ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZΕλεονώρα Μελέτη: «Διαγνώστηκα με συναισθηματική κακοποίηση» – Ελένη Μενεγάκη: «Έχω πάει σε...

Ελεονώρα Μελέτη: «Διαγνώστηκα με συναισθηματική κακοποίηση» – Ελένη Μενεγάκη: «Έχω πάει σε παθολόγο» (vid)

“Το ακούω για πρώτη φορά αυτό και σε ευχαριστώ που το λες σήμερα εδώ”, παραδέχθηκε η οικοδέσποινα της εκπομπής.

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη βρέθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής η Ελεονώρα Μελέτη. Οι δύο γυναίκες, σε μία εκ βαθέων συζήτηση, μίλησαν για τη συναισθηματική κακοποίηση στον χώρο εργασίας, με την παρουσιάστρια του «MEGA Καλημέρα» να εξομολογείται πως έφτασε μέχρι το γραφείο του ψυχιάτρου.

«Έχω διαγνωστεί με συναισθηματική κακοποίηση το 2007, με τη βούλα. Πήγα σε έναν ειδικό, ζώντας μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και ζήτησα βοήθεια. Πάθαινα κρίσεις πανικού, δεν αισθανόμουν καθόλου καλά με τον εαυτό μου, ένιωθα αποτυχημένη, ένιωθα τελειωμένη», παραδέχεται η Ελεονώρα Μελέτη.

«Δεν είχα ξεμπερδέψει ακόμα με τον Πρωινό Καφέ. Αναζήτησα βοήθεια θεωρώντας πως έχω κατάθλιψη, που εγώ ήμουν ένα παιδί που ήταν η χαρά της ζωής», συνεχίζει η γνωστή παρουσιάστρια.

«Μετά από ένα διάστημα συνεδριών με τον ειδικό, εκείνος μου είπε: δεν έχεις κατάθλιψη, έχεις όμως κάτι που είναι πολύ σοβαρό, πολύ ύπουλο και δεν αναγνωρίζεται εύκολα. Μου είπε: έχεις υποστεί χρόνια συναισθηματική κακοποίηση.

«Εγώ αυτή τη χρόνια συναισθηματική κακοποίηση την έχω υποστεί από ανθρώπους του χώρου, τους οποίους ό,τι και να μου λες, εγώ θα τους θεωρώ πάντα κακά παιδιά», υπογραμμίζει η Ελεονώρα Μελέτη στον αέρα του MEGA.

«Το ακούω για πρώτη φορά αυτό και σε ευχαριστώ που το λες σήμερα εδώ. Όλοι όσοι κάνουμε αυτή τη δουλειά για πολλά χρόνια έχουμε αισθανθεί την ανάγκη να χωθούμε κάπου και να κουκουλωθούμε, να κλειδωθείς, να μη θες να μιλήσεις και να αισθάνεσαι ότι κάτι μέσα σου δεν πάει καλά. Απλά εσύ το πήγες ένα βήμα παρακάτω και το έψαξες», απάντησε από την πλευρά της η Ελένη Μενεγάκη.

«Δεν είναι μία εύκολη δουλειά. Όπως κι εγώ έχω στο μυαλό μου μία συγκεκριμένη χρονική περίοδο που έχω φτάσει να πάω σε γιατρό, όχι αν θες σε ψυχολόγο. Είχα πάει σε παθολόγο», παραδέχεται αμέσως μετά η οικοδέσποινα της εκπομπής.

«Όταν σου μιλάνε απότομα, άσχημα, όταν σε θίγουν, σε προσβάλλουν, σε απορρίπτουν με πολύ έντονο και συστηματικό τρόπο, όταν σε αποπαίρνουν, σου φωνάζουν… όταν αυτή η συμπεριφορά ξεπερνά κάποια συγκεκριμένα όρια ηθικής, αυτό ορίζεται ως συναισθηματική κακοποίηση.

Ακόμα και η σιωπή στη συγκεκριμένη στιγμή μπορεί να θεωρηθεί συναισθηματική κακοποίηση. Ο κόσμος αυτά δεν τα ξέρει», καταλήγει στην τοποθέτησή της η Ελεονώρα Μελέτη στην Ελένη Μενεγάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS