CELEBRITIESSHOWBIZΜέλπω Ζαρόκωστα για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Πήγε κι έγινε ρεζίλι, δεν μπορείς να...

Μέλπω Ζαρόκωστα για Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Πήγε κι έγινε ρεζίλι, δεν μπορείς να παίζεις τέτοιους ρόλους»

“Τη Μελίνα Μερκούρη τη γνώριζα. Δεν ήταν καλή ηθοποιός. Ήταν αξιοπρεπής αλλά δεν ήταν το ταλέντο” δηλώνει η Μέλπω Ζαρόκωστα.

Συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και τον δημοσιογράφο Γιώργο Μουλά παραχώρησε η Μέλπω Ζαρόκωστα. Η σπουδαία ηθοποιός μίλησε για τις δύσκολες στιγμές που πέρασε στη ζωή της, την πορεία της στο θέατρο, ενώ σχολίασε αγαπημένες προσωπικότητες του θεάματος, όπως η Αλίκη Βουγιουκλάκη και η Μελίνα Μερκούρη. Ποια είναι η γνώμη της για τον Πέτρο Φιλιππίδη;

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη εγκλωβίστηκε στην εικόνα της;

Είχε ταλέντο αλλά εκείνο που το επισκίασε είναι το γεγονός πως υποκρινόταν και δεν ζούσε τον ρόλο. Έκανε πάντα την ωραία. Εγκλωβίστηκε παρόλο που μπορούσε να κάνει πολλά περισσότερα. Ήταν όμορφη, αλλά παρασύρθηκε, με σκοπό να είναι η ωραία της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Έπαιξε και «Αντιγόνη» όμως στην Επίδαυρο.

Πήγε ναι και έγινε ρεζίλι. Δεν μπορείς να παίζεις τέτοιους ρόλους μόνο και μόνο από την ανάγκη που έχεις για να επιδεικνύεσαι.

Τι θυμάστε από το τέλος της;

Πέρασα τα δικά μου βάσανα και δεν άντεχα να την δω. Νομίζω πως δεν βρισκόμουν όμως και στην Ελλάδα.

Η Μελίνα Μερκούρη πώς σας φαινόταν ως ηθοποιός;

Την γνώριζα. Δεν ήταν καλή ηθοποιός. Ήταν αξιοπρεπής αλλά δεν ήταν το ταλέντο. Είχε μια ωραία εμφάνιση αλλά δεν ήταν η Έλλη Λαμπέτη. Έβλεπες τη Λαμπέτη και σου κοβόταν η ανάσα πραγματικά και μόνο καλημέρα που σου έλεγε.

Εσείς ποιον ηθοποιό θεωρούσατε εξαιρετικό ταλέντο;

Τον Πέτρο Φιλιππίδη. Εξαιρετικό ταλέντο. Τον αγαπούσα πολύ και ο άντρας μου τον είχε σαν παιδί του. Είναι πολύ ταλαντούχο άτομο και δεν ξέρω πώς έμπλεξε σε αυτή την ιστορία. Εγώ δούλεψα μαζί του και εκτός από καλός ηθοποιός ήταν και καλός σκηνοθέτης. Κάποτε θα λυτρωθεί το θέατρο από όλα αυτά που συνέβησαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS