CELEBRITIESΠιέρος Σωτηρίου και Μαρία Κορτζιά: Still the One

Πιέρος Σωτηρίου και Μαρία Κορτζιά: Still the One

Ένα μήνα πριν ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας, Πιέρος Σωτηρίου και Μαρία Κορτζιά φωτογραφίζονται μαζί για το Omikron, μας λένε πώς φαντάζονται τη μέρα του γάμου τους και ανατρέχουν στην πρώτη εκείνη φορά που συνειδητοποίησαν πως δεν θα άφηναν ποτέ, τίποτα και κανέναν να τους χωρίσει.

Από την Νταϊάνα Αζά

Οκτώ χρόνια έχουν περάσει από εκείνη τη μέρα, που διασταυρώθηκαν για πρώτη φορά τα βλέμματά τους. Αυτός, δεν θα ξεχάσει ποτέ την εντύπωση που του είχε κάνει το πρόσωπό της, με τα παιδικά χαρακτηριστικά και το χαμόγελο που φώτιζε τα πάντα γύρω της. Κι αυτή, κατάλαβε από την αρχή πως δεν είχε να κάνει με ένα ακόμη αγόρι στην ηλικία της. Ο Πιέρος είχε πάντα κάτι που τον έκανε να ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους. «Τον αγαπώ για την ευαισθησία του και για την ψυχή του – μπορεί να κάνει τα πάντα για τους ανθρώπους που αγαπά. Και νιώθω ότι πέραν από σύντροφoς είναι και φίλος», μου λέει η Μαρία και εκείνος συμφωνεί. «Μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο βλέπαμε πως μας ένωναν πολλά, είχαμε τα ίδια “θέλω”. Έτσι, κατάλαβα πως αυτή η σχέση θα κρατήσει καιρό». Κανένας από τους δυο δεν θα μπορούσε, βέβαια, να καταλάβει απ’ την αρχή πως θα έφταναν μέχρι το γάμο. Αυτό θα γινόταν αρκετά χρόνια αργότερα. «Κατάλαβα ότι είναι ο άνθρωπός μου όταν άρχισε να περνά ο καιρός και να αντιλαμβανόμαστε ότι ο ένας ήταν εκεί για τον άλλον. Όταν αρχίζεις να ξεπερνάς τα προβλήματα μαζί με τον άλλον και να στέκεσαι δίπλα του στα εύκολα και στα δύσκολα και όταν ο άλλος σου δείχνει ότι θα είναι στο πλευρό σου για πάντα, τότε το νιώθεις. Αυτός είναι ο άνθρωπος με τον οποίο θέλεις να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου».


Ο Πιέρος φοράει πουκάμισο Dolce and Gabbana και παπούτσια Gucci από Kult Boutique και παντελόνι Topshop. Η Μαρία
φοράει φόρεμα Alexis από Tiffany, μπότες Aldo και σκουλαρίκια Mango.

 

Ότι θα τον ακολουθούσε στην Κοπεγχάγη, ήταν αναμενόμενο – δεν θα μπορούσε να φανταστεί τη ζωή της μακριά του, δεν γινόταν να είναι αυτή στην Κύπρο και αυτός σε μια άλλη μακρινή πόλη. «Δεν ήταν εύκολη απόφαση. Την είχα πάρει όμως πολύ καιρό πριν αποδεχτεί την πρόταση. Ό,τι κι αν γινόταν, όπου κι αν πήγαινε, θα έφευγα μαζί του, θα τον ακολουθούσα». Ο ίδιος όμως δεν την πίεσε, ήθελε η απόφαση να είναι αποκλειστικά δική της. Αν και βαθιά μέσα του ήξερε πως θα άφηνε τα πάντα πίσω της, ακόμα κι αν πήγαινε στην άλλη άκρη της γης. «Ήμουν βέβαιος πριν καν της το ζητήσω. Είναι δοτικός άνθρωπος η Μαρία». Αντιλαμβάνεται όμως, πόσο δύσκολο είναι να ζεις μακριά από τους φίλους και την οικογένειά σου. «Θέλω να την κάνω ευτυχισμένη, να μη μετανιώνει στιγμή για την επιλογή της. Να είναι πάντα χαρούμενη. Γι’ αυτό και πάντα προσπαθώ να κάνω τη ζωή της ευχάριστη στην Κοπεγχάγη».

 

Μπάλα στα δίχτυα
Κανένας απ’ τους δύο δεν κρύβει, πως η προσαρμογή στη νέα πραγματικότητά τους δεν ήταν εύκολη. «Οι πρώτοι μήνες ήταν πολύ ζόρικοι. Μετά τη μετεγγραφή και τη μετακόμισή μου, είχα να αντιμετωπίσω διάφορα θέματα, μέχρι να βρω ένα διαμέρισμα και να προσαρμοστώ σε έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ζωής, όσο πιο γρήγορα μπορούσα. Όταν όλα αυτά τα διαδικαστικά θέματα τελείωσαν, ένιωσα ότι βρήκα και τον εαυτό μου αγωνιστικά, αφού κατάφερα να προσηλωθώ στο ποδόσφαιρο», ομολογεί ο Πιέρος, που πριν από μερικές βδομάδες έχει συμπληρώσει 100 συμμετοχές στην ομάδα. «Όπως και ο κάθε παίχτης που κάνει μια μετεγγραφή από την Κύπρο στο εξωτερικό, νιώθω περήφανος επειδή δούλεψα αρκετά ώστε να το πετύχω. Και δουλεύω ακόμα περισσότερο για να κατακτήσω ακόμα πιο πολλά».

Μετά από αυτό, τι μπορεί να ακολουθήσει; «Σύμφωνα με το συμβόλαιό μου, θα είμαι ακόμα δύο χρόνια στην Κοπεγχάγη. Μετά, αν έρθει κάτι καλό, γιατί όχι, μπορεί να συνεχίσω την καριέρα μου σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα. Προς το παρόν όμως είμαι συγκεντρωμένος στις απαιτήσεις της ομάδας μου». Χρειάζεται γερό στομάχι το ποδόσφαιρο; «Χρειάζεται, γιατί είναι ένα επάγγελμα που προϋποθέτει πάρα πολλές θυσίες. Και δυσάρεστες στιγμές, κατά τις οποίες δεν αγωνίζεσαι, δεν θα είσαι καν στη 18άδα, θα συμβαίνουν πράγματα που θα σε ρίχνουν ψυχολογικά. Τότε όμως, πρέπει να βρίσκεις τα ψυχικά αποθέματα. Να είσαι δυνατός γιατί τίποτα δεν πρόκειται να σου χαριστεί. Αυτό έκανα κι εγώ – δούλεψα σκληρά. Κανένας και τίποτα δεν μου χαρίστηκε, ό,τι έχω πετύχει το πέτυχα χάρη στη δουλειά μου».

 

Το σπίτι στη λίμνη
Τα δύσκολα όμως πέρασαν. Και σήμερα, όταν κοιτάνε έξω απ’ το παράθυρό τους, χαμογελούν αγκαλιασμένοι, αγναντεύοντας τις διάσημες λίμνες της Κοπεγχάγης. Αυτό το μαγευτικό τοπίο που κοιτάς στους ταξιδιωτικούς οδηγούς και που συνοδεύεται με λεζάντες και αναφορές στον πιο ευτυχισμένο λαό της Ευρώπης. Είναι, όντως, τόσο παραμυθένια η ζωή στην πρωτεύουσα της Δανίας; «Η Κοπεγχάγη είναι υπέροχη, όλα όσα γράφονται για τη ζωή εκεί είναι και η πραγματικότητα. Ειδικά το καλοκαίρι είναι φανταστική», μου εξηγεί ο Πιέρος. «Έχουν περάσει τόσα χρόνια και ακόμα τη μαθαίνω. Έχουμε, βέβαια, τα στέκια μας πια, αλλά υπάρχουν ακόμα μέρη που βλέπουμε για πρώτη φορά και εντυπωσιαζόμαστε», συμπληρώνει η Μαρία. Που ενώ ο σύντροφός της είναι στο γήπεδο, αυτή δουλεύει εξ αποστάσεως, χειρίζεται τα social media της και φροντίζει ώστε τα πάντα στο σπίτι να είναι σε τάξη. «Η συμβίωσή μας είναι εύκολη γιατί η ίδια η Μαρία είναι εύκολος άνθρωπος, ευχάριστος, ευπροσάρμοστος», λέει αυτός, χωρίς να κρύβει τον θαυμασμό από τον τόνο της φωνής του.


Ο Πιέρος φοράει πουλόβερ και παντελόνι Topshop. Η Μαρία φοράει φόρεμα από Stalo Markides και σκουλαρίκια Aldo.

Τη ρωτάω αν όλες αυτές οι εμπειρίες την έκαναν να ωριμάσει απότομα. Το αρνείται. «Δεν ωρίμασα απότομα, όχι. Ωρίμασα φυσικά μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, όπως ωρίμασε και η σχέση μας». Πώς φαντάζεται τον εαυτό της σε 10 χρόνια από τώρα; «Υποθέτω πως τότε θα είμαστε στην Κύπρο, πως θα έχουμε τη δική μας οικογένεια και πως θα επιστρέψω και εγώ στη δουλειά μου, το όνειρό μου και σκοπεύω να το κυνηγήσω ξανά. Η δημοσιογραφία είναι αυτό που αγαπώ, είτε στην τηλεόραση, είτε στο ραδιόφωνο, είτε μπροστά, είτε πίσω απ’ τις κάμερες».


Ο Πιέρος φοράει παλτό Tommazo Studio, πουλόβερ Etro από Kult Boutique με τζιν και παπούτσια Celio. Η Μαρία φοράει πουλόβερ Philosophy di Lorenzo Serafini από Tiffany Boutique, φούστα Stalo Markides, ζώνη και μπότες Aldo.

 

Family ever after
Ανατρέχουν και οι δυο στις παιδικές τους αναμνήσεις και θυμούνται όμορφες στιγμές, με τα αδέλφια και τους γονείς τους, τα πρότυπα για το δικό τους μέλλον. «Είμαι τυχερός για την οικογένειά μου, που έχω αυτούς τους ανθρώπους γύρω μου. Με τον αδελφό μου όταν ήμασταν παιδιά τσακωνόμασταν συχνά-πυκνά, αλλά την αδελφή μας πάντα την προσέχαμε και οι δύο, της δίναμε συμβουλές και την προστατεύαμε», θυμάται ο Πιέρος.

Η Μαρία, έχει πια συνειδητοποιήσει πως οι γονείς και η οικογένεια του καθενός είναι αυτοί που ορίζουν το πώς θα εξελιχθεί τελικά ένας άνθρωπος. «Μεγάλωσα με πάρα πολλή αγάπη, με σεβασμό. Με τον αδελφό μου πια είμαστε αυτοκόλλητοι, θέλουμε να είμαστε συνεχώς μαζί. Ο τρόπος που μας μεγάλωσαν οι γονείς μας αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το πώς θέλω να μεγαλώσω εγώ τα δικά μου παιδιά». Δεν ξέρουν αν θέλουν πολλά ή λίγα. «Αυτό που ξέρω όμως είναι πως θέλω να περνώ πολλές ώρες μαζί τους», λέει ο Πιέρος, που ονειρεύεται τον εαυτό του σαν τον δικό του πατέρα.


Ο Πιέρος φοράει πουκάμισο Topshop και παντελόνι Celio. Η Μαρία φοράει φόρεμα Prada από Kult Boutique και σκουλαρίκια Stalo Markides.

 

«Θα τους δίνω τις ίδιες συμβουλές που μου έδινε κι αυτός, για να τους μεταφέρω τις ίδιες αξίες και τα ίδια “πρέπει”. Γιατί ο πατέρας μου ήταν αυτός που με δίδαξε πρώτος πόσο σημαντικό πράγμα είναι ο σεβασμός και πως οφείλω να πατάω πάντα γερά στη γη». Τα λίγα χρόνια που τους χωρίζουν, είναι ίσως και η αιτία που οι δυο τους έχουν μια ιδιαίτερη σχέση μέχρι και σήμερα. «Μιλάμε για τα πάντα, είναι ο φίλος μου, ο αδελφός μου. Έχουμε μια πολύ καλή επικοινωνία. Αλλά και με τη μητέρα μου, που είναι υπερπροστατευτική, μας λατρεύει όλους και της λείπουμε πολύ, ειδικά τώρα που έχουμε φύγει και εγώ και η αδελφή μου. Κάθε φορά που επιστρέφω Κύπρο τη βλέπω να δακρύζει…». Η Μαρία, παρόλο που ξέρει πως ένα παιδί θα τους αναστατώσει την καθημερινότητα, ανυπομονεί να ζήσει αυτή τη χαρά και να γίνει και η ίδια μητέρα. «Οι συνήθειες, τα ωράρια, τα πάντα αλλάζουν όταν έρθει ένα παιδί. Επειδή, όμως, και οι δυο μας αναμένουμε αυτή τη στιγμή, είμαι σίγουρη πως θα είναι μεγάλη ευλογία και θα μας δώσει απίστευτη ευτυχία».

Ο γάμος, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά τους, αφού συζούν εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό που επιθυμούν όμως και οι δύο, είναι να απολαύσουν εκείνη την ημέρα. Σαν ένα μεγάλο πάρτι, στο οποίο θα γιορτάσουν τον έρωτά τους με τους ανθρώπους που αγαπούν και που θέλουν στο πλευρό τους. Όσο για το φόρεμα, «ο Αντρέας Ζαννετίδης ήξερε πώς φανταζόμουν τον εαυτό μου νυφούλα. Έτσι, όταν έγινε η πρόταση αρχίσαμε να βλέπουμε τι μας αρέσει και τι όχι. Και, όντως, το αποτέλεσμα είναι αυτό ακριβώς που ονειρευόμουν!».

Styling: Shona Muir

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS