βλέπεις τον εαυτό σου στην τηλεόραση, πόσο αυστηρή είσαι μαζί του;
Είμαι πάρα πολύ αυστηρή. Βέβαια, όχι όσο παλαιότερα. Με τα χρόνια, έχω μαλακώσει και οι εμπειρίες, οι αποτυχίες μου αλλά και οι επιτυχίες -όλα-, με έχουν φέρει σε ένα σημείο να μπορώ να απολαμβάνω. Πλέον γελώ με τα λάθη μου, τα σαρδάμ, ενώ παλαιότερα έμπαινα στη διαδικασία να διορθώνω τα πάντα επί τόπου.

Πώς είναι να παρουσιάζεις δύο τόσο επιτυχημένες εκπομπές, και μάλιστα με ένα δύσκολο -για τον μέσο Έλληνα- αντικείμενο, όπως η μόδα;
Η μόδα είναι η ζωή μου. Όλα περιστρέφονται γύρω από τη μόδα. Η μόδα δεν έχει ένα πρόσωπο –έχει πολλά πρόσωπα. Και τα δύο projects «αγκαλιάζουν» τη μόδα. Το ένα έχει να κάνει με το κομμάτι του modeling, ενώ το άλλο μαθαίνει στις γυναίκες πράγματα για τη μόδα. Εκεί, πρέπει να το κάνεις με γλυκό τρόπο –δεν γίνεται να είσαι δεικτικός ή αυστηρός. Στο «GNTM» είμαι αυστηρή, γιατί ξέρω και αγαπώ αυτή τη δουλειά, αφού την κάνω από παιδί.

 


Φόρεμα Kendal&Κylie, d tales concept stores. Παπούτσια migato, migato.com.

 

Τι σχόλια ακούς στον δρόμο;
Μόνο τα καλύτερα. «Ζούμε για το shopping star», «είναι η ξεκούρασή μας», «αγαπάμε την ομορφιά», «τι υπέροχες φωτογραφήσεις κάνετε!», «τα χαιρετίσματά μου στον έναν ή τον άλλον»… Ο κόσμος είναι χαρούμενος γιατί μαθαίνει μόδα και, όπως είπες προηγουμένως, η μόδα δεν είναι τόσο κατανοητή στον απλό πολίτη. Οι Ελληνίδες έχουν αρχίσει πια και παρακολουθούν τη μόδα, ντύνονται ωραία, και έχουν βγάλει από το ντύσιμό τους περιττά πράγματα –ντύνονται πια απλά. Το αγαπώ το «shopping star», Γιώργο μου, το λατρεύω!

Τα τελευταία χρόνια, είσαι ένα από τα δυνατά χαρτιά του τηλεοπτικού «χάρτη». Πιστεύεις ότι έχουμε την τηλεόραση που μας αξίζει;
Μπορούμε ακόμα καλύτερα! Πρέπει να δοθούν ευκαιρίες στους παρουσιαστές να τολμήσουν να παρουσιάσουν κι άλλα προγράμματα, έξω από την πεπατημένη. Υλικό έχουμε –έχουμε πανέμορφους, ικανούς και έξυπνους παρουσιαστές! Μπορούν να κάνουν εκπομπές όπως στην αμερικανική τηλεόραση: πιο απλά και χαρούμενα πράγματα. Δεν μου αρέσει που τους βάζουν σε format και δεν τους αφήνουν ελεύθερους. Χαίρομαι που στο Star, τόσο στο «shopping star», όσο και στο «GNTM», με έχουν αφήσει ελεύθερη να έχω την προσωπικότητά μου –όχι μόνο εμένα, αλλά και όλα τα παιδιά. Ποτέ δεν μου είπαν «κάνε το όπως η Τάιρα ή η Χάιντι».


Φόρεμα cushnie και πέδιλα Αquazzura, Enny Di Monaco.

 

Νιώθω πως είσαι επίμονη. Μετά τον «Πρωινό καφέ» πριν από 10 χρόνια -όπου είχες δηλώσει ότι δεν ήσουν όσο καλή θα ήθελες- θα πίστευε κανείς πως το κεφάλαιο τηλεόραση είχε κλείσει για σένα, αλλά φευ…
Μα, είχε ψιλο-κλείσει. Είχα προτάσεις για τηλεπαιχνίδια ή άλλες εκπομπές που δεν μου ταίριαζαν. Επανήλθα στη τηλεόραση κάνοντας κάτι που αγαπώ και ξέρω από παιδί. Δεν ήρθα να κάνω variety show, δεν έκανα χορό ή τραγούδι, αλλά αυτό που ξέρω. Αν ξεσκονίσεις τις συνεντεύξεις μου τότε, θα δεις ότι έλεγα: «θα επιστρέψω τηλεοπτικά, μόνο αν έχει κάτι με μόδα!» Ο «Πρωινός καφές» ήταν μια ωραία προσπάθεια, όπου όλοι κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του, είχε πολλή μόδα, τραγούδι και χορό -όχι με την έννοια των τραγουδιστών, αλλά σκετς-, και πολύ στυλ. Και, προς Θεού, δεν λέω ότι μας αντέγραψαν! Εγώ δεν ήμουν και το κλασικό κορίτσι του «Πρωινού Καφέ»! Θα μου πεις «ήταν η Σκορδά, αυτό το είδωλο με κάτι ποδάρες μέχρι το ταβάνι;». Όχι, αλλά έγινε! Μια τόσο όμορφη και εντυπωσιακή γυναίκα, με οικογένεια και ανησυχίες μια σύγχρονης γυναίκας, που το υποστηρίζει μια χαρά. Όπως και η Ελένη Μενεγάκη, που έχει τόσο ζεστή και άμεση προσωπικότητα, και είναι υπέροχη να την βλέπεις!

Τα δύο τηλεοπτικά προγράμματα με τη μεγαλύτερη θεαματικότητα φέτος στην Ελλάδα είναι το «GNTM» και οι «Άγριες Μέλισσες». Έχεις παρακολουθήσει καθόλου το συγκεκριμένο σήριαλ;
Φυσικά και το είδα λίγο. Και είναι υπέροχο σίριαλ! Επειδή έχω τα παιδιά μου, όταν γυρίζω σπίτι τελειώνουν όλα. Με τίμησε και με συγκίνησε η Έλλη Τρίγγου από τις «Άγριες Μέλισσες» που είπε πως παρακολουθεί το «GNTM». Είναι θεά και ακομπλεξάριστη και θέλω να της ανταποδώσω και εγώ το κομπλιμέντο και να της πω πως τους παρακολουθώ και εγώ, καθώς και πολλά «μπράβο»! Πρόκειται για ευγενή ανταγωνισμό και, όσο πιο καλά προγράμματα και παραγωγές γίνονται, τόσο θα πλησιάζουμε σε καλύτερες τηλεοπτικές ημέρες.

 

Έχεις ένοχες τηλεοπτικές απολαύσεις;
Πριν τα παιδιά μου, είχα. Τώρα βλέπω επεισόδια και, πριν τα μισά τους, κοιμάμαι για να προλάβω να ξυπνήσω στις 06:30 και να πάω την Μπιάνκα στο σχολείο. Βλέπω λίγο το «The Voice» και ορισμένα ντοκιμαντέρ στο Netflix, τα οποία με χαλαρώνουν. Αλλά μου λείπει ο ύπνος…

Είσαι το «τρομερά αγαπητό παιδί της ελληνικής μόδας». Μοιράσου μαζί μας δυο εμπειρίες, που, αν κλείσεις για λίγο τα μάτια και ταξιδέψεις το χρόνο πίσω, θα σου έρθουν αμέσως στο νου…
Η πιο χαρακτηριστική σκέψη μου προέρχεται από την Ελλάδα, όταν έκανα ένα διαφημιστικό σε ένα στούντιο στους Αμπελόκηπους. Στο ακριβώς από κάτω στούντιο δούλευε τότε ο Βασίλης Ζούλιας ως στυλίστας για το «Votre Beaute». Με το που με είδε με ρώτησε «ποια είσαι;», του απάντησα «εσείς ποιος είστε; Δεν σας ξέρω», μου εξήγησε και τότε, μόλις στα 14 μου, με έβαλε στο εξώφυλλο του «Votre Beaute». Από εκεί ξεκίνησε η καριέρα μου στη μόδα, γιατί μέχρι τότε έκανα μόνο διαφημιστικά. Χάρη στον Βασίλη, έγινα πολύ γρήγορα γνωστή στον χώρο, με ζητούσαν όλοι οι φωτογράφοι και οι σχεδιαστές και όλα πήραν την πορεία που ξέρετε. Επίσης, θυμάμαι και την πρώτη φορά που πήγα για casting στο Παρίσι, στα 18 μου. Πήγα στον Karl Lagerfeld, και όπως μπήκα, βγήκα! Έκλαιγα με μαύρο δάκρυ! Εκεί που ήμουν γνωστή και προστατευμένη στην Ελλάδα, και δούλευα συνεχώς, βρίσκομαι στο Παρίσι και τα βρήκα όλα μπαστούνια. Άκουγα μόνο «όχι» ή «δεν κάνεις» και πέρναγα πολύ δύσκολα. Αμέσως, όμως, κατάλαβα, σαν να γύρισε ένας διακόπτης, πως αυτή η δουλειά δεν έχει προσωπικά θέματα. Έλεγα στον εαυτό μου «σφίξε το στομάχι και μην εγκαταλείπεις!». Νομίζω πως από εκείνη τη στιγμή, αυτό το κλικ, με έκανε αυτό που είμαι σήμερα –κάτι άλλαξε τότε. Και, μετά από δύο χρόνια, όχι μόνο δούλεψα για τον Karl Lagerfeld, αλλά είχα και τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, για όλες τις επιδείξεις εκτός Παρισιού -Τόκιο, Μονακό κλπ-, αλλά και όλες τους τις παρουσιάσεις!

 


Body, top και παντελόνι Stelios Koudounaris, stelioskoudounaris.com. Παπούτσια migato, migato.com.

 

Ποια ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες ξεχωριστή;
Προχθές. Όταν η Μπιάνκα μου είπε: «είσαι η καλύτερη από όλες!». Ένιωσα πολύ ξεχωριστή και ευτυχισμένη, ότι κάτι έκανα και εγώ σωστά σε αυτή τη ζωή!

Η οικογένεια πάντως πρέπει να ήταν πάντα μέρος της στοχοπροσήλωσής σου… Αυτή την εντύπωση μου δίνεις…
Ήταν όνειρο ζωής! Όμως δεν ήταν να γίνει καταναγκαστικά, λόγω της ηλικίας, ή για να πω ότι «παντρεύτηκα»… Με τον Ηλία έγινε! Ο Ηλίας είναι για μένα η οικογένειά μου – το κατάλαβα όταν ένιωσα πως μαζί του αισθάνθηκα απόλυτη ασφάλεια και πως ήθελα να χάσω τον έλεγχο. Ηθελημένα, το άφησα το κοντρόλ. Ο Ηλίας έχει ένα πάρα πολύ αιχμηρό μυαλό, μια γεμάτη προσωπικότητα, μια ενέργεια δέκα φορές μεγαλύτερη από τη δική μου και είναι ένας άνθρωπος που, ό,τι λέει, το κάνει. Είναι άνδρας με την κλασική και παραδοσιακή έννοια του όρου. Και έχει και ένα σώμα πολύ νεανικό, γιατί ο Ηλίας με περνά μόνο δύο χρόνια. Επίσης, έχουμε παρόμοιες εμπειρίες, με την έννοια πως ό,τι καταφέραμε, τα κάναμε μόνοι μας.

Μπιάνκα και Κάρολος! Πόσο σε άλλαξε η μητρότητα;
Πολύ… Οι αγάπες μου! Έγινα άλλος άνθρωπος, έχουν αλλάξει τα πάντα στη ζωή μου – ο τρόπος που αισθάνομαι, λειτουργώ και ονειρεύομαι. Σίγουρα είναι κουραστικό να είσαι μητέρα και να έχεις καριέρα, αλλά είναι τόσο μεγάλες οι χαρές που παίρνεις από τα παιδιά και τη μαγεία τους, που δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς εκείνα.

Αν έρθουν η Μπιάνκα, ή και ο Κάρολος, σε 12 χρόνια και σου πουν ότι θέλουν να γίνουν μοντέλα, ποια θα είναι η αντίδρασή σου;
Θα τους πάρω από το χέρι, και θα τους τα πω όλα: όλες τις επαφές που πρέπει να γνωρίζουν, τα πρακτορεία, σε ποια χώρα να πάνε… Προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα, αλλά νομίζω πως θα πρέπει να ρωτήσεις και τον Ηλία… Αυτό είναι για άλλη συνέντευξη, μαζί του… (γέλια).

 

Βρίσκεις χρόνο για τον Ηλία ώστε να ανανεώνετε τη σχέση σας;
Δεν έχουμε, αλλά ξεκλέβουμε δύο-τρία διήμερα μέσα στον χρόνο και πάμε κάπου. Αυτή είναι μια «ένεση» στη σχέση μας. Με τέσσερα παιδιά, δεν γίνεται αλλιώς – απλώς συνεχίζεις να στηρίζεις τον σύντροφό σου. Να, τέλη Οκτωβρίου, είχαμε πάει στη Νότια Ιταλία, και, έτσι όπως το βλέπω, το επόμενο ταξίδι θα είναι τον Φεβρουάριο – ούτε που ξέρω πού!

Θα ήθελες να μεγαλώσεις την οικογένειά σου;
Κι άλλο παιδί; Είσαι τρελός! (γελά).

Τι θα συμβούλευες σήμερα τον 16χρονο εαυτό σου;
«Μην αγχώνεσαι. Ό,τι είναι για σένα θα έρθει και, ό,τι δεν είναι για σένα, άστο να φύγει. Ηρέμησε και όλα θα πάνε καλά!». Αγχωνόμουν για όλα: για τα σχολεία, τα αγγλικά, τα γαλλικά, τα γερμανικά, τις δουλειές, για τα πάντα….

Πότε συνειδητοποίησες ότι αγαπάς τη Βίκυ;
Πριν από 4-5 χρόνια, με τον Ηλία. Ήμουν πάντα σε ρυθμό καθήκοντος γιατί έπρεπε να φροντίζω για όλους. Έτρεχα και δεν έφτανα, ήμουν διαρκώς αγχωμένη. Με τον Ηλία, νιώθω πως ηρέμησα.


Ολόσωμη φόρμα Mi Ro, mi-ro.gr.  Παπούτσια migato,  migato.com.

 

Θυμάσαι κάποια Πρωτοχρονιά που σε σημάδεψε;
Δεν με έχει «σημαδέψει» καμία Πρωτοχρονιά! Οι Πρωτοχρονιές μου ήταν πάντα γιορτινές και χαλαρές. Οι γιορτές με την οικογένεια είναι πιο ουσιαστικές. Δεν θα ξεχάσω την πρώτη Πρωτοχρονιά με τα παιδιά του Ηλία, που τύλιγα τα δώρα για να τα βάλω κάτω από το δέντρο χωρίς να με δουν, και το πρωί να τους ετοιμάζω το γάλα με τα μπισκότα τους… Από εκείνη τη χρονιά, οι γιορτές πήραν άλλη διάσταση και ουσία, γιατί ήταν πολύ αληθινές. Υπήρχε λόγος για γιορτή!

Η ωραιότερη Πρωτοχρονιά και τα πιο όμορφα Χριστούγεννα που θυμάσαι;
Η πρώτη, μαζί με όλα τα παιδιά, αν και πέρσι ο Κάρολος ήταν μπέμπης. Φέτος θα είναι πιο ωραία! Με το που θα ξυπνήσουν τα παιδιά και θα ανοίγουν τα δώρα τους, ε, τότε θα κλαίω από συγκίνηση. Είναι και η γιορτή μου εκείνη την ημέρα -με λένε Βασιλική- και θα πάμε να φάμε έξω μαζί, οπότε φέτος θα είναι η ωραιότερη Πρωτοχρονιά!

Τι εύχεσαι για το 2020;
Υγεία! Και λιγότερες υποχρεώσεις. Να βρω λίγο χρόνο για τον εαυτό μου, γιατί τα τελευταία τέσσερα-πέντε χρόνια με τη μητρότητα, τις εκπομπές και τις δουλειές, πού να βρω χρόνο; Έχω στερέψει από ενέργεια!

Επιμέλεια-Styling: Πωλίνα Λαμπόγλου

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS