CELEBRITIESSHOWBIZNatalie Portman: Η κάπα της έκρυβε ένα μήνυμα προς το Hollywood

Natalie Portman: Η κάπα της έκρυβε ένα μήνυμα προς το Hollywood

Τα φετινά Όσκαρ έδειχναν από τις 13 του περασμένου Ιανουαρίου πως θα είναι μια από τα ίδια. Με μικρό αριθμό γυναικών υποψήφιων συνολικά, με καμία γυναίκα υποψήφια για σκηνοθεσία, με μόλις μια μαύρη ηθοποιό υποψήφια, γενικώς με στοιχεία που έθεταν την αμερικανική βιομηχανία μακριά από το inclusivity, τη συμπερίληψη. Μπορεί στο τέλος να είχε υπάρξει μια μικρή νίκη με τα Παράσιτα, όμως δεν ήταν παρά η εξαίρεση. Γι΄αυτό και η Νάταλι Πόρτμαν θέλησε να δώσει ένα μήνυμα.

Διαβάστε επίσης: Τα “Παράσιτα” σάρωσαν τα Όσκαρ

Η συζήτηση για την μειωμένη γυναικεία παρουσία στις υποψηφιότητες ήταν και πάλι έντονη, με πολλές αναφορές στα κωμικά gigs που έκαναν οι διάφοροι παρουσιαστές. Οι γυναίκες που απένειμαν βραβείο ήταν κατά πολύ περισσότερες απ΄αυτές που θα έπαιρναν.

Διαβάστε επίσης: Oscar 2020: Οι εμφανίσεις των celebrities στο κόκκινο χαλί

Η Πόρτμαν ήρθε σε συνεννόηση με τον οίκο Dior και φρόντισε από την πρώτη στιγμή να αποστείλει τα ονόματα όσων γυναικών θεωρεί πως θα έπρεπε να είναι υποψήφιες και δεν ήταν. Αυτά τα ονόματα τα κέντησε ο σχεδιαστής με χρυσή κλωστή στο πάνω μέρος του ρούχου της και με αυτό εμφανίστηκε στα Όσκαρ. Καταλαβαίνει κανείς πως πρόκειται για δουλειά πολλών ημερών, επομένως η Πόρτμαν είχε πάρει την απόφαση σχεδόν άμεσα μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων.

Διαβάστε επίσης: Ο Μπραντ Πιτ αφιέρωσε το Όσκαρ στα παιδιά του

Natalie Portman με Dior
Natalie Portman με Dior

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS