CELEBRITIESΝτόρα Μακρυγιάννη: Μου αρέσει όπως είμαι

Ντόρα Μακρυγιάννη: Μου αρέσει όπως είμαι

Η πρωταγωνίστρια του σίριαλ «Γυναίκα χωρίς όνομα» κάνει τον δικό της απολογισμό για τη χρονιά που έφυγε και είναι -δικαιωματικά- το πρόσωπο που (προβλέπουμε πως) θα μας απασχολήσει περισσότερο το 2020!

Από τον Γιώργο Πράσινο

Μου στέλνει videaκι στο whatsapp για να απολογηθεί που καθυστέρησε μια ώρα (!) να απαντήσει στο μήνυμά μου: μόλις έχει ξαπλώσει στο κρεβάτι της, έχει προλάβει να ξεβαφτεί, και το χαμόγελό της λάμπει στο σκοτάδι του δωματίου της. Το δέρμα της φαίνεται απαλό και λείο, όπως όταν βγαίνουμε μαζί για βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Εκεί όπου, άλλωστε, λατρεύει να τριγυρίζει για καφέ ή έστω ένα ποτήρι λευκό κρασί, εκεί που τα χρυσά μαλλιά της λαμπυρίζουν στις ακτίνες του ήλιου, εκεί όπου απολαμβάνει τη δική της ελευθερία. Είναι -αδιαμφισβήτητα- από τα πιο ωραία νέα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης – και δικαίως. Αν και, όταν κάποιος της το λέει, αχνοφαίνεται ένα κοκκίνισμα στα μάγουλά της… «Μια γουλιά καφέ και ξεκινάμε;». «Ξεκινάμε!»

Τι κρατάς από το 2019 και τι θέλεις να αφήσεις πίσω;
Όλα τα κρατάω και δεν πετάω τίποτα. Ήταν μια πολύ γενναιόδωρη χρονιά, μου ήρθαν όλα πολύ καλά – και στο κομμάτι της δουλειάς που δεν περίμενα να πάει τόσο καλά, και στα προσωπικά μου. Έμαθα πολλά πράγματα, και νιώθω πως πραγματικά γνώρισα ακόμα καλύτερα τον εαυτό μου, τον κατανόησα.

Ποιο είναι το δικό σου new year’s resolution για το 2020;
Δεν θέλω να γίνω κάτι άλλο από αυτό που είμαι. Μου αρέσω όπως είμαι. Σίγουρα, κάποια στιγμή, θέλουμε να διορθώσουμε πράγματα, αλλά δεν το θέτω ως στόχο. Μια αλλαγή δεν έρχεται από στόχο, αλλά συνειδητά. Δεν ζητάς την αλλαγή έτσι, αλλά έρχεται βάση βιωμάτων.

Πρόλαβες να ξεκουραστείς μέσα στις γιορτές από τα καθημερινά γυρίσματα για τη «Γυναίκα χωρίς όνομα»;
Ναι, αρκετά. Δεν είμαι του να κάθομαι πολύ, αλλά σίγουρα χρειαζόμουν ένα μεγάλο off. Ωστόσο, βαριέμαι να κάθομαι και για μεγάλα διαστήματα, γιατί τότε νιώθω τον οργανισμό μου να βαλτώνει. Και δεν το λέω αναφορικά με τη δουλειά, απλώς μου αρέσει να είμαι ενεργή, να τρέχω. Για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, πήγα στη γιαγιά μου, στο Αίγιο, όπου περάσαμε οικογενειακά τις γιορτές. Λέω «γιαγιά», γιατί τους γονείς μου τους βλέπω και στην Αθήνα, όπου έρχονται να μας δουν. Αλλά τη γιαγιά τη βλέπω μόνο στο Αίγιο. Λατρεύω το φαγητό της – όλη την ώρα τρώω, όπως καταλαβαίνεις. Είναι από τις γυναίκες που, όταν γυρίσω στις 3 το βράδυ, θα σηκωθεί να μου μαγειρέψει κάτι, σε περίπτωση που πεινάω. Οπότε, πέρασα αυτές τις μέρες με φαγητό και ύπνο.


ΖΙΒΑΓΚΟ BSB (BSB FASHION.COM) ΚΑΛΣΟΝ CALZEDONIA ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ OZAR JEWELS

Για το πρώτο μισό της νέας χρονιάς ξέρουμε ότι θα έχεις γυρίσματα. Τι θα ήθελες να σου επιφυλάξει η χρονιά, από το καλοκαίρι και μετά;
Θέατρο – που ανυπομονώ να κάνω επιτέλους. Ηθοποιός είμαι, θέατρο και ταινίες θέλω να κάνω. Και ό,τι άλλο έρθει, με το καλό να έρθει!

Όταν βλέπεις τον εαυτό σου στην τηλεόραση, πόσο αυστηρή είσαι μαζί του;
Πολύ – δεν μου αρέσω σχεδόν ποτέ. Γενικά, είμαι αυστηρή με τον εαυτό μου. Αλλά υπάρχουν και στιγμές που ηρεμώ κιόλας, γιατί δεν είναι και καλό να αυτομαστιγώνεσαι συνεχώς. Το κομμάτι της εμφάνισης δεν με αφορά. Ίσως γιατί, από παιδί, οι γονείς μου δεν μου έλεγαν «αχ, τι όμορφη είσαι!», οπότε μεγάλωσα με τέτοια νοοτροπία. Ασφαλώς και με κολακεύουν οι ωραίες κουβέντες, ειδικά όταν τις λένε άνθρωποι που το νιώθουν.


ΠΑΛΤΟ BSB (BSB FASHION.COM) ΚΑΛΣΟΝ CALZEDONIA ΓΟΒΕΣ JIMMY CHOO (KALOGIROU) ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ ΚΑΙ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ OZAR JEWELS

Τι σχόλια ακούς στον δρόμο;
Ακούω πολύ καλά σχόλια όσον αφορά στο σίριαλ, και αυτό είναι μεγάλη επιτυχία. Είναι ευχής έργον να τους περάσουμε συναισθήματα, να τους διηγηθούμε μια ιστορία. Αν πετύχεις και «ταξιδέψεις» τον κόσμο, είναι επιτυχία. Και εγώ όταν βλέπω μια ταινία ή ένα σίριαλ, δεν θέλω να καταλαβαίνω πρώτα από όλα την υποκριτική, αλλά να αφήνω τους «ήρωες» να με «ταξιδεύουν» μέσα στην ιστορία τους.

Μου είχε κάνει εντύπωση κάτι που είχες πει στην προηγούμενη συνέντευξή μας για το «Down Town», πως είσαι ένα άτομο που μπήκε στη σειρά, κατευθείαν μόλις τέλειωσε τη σχολή, χωρίς να ξέρει κάποιον στον χώρο, και χωρίς να έχει κάνει καμία συμμετοχή, ούτε καν σε διαφημιστικό! Παίζει μεγάλο ρόλο η τύχη τελικά;
Ακριβώς έτσι συνέβησαν τα πράγματα. Σίγουρα πιστεύω στην τύχη, αν και δεν θεωρώ πως όλα έρχονται από την τύχη, αλλά παίζει σημαντικό ρόλο. Στη συμμετοχή μου στη σειρά, αν δεν είχε έρθει η Θεανώ Κυριάκη στις πτυχιακές εξετάσεις του «Εθνικού Θεάτρου», δεν θα με πρότεινε στην οντισιόν για τη σειρά και δεν θα με ήξερε κανείς. Γενικά, στη ζωή μου, δεν πιέζομαι να κάνω κάτι. Δεν είπα «τώρα που τελείωσες τη σχολή, πάρε παραμάζωμα τις οντισιόν, πρέπει να βρεις δουλειά». Μέχρι τώρα, η ζωή μού έχει δείξει πώς το καλό έρχεται όταν είμαι χαλαρή.

Θυμάσαι τη μεγαλύτερη εξτραβαγκάντσα που έκανες και την απόλαυσες;
Όχι. Τώρα χτύπησες ευαίσθητο σημείο, γιατί δεν κάνω εξτραβαγκάντσες – και μου λείπει. Θα ήθελα να κάνω υπερβολές σε ταξίδια, αλλά δεν έχω κάνει πολλά. Πάντα με θυμάμαι, όταν πιεζόμουν, να παίρνω το αμάξι στις 2 η ώρα το βράδυ και να φεύγω. Αυτό είναι υπερβολή για μένα. Τώρα για τις διακοπές, λίγο πριν φύγω, μου ήρθαν όλα ανάποδα, στείρωσα τον γάτο μου, χάλασε το τηλέφωνό μου, και καθυστέρησα. Αλλά όταν τελείωσα με όλα αυτά, ήταν πια 11 το βράδυ, κι είπα «θα φύγω τώρα!»

Τι συνήθειες ακολουθείς ευλαβικά;
Δεν είμαι πολύ της συνήθειας. Δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα κάνουν κάθε μέρα τα ίδια πράγματα. Δεν ξυπνάω το πρωί και πίνω τον καφέ την ίδια ώρα, στο ίδιο σημείο. Κάθε μέρα θα με δεις και αλλιώς. Δεν μπορώ να νιώθω πως κάτι με δεσμεύει.

Έχεις, τουλάχιστον, «ένοχες» τηλεοπτικές απολαύσεις;
Επειδή είμαι στα γυρίσματα πολλές ώρες και είναι ελάχιστες εκείνες που έχω για μένα, προτιμώ να μην τις περνάω μπροστά στην τηλεόραση. Αν είμαι χαλαρή, θα παρακολουθήσω και «Άγριες Μέλισσες» που είναι εξαιρετική παραγωγή. Ας πούμε, για τα δύο τελευταία σίριαλ που είδα με εμμονή, φταίει η αδελφή μου: γυρνούσα σπίτι και έβλεπα την αδελφή μου να βλέπει «La Casa de Papel» και «Locked up», και έτσι πέρασα τρία βράδια όπου είδα τρεις κύκλους του σίριαλ μαζεμένους, με αποτέλεσμα να κοιμάμαι στις 4 η ώρα το πρωί.

Αυτά τα δύο χρόνια είσαι μέσα στη δημοσιότητα. Σε αγχώνει το μετά, το αν θα έρθει μια καλή πρόταση ή τι θα γίνει αν αργήσει να έρθει;
Γνωρίζω καλά πως επειδή κρατώ έναν πρωταγωνιστικό ρόλο τώρα, αυτό δεν σημαίνει πως θα μου έρχονται μόνο πρωταγωνιστικοί ρόλοι. Θα ήταν χαζό να το πιστεύω. Σε πολλές παραστάσεις και έργα υπάρχουν ρόλοι-κλειδιά που κλέβουν την παράσταση, αλλά δεν είναι πρώτοι. Το μόνο που με νοιάζει είναι να μου έρχονται ωραίοι ρόλοι, και υπέροχες συνεργασίες.

Απολαμβάνεις την επιτυχία σου ή αγχώνεσαι;
Την απολαμβάνω φουλ – θα ήμουν αχάριστη αν δεν το έκανα. Ακόμα και στο «Γυναίκα χωρίς όνομα», δεν κατάλαβα εξ’ αρχής ότι θα είχα πρωταγωνιστικό ρόλο. Κι αν δεν υπήρχαν άνθρωποι να μου το πουν -με λέξεις, μπροστά μου- θα είχα μείνει στο άγχος και την ευθύνη που έχω -από πλευράς μου- για να βγει η δουλειά. Είμαι ευγνώμων για όλο αυτό, και φυσικά για την αγάπη του κόσμου.

Με ποιους ανθρώπους από το σίριαλ θα ήθελες να ξαναβρεθείς, έχοντας ίσως χτίσει φιλικούς δεσμούς;
Με όλους! Σίγουρα θέλω να ξαναβρεθώ με τον Θοδωρή Κατσαφάδο, γιατί ήταν στα πρώτα επεισόδια και δεν τον χάρηκα πολύ. Ήταν δώρο που δούλεψα μαζί του. Τον Γιάννη Αθητάκη τον έχω στη ζωή μου, είναι φίλος ζωής. Και φυσικά πολλούς ακόμη.


ΦΟΡΕΜΑ DIAMOND CREATIONS BOUTIQUE (DIAMONDCREATIONSBOUTIQUE.GR) ΖΩΝΗ ZARA (ZARA.COM) ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΙΑ OZAR JEWELS

Ποια ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες πολύ καλά με τον εαυτό σου;
Πριν από δύο εβδομάδες και συνεχίζω… Βασικά είναι να το πάρεις απόφαση να αλλάξεις τη διάθεσή σου. Γίνεται αυθόρμητα κάποιες φορές, χωρίς να καταλάβεις ότι «πήρα μια απόφαση».

Από το σύγχρονο lifestyle τι υιοθετείς και τι απορρίπτεις;
Δεν έχω μπει στο τριπάκι με τα social media ότι πρέπει να ανεβάσω κάτι – δεν έχουν μπει τόσο πολύ στην καθημερινότητά μου. Μπορεί να είναι κακό όσον αφορά στη δουλειά μου. Αν μου βγει αυθόρμητα να ανεβάσω κάτι, θα το κάνω. Μπορεί μέσα σε πέντε μέρες να ανεβάσω δύο φωτογραφίες. Όσο μπορεί να νομίζει κάποιος ότι είμαι στο lifestyle, άλλο τόσο δεν είμαι.

Πώς θα διαχειριζόταν αν είχες μια κατάσταση bullying ή πίεσης μέσα στη δουλειά σου;
Μα, το έχω περάσει στη ζωή μου, όχι στη δουλειά. Από μικρό παιδί, είχα την εμφάνιση που είχα, οπότε είχα περάσει το bullying -ας μου επιτραπεί η λέξη- της «όμορφης». Δηλαδή «εσύ είσαι όμορφη, οπότε τι να μας πεις κι εσύ;» Βίωσα αυτό το συναίσθημα πολύ έντονα και στη σχολή μου.

Από συμφοιτητές ή καθηγητές;
Από καθηγητή μου. Δεν περιμένεις να ακούσεις, μέσα σε μια σχολή, ότι ένα παιδί ίσως είχε πρόβλημα λόγω της εξωτερικής του εμφάνισης.

Πώς το αντιμετώπισες;
Αρχικά, δεν καταλάβαινα ότι γινόταν. Δεν ήταν κάτι που μου το έλεγαν φωναχτά, δεν είπε κάποιος «είσαι όμορφη, δεν σε θέλω». Σταδιακά, άρχισα να το αντιλαμβάνομαι, ειδικά όταν δεν με αποδέχονταν. Ξέρω, είναι «αστείο» που το λέω, αλλά είχα μια ομορφιά και, εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων ατόμων, πήρα 10 κιλά. Απλά, δεν με ένοιαζε τότε η εμφάνισή μου!

Δεν ήταν και λύση αυτή!
Όχι, δεν ήταν. Όλο αυτό άλλαξε όταν συνειδητοποίησα ότι είμαι αυτό που είμαι. Το πώς νιώθω εγώ με τον εαυτό μου αφορά μόνο εμένα, και ευθύνομαι μόνο εγώ.

Διορθώθηκε το θέμα; Μίλησες σε κάποιον;
Όταν το αποφάσισα, δεν με ένοιαζε να με αποδεχτεί κανένας, αυτό είναι το θέμα. Ήμουν καλά με τον εαυτό μου και δεν με ένοιαζε η γνώμη κανενός για μένα. Αυτό συνέβη στη σχολή του Εθνικού, όπου όταν πέρασα είχα ήδη δουλέψει ως ελεύθερος επαγγελματίας στο ασφαλιστικό γραφείο του πατέρα μου, ήξερα τι κόπος απαιτείται, τις πληρωμές κλπ – θέλω να πω πως είχα ήδη «βγει» στη ζωή. Και ήρθα στην Αθήνα, μόνη μου, σε μια μεγάλη πόλη, όπου έπρεπε να πληρώσω το ενοίκιο μου, και δούλευα παράλληλα με τη σχολή. Δεν ήμουν το παιδί που από το σχολείο βρέθηκε στη σχολή. Όλο αυτό με το bullying δεν το επέτρεψα να γιγαντωθεί, το θεώρησα πταίσμα, δεν πήγα στη σχολή για να με διαμορφώσουν. Σίγουρα ήταν μεγάλο «σχολείο», νιώθω ευγνώμων που βρέθηκα εκεί, και μου έδωσε την ευκαιρία να δουλέψω με τον εαυτό μου. Έγινα πιο σκληρή, δεν ζήταγα να με αποδεχθούν γιατί ήμουν αυτή που ήμουν.

Πώς είναι η προσωπική σου ζωή;
Κοίτα… ακόμα και αυτά δεν τα πιέζω. Ό,τι είναι να έρθει, θα έρθει. Μπορεί κάτι να μου χαμογελάει αλλά δεν τα κυνηγάω.

Ντόρα! Υπάρχει χρόνος για έρωτα;
Πάντα υπάρχει χρόνος για έρωτα, αγάπη μου! Είναι κάτι που σε φωτίζει, σου βγάζει ένα χαμόγελο από εδώ μέχρι τ’ αυτιά. Εννοείται πως πρέπει να βρίσκουμε χρόνο για έρωτες. Είναι σπάνιο συναίσθημα, οπότε όταν συμβαίνει και κλείνεις και «πόρτες», το κάνεις ακόμα πιο δύσκολο.

Έχεις κυνηγήσει κάποιον έρωτα, είτε στην αρχή ή αργότερα που έβλεπες ότι δεν προχωράει;
Έχω δώσει όλο μου το «είναι» για κάποια αγάπη. Έχω κάνει τα πάντα, μόνο και μόνο για να μην πω ότι δεν προσπάθησα. Δεν έχω ποτέ τύψεις. Και εσύ, που με ξέρεις καλά, θα συμφωνήσεις ότι δεν με ακούς να μετανιώνω για πράγματα. Προσπαθώ να ξεκαθαρίζω τις καταστάσεις.

Συναίσθημα ή σεξουαλικότητα;
Και τα δύο. Αν δεν υπάρχει ένα από τα δύο, δεν θα υπάρξει σχέση. Και σεβασμό, και αγάπη. Όλα αυτά κάνουν τη μαγιά!

Ποιες στιγμές της ημέρας μένεις με την Ντόρα και τα πας καλά;
Προσπαθώ μέσα στην ημέρα να σταματήσω για 2-3 λεπτά και να πάρω ανάσα. Ζούμε μια καθημερινότητα όπου όλα πάνε γρήγορα, όλα είναι στον αυτόματο, και ξεχνάμε να πάρουμε ανάσα. Το βράδυ γυρίζω και λιποθυμάω για ύπνο, οπότε δεν θα σκεφθώ την Ντόρα, όπως ούτε το πρωί που βιάζομαι να πάω στο γύρισμα, αλλά, μέσα στην ημέρα, «βγαίνω» από τα πράγματα και αφήνομαι να παρατηρώ… Και να χαμογελάω. Η ζωή είναι ωραία! Δεν θα σου γυρίσει κανείς πίσω τις μέρες που φύγανε.

Info:Η σειρά «Γυναίκα χωρίς όνομα» μεταδίδεται καθημερινά στις 6.40 από τον ΑLPHA.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ACADEMIA OF ATHENS» ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ 38 ΚΑΙ ΟΜΗΡΟΥ. ΤΗΛ +302103670000, [email protected]).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS