CELEBRITIESSHOWBIZΑλέξανδρος Ταραμουντάς: «Δεν προκαλώ εντάσεις»

Αλέξανδρος Ταραμουντάς: «Δεν προκαλώ εντάσεις»

Ο νέος παρουσιαστής της απογευματινής ζώνης του ΡΙΚ, λύνει μια εύλογη απορία μας: «Γιατί κάποιος να παρακολουθήσει το “Όλα στον αέρα”;», την καινούρια καθημερινή πρόταση της δημόσιας τηλεόρασης.

Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη
Φωτογραφίες: Αντώνης Γ. Αντωνίου

Δείτε την πρεμιέρα της εκπομπής, «Όλα στον αέρα», τη Δευτέρα στις 16.30 και καθημερινά την ίδια ώρα μέχρι τις 18.00. Τον Αλέξανδρο πλαισιώνουν η Σόφη Χρυσάνθου και ο Ανδρέας Αναστασίου.

Συνήθως, ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που οι περισσότεροι τρέχουν για τις πρεμιέρες των εκπομπών τους. Εσύ, πώς νιώθεις; Ψυχολογικά, πώς είσαι;
Είμαι και εγώ στο τρέξιμο. Ανυπομονώ για το νέο ξεκίνημα μου. Είναι αλήθεια ότι με διακατέχει αυτή η γλυκιά αγωνία, προσμονή, που συνήθως έχουν όλοι πριν από καθετί καινούριο.

Είσαι αγχωμένος για την πρεμιέρα της εκπομπής;
Μία μικρή δόση άγχους, ναι, υπάρχει, δεν μπορώ άλλωστε να το κρύψω. Έμαθα, όμως, να ζω με αυτό. Αγωνιώ για την πρεμιέρα της εκπομπή μας, κι αφού γίνει και βεβαιωθώ ότι όλα πήγαν καλά, μετά θα ηρεμήσω. Έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια ώστε όλα να είναι έτοιμα τη Δευτέρα.

Με εξαίρεση τον «Χαρούμενο ταξιδιώτη», ουσιαστικά, είναι η πρώτη σου τηλεοπτική απόπειρα ως κεντρικός παρουσιαστής, έτσι;
Ναι, είναι η πρώτη φορά που θα δοκιμαστώ ως κεντρικός παρουσιαστής σε ένα ζωντανό πρόγραμμα. Είναι μεγάλη η ευθύνη. Η θέση αυτή δεν σου επιτρέπει να χαλαρώσεις ούτε για ένα δευτερόλεπτο. Πρέπει να είσαι συνεχώς σε ετοιμότητα. Να υπάρχουν όλα εκείνα τα εναλλακτικά πλάνα έτσι ώστε αν προκύψει κάτι στον αέρα να μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε χωρίς πανικό.

Είσαι χαρούμενος για το πως εξελίσσονται μέχρι στιγμής τα πράγματα για σένα;
Είμαι χαρούμενος, ναι, γιατί η τηλεόραση μπήκε εντελώς τυχαία στη ζωή μου. Φέτος, συμπληρώνω 6 χρονιά μέσα από τα οποία κατάφερα να πραγματοποιήσω πολλά απ’ όσα ονειρεύτηκα.

Σε καλό σου βγήκε, τελικά, η αποδέσμευση σου από το «Έλα να δεις».
Το «Έλα να δεις» ήταν ένα μεγάλο «σχολείο» για μένα. Πέρασα δύο υπέροχα χρόνια στην εκπομπή. Η αποδέσμευση μου, ναι, μού βγήκε σε καλό γιατί με βοήθησε στο να κάνω το επόμενο βήμα και να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε νέα πράγματα.

Θεωρείς ότι ήταν θέμα τύχης η πρόταση να αναλάβεις το συγκεκριμένο πόστο;
Δεν ξέρω αν τελικά ήταν μόνο θέμα τύχης ή αν ήταν και θέμα σωστού timing. Πάντως, ήρθε την κατάλληλη στιγμή.

Γενικά, αισθάνεσαι τυχερός;
Θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά τυχερό. Παρόλα αυτά πιστεύω στις προσωπικές επιλογές του καθενός μας καθώς και στις ευκαιρίες που μας δίνονται στη ζωή.

Θα μπορούσες, όμως, να μην είχες αυτή την ευκαιρία από το ΡΙΚ και να έμενες εκτός τηλεόρασης. Πέρασε ποτέ αυτή η σκέψη από το μυαλό σου; Είχες εναλλακτικό πλάνο;
Δεν πέρασε ποτέ αυτή η σκέψη από το μυαλό μου, τουλάχιστον, για φέτος. Η πρόταση από το ΡΙΚ έγινε περίπου δυο μήνες πριν από το κλείσιμο της σεζόν, οπόταν δεν μπήκα στη διαδικασία, προς το παρόν, να σκεφτώ κάποιο εναλλακτικό πλάνο. Το άγχος της επόμενης χρονιάς πάντα θα υπάρχει από οποιοδήποτε τομέα κι αν υπηρετείς.

Δε μου λες, γιατί κάποιος να παρακολουθήσει την εκπομπή σου; Πείσε με…
Θα στο θέσω αλλιώς. Γιατί να μην αγοράσεις ένα καινούριο ρούχο όταν η μόδα προστάζει κάτι διαφορετικό, εναλλακτικό, και συ επιμένεις να φοράς το ίδιο μακό μπλουζάκι;

Ένα βασικό χαρακτηριστικό τής μόδας όμως είναι να έρχεται και να παρέρχεται.
Και να επανέρχεται επίσης με διαφορετική μορφή δημιουργώντας νέες τάσεις.

Αυτό θέλετε να δημιουργήσετε εσείς; Νέες τάσεις;
Στην τηλεόραση δεν υπάρχει παρθενογένεσης. Υπάρχει, όμως, η επιλογή της διαφορετικής αντίληψης, της ομάδας και των νέων φρέσκων κι άφθαρτων προσώπων που θα σε ξεμπλοκάρουν από τα ίδια καθημερινά.

Εσείς, δηλαδή, θα είστε ένα διαφορετικό απογευματινό σε σχέση με τον ανταγωνισμό;
Ανταγωνισμός θα υπήρχε εάν όλες οι ψυχαγωγικές εκπομπές έπαιζαν η μία απέναντι από την άλλη. Εμείς θα είμαστε η παρέα που ξεκινάει όταν όλοι οι άλλοι τελειώνουν. Κοπιάστε στη συντροφιά μας.

Ας πούμε και κάτι άλλο. Κάτι πιο προσωπικό. Για κάποιον που δεν σε γνωρίζει, τι θα έλεγες για τον Αλέξανδρο;
Ότι, δεν προκαλώ εντάσεις.

Ήσυχο παιδί, δηλαδή;
Στις παρέες μου δεν θεωρώ ότι είμαι πολύ ήσυχος, κάνω αισθητή την παρουσία μου και την απουσία μου. Φροντίζω να δίνω παντού δυναμικά το παρών μου. Γενικά, όμως, θα με χαρακτήριζες ήσυχο παιδί. Δεν είμαι δα και κανένας ρέμπελος. (γέλια)

Στο σχολείο, ήσουν καλός μαθητής;
Καλός στα θεωρητικά μαθήματα. Στα πρακτικά; Άστα να πάνε.

Έκανες κοπάνες;
Και ποιος δεν έχει κάνει κοπάνα από το σχολείο. Όλοι, νομίζω, το σκάσαμε κάποια στιγμή.

Έχεις αδέλφια;
Έχω δύο μικρότερα αδέρφια, τον Κωνσταντίνο 27 και τη Μαρία 23 ετών.

Με ποιον από τους δυο είσαι πιο κοντά; Κάνετε, δηλαδή, κολλητή παρέα;
Δεν μπορώ να πω ότι κάνω κολλητή παρέα μαζί τους. Είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες, με διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Η σχέση σου με τους γονείς σου, πώς είναι;
Έχουμε πολύ καλές σχέσεις μας. Μεγάλωσαν τόσο εμένα όσο και τα αδέρφια μου με αρχές και αγάπη. Είναι πάντα δίπλα μου, με στηρίζουν σε κάθε μου βήμα και εμπιστεύονται πάντα τις επιλογές μου.

Παιδί του μπαμπά ή της μαμάς; Ποιος δεν σου χαλάει ποτέ τα χατίρια;
Ωχ, δύσκολη ερώτηση. Δεν μπορώ να σου πω ότι είμαι παιδί του μπαμπά ή της μαμάς. Ούτε για τα χατίρια έχω να σου δώσω κάποια απάντηση. Ανάλογα με το χατίρι ήξερα που να αποτινόμουν.

Το γεγονός ότι ο μπαμπάς σου ήταν πολιτικός, και συνηθώς τα πολιτικά πρόσωπα στην Κύπρο είναι προσεχτικοί στην εικόνα τους, επηρέασε τον τρόπο που μεγάλωσες ή τη μετέπειτα δημόσια συμπεριφορά σου; 
Ο πατέρας μου όλα τα χρόνια της πολιτικής του καριέρας κρατούσε τις ισορροπίες και προστάτευε την ιδιωτική του ζωή. Σίγουρα η ευθύνη για ένα άτομο τόσο προβεβλημένο ήταν μεγαλύτερη αλλά αυτό δεν επηρέασε την οικογένεια μας.

Γιατί επέλεξες τη δημοσιογραφία κι όχι τη νομική, που είναι το κύριο επάγγελμα του πατέρα σου;
Δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να σκεφτώ τον εαυτό μου στην δικηγορία. Ήξερα από μικρός ότι θέλω να ασχοληθώ με τον κόσμο των media και το έπραξα.

Πώς έχει καταφέρει ένας άνθρωπος με τη δική σου ειλικρίνεια, εξωστρέφεια και το εντελώς αντίθετο από τα πρότυπα της κυπριακής «σοουμπίζ» πλασάρισμα του εαυτού του να επιβιώσει τόσα χρόνια μέσα στον χώρο;
Η αλήθεια είναι ότι δεν το στέφτηκα έτσι ούτε το ανέλυσα ιδιαίτερα. Είμαι απλά ο εαυτός μου.

Είσαι ευτυχισμένος;
Είμαι ευτυχισμένος και ευλογημένος για όλα όσα ζω.

Και για όλα όσα θα έρθουν;
Για τα πάντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS