CELEBRITIESSHOWBIZΑντζελίνα Τζολί: Το μήνυμα της ηθοποιού στις γυναίκες του Ιράν

Αντζελίνα Τζολί: Το μήνυμα της ηθοποιού στις γυναίκες του Ιράν

Δείτε τη δημοσίευση της Χολιγουντιανής ηθοποιού στο Instagram. 

H Αντζελίνα Τζολί με μία ανάρτησή της στο Instagram, εξέφρασε τη συμπαράσταση της στις γυναίκες του Ιράν. Η Χολιγουντιανή ηθοποιός και πρέσβειρα του ΟΗΕ, δημοσίευσε μία σειρά από εκόνες που απαθανατίζουν την οργή που προκάλεσε ο άδικος θάνατος της Μαχσά Αμινί.

«Σεβασμός στις τολμηρές, ασυμβίβαστες, ατρόμητες γυναίκες του Ιράν. Σε όλες εκείνες που επιβίωσαν και αντιστάθηκαν για δεκαετίες. Σε εκείνες που σήμερα καταλαμβάνουν τους δρόμους, στην Μαχσά Αμινί και σε όλες τις νέες Ιρανές όπως αυτή. Οι γυναίκες δεν χρειάζονται αστυνόμευση της ηθικής τους, επανεκπαίδευση του μυαλού τους, έλεγχο του σώματός τους. Χρειάζονται ελευθερία να ζήσουν και να αναπνεύσουν χωρίς βία και απειλές», σημειώνει η ηθοποιός και καταλήγει: «προς όλες τις γυναίκες του Ιράν, είμαστε μαζί σας» έγραψε στη λεζάντα της δημοσίευσής της.

Jolie_A__1_

Jolie_A__2_

Jolie_A__3_

309281494_811722653297215_1018762751951355415_n

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι διαδηλώσεις που έχουν ξεσπάσει στο Ιράν μετά τον τραγικό θάνατο της Μάχσα Αμινί, της 22χρονης γυναίκας που συνελήφθη από την «αστυνομία ηθών» της χώρας για απρεπή ενδυμασία και πέθανε τρεις μέρες αργότερα.

Η Αμινί έπεσε σε κώμα μετά τη σύλληψή της και πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί. Ακτιβιστές υποστηρίζουν ότι η κοπέλα δέχθηκε ένα ισχυρό χτύπημα στο κεφάλι ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, κάτι που το Ιράν αρνείται κατηγορηματικά, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει μέχρι στιγμής να κατευνάσει το κύμα οργής που σαρώνει τη χώρα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι διαδηλώσεις, στις οποίες πρωτοστατούν οι γυναίκες, είναι οι πιο σοβαρές που έχουν σημειωθεί στο Ιράν εδώ και πολλά χρόνια.

Πηγή: protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS