CELEBRITIESSHOWBIZEurovision 2023: Όλα όσα γνωρίζουμε για τον Andrew που φέτος θα εκπροσωπήσει...

Eurovision 2023: Όλα όσα γνωρίζουμε για τον Andrew που φέτος θα εκπροσωπήσει την Κύπρο (βίντεο)

Ποιος είναι ο Andrew Lambrou που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision.

Ένας νεαρός, δημοφιλής, ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος καλλιτέχνης θα εκπροσωπήσει την Κύπρο μας στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Πρόκειται γαι τον Andrew Lambrou από την Αυστραλία και καταγωγή την Κύπρο και η ανακοίνωση, έγινε χθες Δευτέρα (17/10) από το Ραδιοφωνικό ίδρυμα Κύπρου, χωρίς κανείς να το περιμένει, μιας και έχουμε συνηθίσει αυτό να συμβαίνει αρκετούς μήνες αργότερα.

Η επίσημη ανακοίνωση

«Το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της συμφωνίας που υπέγραψε με την Panik Records και σε συνεργασία με την City Pop Records Αυστραλίας, η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στον 67ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision από τον Κυπριακής καταγωγής, δημοφιλή τραγουδιστή Andrew Lambrou, που εκπροσωπείται από την Saiko Management της Νέας Υόρκης.

Όπως έχει πρόσφατα ανακοινωθεί, ο διαγωνισμός του 2023 θα πραγματοποιηθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου τον προσεχή Μάιο. Περισσότερες πληροφορίες για την συμμετοχή θα ανακοινωθούν αργότερα.»

Ο Andrew Lambrou γεννήθηκε στην Αυστραλία από Κύπριους γονείς από την Αθηαίνου στη Λεμεσό και το χωριό Κάθηκας στη Πάφο.

Ακούστε μερικά από τα τραγούδια που ερμήνευσε:

Είναι μόλις 24 ετών και είναι πολύ δημοφιλής αφού μετράει πάνω από 680,000 ακόλουθους στο Tik Tok πάνω από 480,000 followers στο instagram.

Ζει και εργάζεται στο Σύδνεϋ, ερμηνεύει και γράφει τα δικά του τραγούδια ενώ ασχολείται με την μουσική από την ηλικία των πέντε ετών. Συμμετείχε σε διάφορα μουσικά talent shows όπως το ‘X Factor Australia’ 2015, το America’s Got Talent 2020 και το The Voice Australia 2018.

Το 2022 διαγωνίστηκε στο Eurovision – Australia Decides με το τραγούδι “Electrify”. Κέρδισε 51 βαθμούς και τερμάτισε στην 7η θέση.

@andrewlambrou

This gets me every time 🥹 @brunomars #wheniwasyourman #cover #singing #foryou #brunomars

♬ original sound – Andrew Lambrou

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος η Eurovision θα πραγματοποιοηθεί στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου όπως ανακοίνωσε το BBC και η EBU πριν από μερικές εβδομάδες.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της διοργάνωσης στο Instagram, ο πρώτος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου, ο δεύτερος στις 11 Μαΐου, ενώ ο μεγάλος τελικός στις 13 Μαΐου.

Τα πρώτα λόγια του φετινού μας εκπροσώπου μετά την επίσημη ανακοίνωση:

Λίγα λεπτά μετά την επίσημη ανακοίνωση ο Andrew ανέβασε στα social media ένα βίντεο στο οποίο δηλώνει ενθουσιασμένος γι’ αυτό το ταξίδι που ξεκινά, ενώ όπως είπε είναι πολύ συνδεδεμένος με τις κυπριακές του ρίζες. 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS