CELEBRITIESSHOWBIZΜίλαν Τραΐκοβιτς - Νίκη Σταύρου: Ανοίγουν το άλμπουμ του γάμου τους και...

Μίλαν Τραΐκοβιτς – Νίκη Σταύρου: Ανοίγουν το άλμπουμ του γάμου τους και μιλούν για τoν έρωτά τους!

Μπορεί ο Μίλαν να κυνηγά την νίκη σε κάθε αγώνα, αλλά υπάρχει μία Νίκη στη ζωή του που βρίσκεται πάντα πάνω από όλες. Ο πρωταθλητής του στίβου Μίλαν Τραΐκοβιτς και η σύντροφός του Νίκη Σταύρου, που παντρεύτηκαν ύστερα από 8 χρόνια σχέσης, ανοίγουν το άλμπουμ του γάμου τους αποκλειστικά για το Down Town, μιλώντας για πρώτη φορά για το ονειρικό πάρτι, τον μήνα του μέλιτος στην Αμερική και την ιστορία της αγάπης τους που… προπονήθηκε σε δύσκολες συνθήκες.

Από την ΤΩΝΙΑ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥ

Φωτό: Προσωπικό Αρχείο

Το καλοκαίρι του 2014 ο Μίλαν Τραΐκοβιτς βρισκόταν στο ξεκίνημα της πορείας του στον στίβο και έκανε καθημερινές προπονήσεις στο τρέξιμο μετ’ εμποδίων στο γήπεδο του ΓΣΟ. Εκεί έκανε τις προπονήσεις της και η μικρότερη αδερφή της Νίκης. «Την πρόσεξα όταν ήρθε να πάρει την αδερφή της από την προπόνηση. Δεν ξέρω αν με πρόσεξε κι εκείνη τότε, αλλά εγώ σίγουρα ήθελα πολύ να την ξαναδώ», λέει σήμερα ο Μίλαν. «Η αδερφή της, η Καλυψώ, ήταν ακόμη μαθήτρια και δεν οδηγούσε κι εγώ της ζητούσα επίμονα να πει στη Νίκη να έρθει να την πάρει από το γήπεδο. Μια μέρα οι προσπάθειες μου απέδωσαν και κατάφερα να την πλησιάσω και να της μιλήσω». Η Νίκη τότε σπούδαζε αρχιτεκτονική στην Αγγλία και είχε έρθει για τις καλοκαιρινές διακοπές. «Πήρα ένα μήνυμα από την αδερφή μου να πάω να την πάρω από την προπόνηση και πήγα. Στάθμευσα έξω από το γήπεδο και αντί να βγει η Καλυψώ βγήκε ο Μίλαν. Ήρθε εκεί, συστήθηκε, πιάσαμε κουβέντα και κάπως έτσι ξεκίνησε».

W17

Γνωριστήκατε λοιπόν πριν έρθουν οι μεγάλες επιτυχίες και η διασημότητα για τον Μίλαν. Αυτό βοήθησε τη σχέση;

Μίλαν: Για μένα ήταν πολύ σημαντικό. Νιώθω ότι με διάλεξε γι’ αυτό που είμαι πραγματικά όχι για αυτό που έγινα στην πορεία.

Νίκη: Απλά για να καταλάβετε, από τη μια μέρα στην άλλη κυριολεκτικά, άλλαξε η ζωή μας. Την μια μέρα ήμουν με έναν άνθρωπο που δεν τον ήξερε κανείς και την επόμενη μιλούσε γι’ αυτόν όλη η Κύπρος. Για μένα ήταν δύσκολο να το συνηθίσω, να το διαχειριστώ και να βρω τον τρόπο να είμαι μαζί του σε εκείνη τη φάση. Μιλάμε για μια περίοδο που τον βομβάρδιζαν από παντού, δημοσιογράφοι, εκπομπές, φωτογραφήσεις, παράγοντες…

Μίλαν: Ήταν μια κρίσιμη περίοδος για τη σχέση μας. Ήταν ένα κομβικό σημείο. Και εκτιμώ πολύ το γεγονός ότι η Νίκη ήταν εκεί για μένα. Ήταν το στήριγμα μου. Όταν ήρθαν οι μεγάλες επιτυχίες χρειαζόμουν έναν άνθρωπο να με κρατάει προσγειωμένο. Αν δεν είχα τη Νίκη σε εκείνη τη φάση είναι πολύ πιθανό να μην είχα πετύχει την καριέρα που έχω σήμερα. Είναι δύσκολο να ελέγξεις τον εαυτό σου και να διαχειριστείς σωστά τη φήμη, τα χρήματα, την προσοχή που έχεις. Βγαίνεις έξω και υπάρχουν πολλές προκλήσεις. Η Νίκη ήταν η γυναίκα που με κρατούσε πάντα γειωμένο.

Μίκη: Τότε ήμουν κι εγώ μικρή, δεν ήξερα και πολύ καλά πού στεκόμουν και τι γινόταν ξαφνικά. Ο Μίλαν όμως έκανε τις επιλογές του γι’ αυτό και είμαστε ακόμη μαζί.

Μίλαν: Στα χρόνια που ακολούθησαν βέβαια η σχέση μας δοκιμάστηκε πολύ από αυτές τις συνθήκες. Η αλήθεια είναι ότι η Νίκη είναι άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων και κάποιες φορές δυσανασχετεί όταν αναγκάζεται να με ακολουθήσει σε εκδηλώσεις και υποχρεώσεις που βρίσκονται κάτω από τους προβολείς.

W5

Νίκη, δυσκολεύτηκες να αποδεχτείς ότι επιλέγοντας τον Μίλαν, διάλεγες και αυτές τις συνθήκες για τη σχέση σου;

Νίκη: Έπρεπε να το συνειδητοποιήσω, να το χωνέψω και να βρω τρόπος να συνυπάρχω μαζί του και όλο το πακέτο του!

Μίλαν: Ήταν λογικό να σκέφτεται, τώρα αυτός θέλει να είναι μαζί μου, ή θα πάρουν τα μυαλά του αέρα και καλύτερα να τον αφήσω; Ευτυχώς, παρά τις δυσκολίες και τα λάθη που κάναμε, γίναμε πιο σοφοί.

Νίκη: Η σχέση μου μαζί του δεν υπήρξε ποτέ απλή υπόθεση. Είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλο για μεγάλα χρονικά διαστήματα και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρεις όλα σου τα αποθέματα σε υπομονή και κατανόηση. Το σημαντικότερο ζητούμενο βέβαια είναι η αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αυτές είναι οι συνθήκες και πρέπει να το αποδεχθείς. Δεν θα μπορούσα ποτέ να του ζητήσω να αφήσει τον αθλητισμό για να περνάμε περισσότερο χρόνο μαζί. Σέβομαι τις επιλογές του. Ο Μίλαν είναι αυτός που είναι γιατί αγαπά με πάθος τον αθλητισμό και είναι αφοσιωμένος στους στόχους του.

W9

Τι ήταν αυτό που σας κράτησε τελικά ενωμένους;

Νίκη: Για μένα είναι πολύ σημαντικό σε μια σχέση ό,τι δίνει ο ένας να το δίνει και ο άλλος, ώστε να υπάρχει ισορροπία. Ο Μίλαν μου δείχνει την αγάπη του και σκέφτεται πάντα τους δυο μας. Παρόλο που είναι αφοσιωμένος στους στόχους του, δεν με αφήνει εκτός της ζωής του. Από την άλλη, ίσως και αυτή η απόσταση, τα συχνά διαστήματα που λείπει, να κρατάνε και τη μαγεία ζωντανή. Συνεχώς ανυπομονείς για να βρεθείτε, πεθυμάς τον άλλο, έχεις κάτι να περιμένεις και ξέρεις όταν είστε μαζί ότι δεν έχεις χρόνο να σπαταλήσεις γιατί θα φύγει ξανά.

Μίλαν: Υπάρχει η αγάπη, ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη και όλα αυτά που είναι απαραίτητα για να κρατήσουν δυο ανθρώπους μαζί. Είμαστε μαζί σχεδόν εννέα χρόνια και σίγουρα δεν ήταν όλα παραμυθένια όπως τον γάμο και τον μήνα του μέλιτος. Περάσαμε και δύσκολα αλλά το να είμαστε σήμερα ακόμη μαζί, παντρεμένοι πια και πιο ενωμένοι από ποτέ, σημαίνει πολλά.

W1

Και τελικά, παντρευτήκατε, λοιπόν. Πώς ήταν η μέρα του γάμου σας;

Νίκη: Ο γάμος ήταν σαν όνειρο… Το περιμέναμε πολύ καιρό και έγιναν όλα πως τα φανταζόμασταν κι ακόμη πιο όμορφα. Η πιο μεγάλη χαρά ήταν που μοιραστήκαμε αυτή τη μέρα με τους πιο αγαπημένους μας ανθρώπους και την χάρηκαν μαζί μας.

Μίλαν: Ο γάμος μας ήταν όντως μια πολύ όμορφη εμπειρία, με τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους. Το πάρτι κράτησε μέχρι το πρωί!

W10

Και αμέσως μετά το γάμο φύγατε για τον μήνα του μέλιτος… Πώς ήταν το ταξίδι;

Νίκη: Το ζήσαμε σαν παραμύθι. Ξεκινήσαμε από τη Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες, Αριζόνα και καταλήξαμε Χαβάη. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία, σαν να φύγαμε εντελώς από την πραγματικότητα μας και μπήκαμε σε έναν άλλο κόσμο.

Μίλαν: Ήταν όντως ένα πολύ γεμάτο ταξίδι, με απίστευτες εικόνες και εμπειρίες.

W2

Μίλαν, πριν από ένα χρόνο περίπου είχες πει σε συνέντευξή σου ότι θες πολύ να κάνεις σύντομα οικογένεια. Τώρα πώς το βλέπετε;

Νίκη: Αν ήταν στο χέρι του Μίλαν θα είχαμε ήδη παιδιά! Έχουμε κι οι δυο μεγάλη αδυναμία στα μωρά και πέρσι βαφτίσαμε ένα κοριτσάκι το οποίο αγαπούμε πολύ. Κι όταν είμαστε μαζί του βλέπω τον Μίλαν πανέτοιμο για να γίνει πατέρας. Απλά ο Μίλαν λείπει πάρα πολύ συχνά και το να γίνουμε γονείς θέλουμε να το ζήσουμε όσο γίνεται μαζί. Δεν θα ήθελα να απουσιάζει συνέχεια, να χάσει την εγκυμοσύνη μου, τη γέννηση του μωρού και μετά να περνάμε Χριστούγεννα χωρίς αυτόν. Προτιμούμε και οι δύο να έρθει το μωρό όταν θα είναι και ο Μίλαν παρόν. Εννοείται όμως αν έρθει ένα μωρό θα είναι ευλογία και θα συμβιβαστούμε με τα δεδομένα που έχουμε.

Μίλαν: Σίγουρα. Βλέπουμε τόσα ζευγάρια που δυσκολεύονται να αποκτήσουν παιδί, ξέρουμε ότι δεν μπορείς να προγραμματίσεις και να ελέγξεις τα πάντα. Αλλά σίγουρα θα προτιμούσαμε να έρθει όταν καλμάρουν λίγο οι ρυθμοί που έχουμε τώρα. Γιατί τα επόμενα δυο χρόνια πάλι θα λείπω συνέχεια.

W4

Τι έχεις τώρα μπροστά σου;

Μίλαν: Το καλοκαίρι του 2024 έχω τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι και μέχρι τότε θα λείπω συνέχεια πάλι σε αγώνες και προπονήσεις. Δεν θα ήθελα να είναι η Νίκη μόνη της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή μετά με το μωρό. Έχουμε λοιπόν ένα χρονοδιάγραμμα αλλά ξέρουμε ότι η ζωή φέρνει τα πράγματα αλλιώς καμιά φορά. Κι αυτό είναι εντάξει.

W6
W7
W8
W11
W12
W13
W15 1 1
W16

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS