CELEBRITIESSHOWBIZBennifer 2.0: Για πάντα μαζί;

Bennifer 2.0: Για πάντα μαζί;

Μπορεί η πανδημία να λειτούργησε ως θρυαλλίδα για τους χωρισμούς μιας ντουζίνας αναγνωρίσιμων και διάσημων ανθρώπων, όμως το τέλος της φαίνεται να αποζημιώνει τις αθεράπευτα ρομαντικές ψυχές του μάταιου τούτου κόσμου. Δεκαεπτά χρόνια μετά τον επεισοδιακό χωρισμό τους, ο Ben Affleck και η Jennifer Lopez αναθερμαίνουν τον άσβεστο κατά πως φαίνεται νεανικό έρωτά τους.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ 

Για εκείνους που ανδρώθηκαν και γαλουχήθηκαν πίσω στα μακρινά 00s υπάρχει ένα άρρητο αλλά υπαρκτό λαϊκό αίτημα. Κι αυτό δεν είναι άλλο από την επανένωση του Brad Pitt, 57 ετών σήμερα, και της Jennifer Aniston, 52 ετών πια. Ο χωρισμός του ζευγαριού που ανακοινώθηκε στις 7 Ιανουαρίου 2005 άνοιξε μια πληγή στη σόου μπιζ, η οποία ακόμα και δεκαέξι χρόνια μετά για κάποιους παραμένει ανοιχτή. Οι θαυμαστές του ζευγαριού δεν συγχώρεσαν ποτέ την απόφαση του Brad να υποκύψει στα θέλγητρα της τότε συμπρωταγωνίστριάς του Angelina Jolie και να εγκαταλείψει την επί πέντε χρόνια σύζυγό του μόνη και αενάως θλιμμένη, όπως στρεβλά αποκρυσταλλώθηκε από τον παγκόσμιο Τύπο, Aniston.

Παρά τις κατά καιρούς φήμες για επανασύνδεση του ζευγαριού – ειδικά έπειτα από το διαζύγιο των Brangelina – ο Pitt και η Aniston δε λένε να ευοδώσουν εκείνο που οι άλλοι οραματίζονται για την ζωή τους. Στην αναβροχιά καλό είναι και το χαλάζι λέει ο θυμόσοφος λαός. Κι η παροιμία επαληθεύεται περίφημα στην περίπτωση ενός άλλου, αλλοτινού ζευγαριού που χώρισε επεισοδιακά και φαίνεται να επανεκτιμά τα συναισθήματα που τρέφει το ένα μέρος του για το άλλο μετά από δεκαεπτά συναπτά έτη. Ο Ben Affleck και η Jennifer Lopez, αμφότεροι προσφάτως χωρισμένοι, αποφάσισαν να ενώσουν τις μοναξιές τους και να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία στο πολυθρύλητο αλλά ατελέσφορο ειδύλλιό τους με χαρακτηριστική χρονοκαθυστέρηση.

Μια βόλτα τους στο Los Angeles όπου σουλάτσαραν χωρίς να δίνουν δεκάρα για το καραούλι των παπαράτσι αλλά κυρίως το ταξίδι τους στη Montana, στο πολυτελές σπίτι του Affleck, όπου πέρασαν μια ολόκληρη εβδομάδα μακριά από την πολλή συνάφεια του κόσμου, έριξε νερό στο μύλο της φημολογίας και έβαλε φωτιά στις εικασίες. Ειδικά με δεδομένο ότι οι εθνικοί γλουτοί των ΗΠΑ, δηλαδή η JLO μόλις που είχε κυκλοφορήσει την επίσημη ανακοίνωση για το χωρισμό της από τον επί τέσσερα χρόνια αγαπημένο της, δύο αρραβωνιαστικό της και παρολίγον σύζυγό της Alex Rodriguez. Πέρσι τέτοιες ημέρες η Λατίνα σταρ ανακοίνωνε την αναβολή του γάμου της – θα ήταν ο τέταρτος στην καριέρα της ως συζύγου- λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Κανείς δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία. Το εκτυφλωτικό μονόπετρο που κοσμούσε το χέρι της καθησύχαζε τους θαυμαστές της πως όλα κυλούσαν σαν λεπτοδείκτης ελβετικού ρολογιού στη σχέση της με τον παλαίμαχο παίκτη του μπέιζμπολ. Δεν έδωσαν καν τη δέουσα σημασία στο γεγονός ότι το καλοκαίρι του 2020 η Lopez επισκέφτηκε την Ελλάδα για διακοπές, χωρίς να χωρέσει στις αποσκευές της τον αρραβωνιαστικό της. Τελικά, έπειτα από μια φήμη και μια διάψευση ήρθε η επιβεβαίωση της ρήξης ανάμεσα στο ζευγάρι πριν από μερικές εβδομάδες. Η επίσημη αιτιολογία ότι καθένας ήθελε λίγο χρόνο για τον εαυτό του δεν έπεισε ούτε νήπιο. Οι απιστίες του Rodriguez ήταν πολλές, συχνές και κυρίως καταγεγραμμένες από τα αμερικανικά tabloids.

Ο Affleck είναι κι αυτός φρεσκοχωρισμένος, δηλαδή ιδανική συντροφιά για μια γυναίκα που μαθαίνει να ζει από την αρχή δίχως το άλλο της μισό. Η αρχή της πανδημίας τον βρήκε να ζει ένα φλογερό ειδύλλιο με την Κουβανή ηθοποιό Ana de Armas (βλ. επόμενο Bond girl), μαζί με το τέλος της κοινωνικής αποστασιοποίησης έπεσαν και οι τίτλοι τέλους στο δεσμό τους. Αιτία; Σύμφωνα με τις εικασίες που διατυπώθηκαν ευρέως η ηθοποιός ήθελε να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα τη σχέση της με τον 47χρονο Affleck, ονειρευόταν γάμο, παιδιά και οικογενειακή ζωή βγαλμένη από διαφημιστικό σποτ φυτικού ροφήματος γάλακτος.

Εκείνος πάλι ούτε που ήθελε να ακούει για δεσμεύσεις και μικροαστικές ονειρώξεις. Άλλωστε, όπως έχει πει, θεωρεί μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες της ζωής του το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πετύχει το «για πάντα μαζί» με την επί δώδεκα χρόνια σύζυγό του, ηθοποιό Jennifer Garner, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά. Ο Affleck μόλις τα τελευταία χρόνια κατάφερε να απογαλακτιστεί από την πρώην πια σύζυγό του. Αν και σε διάσταση από το 2015, του πήρε άλλα δύο χρόνια προκειμένου να εγκαταλείψει την οικογενειακή στέγη – η Garner του είχε παραχωρήσει ένα μικρό σπίτι στον κήπο. Είναι εξάλλου γνωστό ότι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης για χρόνια πάλευε με την εξάρτησή του από το αλκοόλ, την οποία δηλώνει πως τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να τιθασεύσει. Παρόμοιες φήμες είχαν διαδοθεί ευρέως και για την εξάρτησή του από τον τζόγο, εξαιτίας της δεινότητας του Affleck στο πόκερ, ωστόσο ο ίδιος δήλωνε πως ποτέ δεν έχασε τον έλεγχο.

Σε κάθε περίπτωση ο μαθημένος στο λελογισμένο και υπολογισμένο ρίσκο ηθοποιός φαίνεται πως αποφάσισε να παίξει τα ρέστα του στη σχέση του με την Jennifer Lopez. Λέγεται μάλιστα ότι αρκετό πριν η επανασύνδεσή τους γίνει σχεδόν επίσημη, εκείνος είχε προσπαθήσει να ρίξει γέφυρες επικοινωνίας με την πάλαι ποτέ αγαπημένη του, στέλνοντάς της emails στα οποία της εξέφραζε το γνήσιο θαυμασμό του. Ο γραπτός λόγος υπήρξε διαχρονικά ο τρόπος του ηθοποιού να λαβώνει με τα βέλη του έρωτα την Lopez. Σύμφωνα με όσα έχει κατά καιρούς εξομολογηθεί στις συνεντεύξεις της, όταν γνωρίστηκαν το 2002 εκείνος την εντυπωσίασε με την ευφράδειά του στην ισπανική γλώσσα, τη σχεδόν παράταιρη για την αρχετυπικά macho εμφάνισή του σοφιστικέ στάση ζωής του και βέβαια με τις επιστολές που της έστελνε. Ήταν μια παλιομοδίτικη αλλά άκρως αποτελεσματική τακτική. Η σχέση τους εξελίχθηκε με κεκτημένη ταχύτητα και, όπως θυμούνται οι παλιότεροι, σε κοινή θέα.

Εκείνη του έγραφε τραγούδια, εκείνος πρωταγωνιστούσε τα βίντεο κλιπ της – συγκεκριμένα σε εκείνο του «Jenny from the block» όπου υποδυόταν τον εαυτό του, θώπευε δηλαδή τα θρυλικά οπίσθιά της. Όμως η υπερπροβολή του δεσμού τους έμελλε να φέρει και τη ρήξη. Το Σεπτέμβριο του 2003, μία μόλις ημέρα πριν ανταλλάξουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης ενώπιον Θεού και ανθρώπων οι Bennifer, όπως τους είχαν βαφτίσει τα περιοδικά, αποφάσισαν να ακυρώσουν το γάμο τους. Ως αιτία για τη ματαίωση πρόβαλε η υπερέκθεσή τους από τα media. Τέσσερις μήνες μετά ανακοίνωσαν το τέλος της σχέσης τους, που έστω και με μεσολάβηση σχεδόν δύο δεκαετιών αποδείχτηκε όχι οριστικό.

Η αδιακρισία του κόσμου, οι φωτογραφίες, τα περιοδικά, οι συχνά αδιασταύρωτες πληροφορίες για την ιδιωτική ζωή τους, το γεγονός ότι βρίσκονταν διαρκώς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λέγεται πως ήταν οι αιτίες που τρόμαξαν τον Affleck και καθοδήγησαν την απόφασή του να εγκαταλείψει την Lopez. Ούτως ή άλλως ο ηθοποιός, τότε 31 ετών περνούσε τις δικές του υπαρξιακές Συμπληγάδες. Οι ρόλοι που του είχε απονείμει η βιομηχανία του θεάματος αντί να γεμίζουν βάθαιναν ακόμα περισσότερο το μέσα του κενό, ήθελε απελπισμένα κάποιος να δει περισσότερα από το θελκτικό εξωτερικό περιτύλιγμά του και είχε πιστέψει πως ο δεσμός του δε τον βοηθούσε να απαλλαγεί από την ελαφρότητα που εισέπραττε με το καντάρι στα επαγγελματικά του.

Ενάμιση χρόνο μετά είχε γνωρίσει, είχε ερωτευτεί και είχε αγαπήσει την Jennifer Garner. Κυρίως είχε αρχίσει να απαλλάσσεται από τη ρετσινιά του ωραίου και τίποτα παραπάνω. Η Lopez που έχει δηλώσει με κάθε τρόπο πόσο πληγώθηκε από τη συμπεριφορά του Affleck αλλά και πως εκείνος ήταν στην πραγματικότητα ο πρώτος άνδρας που κατάφερε να της ραγίσει την καρδιά αποφάσισε να γλείψει τις πληγές της ακόμα πιο γρήγορα. Τον Ιούνιο του 2004 παντρεύτηκε την αδελφή-ψυχή της, τον Marc Anthony με τον οποίο απέκτησαν δύο παιδιά.

Μάλιστα, πριν το οριστικό αντίο είχε επιστρέψει – κατά δήλωσή της στο περιοδικό Vanity Fair το 2017- στον Affleck το περίφημο δαχτυλίδι αρραβώνων με το ροζ διαμάντι, η αξία του οποίου υπολογιζόταν τότε σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Ποτέ δεν είναι αργά για να το ανασύρει και να της το επιστρέψει στην παντοτινή απ’ ό,τι φαίνεται ιδιοκτήτριά του.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS