CELEBRITIESSHOWBIZΠοιος πυροβολεί την Κωνσταντίνα;

Ποιος πυροβολεί την Κωνσταντίνα;

«Δεν φύτρωσα, κανείς δεν φυτρώνει. Βέβαια έκανα τα λάθη μου. Και τώρα δηλαδή βλέπω πολλές γνώριμες φάτσες και μερικούς ντρέπομαι να τους δω, αλλά εντάξει, κατάλαβες τι εννοώ, έχω κάνει…». Μία εκ βαθέων εξομολόγηση της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου που σήκωσε τσουνάμι αντιδράσεων και… αγωγών.

Την πιο όμορφη περίοδο της ζωής τους διανύουν η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Βασίλης Σταθοκωστόπουλος. Το ερωτευμένο ζευγάρι παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της Βούλας και σε λίγους μήνες θα υποδεχθεί τον καρπό του έρωτά του, καθώς η παρουσιάστρια είναι έγκυος.

«Έκανα τα λάθη μου. Και τώρα δηλαδή, βλέπω πολλές γνώριμες φάτσες και μερικούς ντρέπομαι να τους δω. Αλλά… εντάξει, κατάλαβες τι εννοώ, έχω κάνει… Με την καλή έννοια ρε παιδί μου». Αυτά τα λόγια ανήκουν στην Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, η οποία μονοπωλεί τελευταία τις στήλες για την εγκυμοσύνη της και τον γάμο της με τον Βασίλη Σταθοκωστόπουλο. Φιλοξενούμενη όμως στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη στο Mega και μετά την εξομολόγησή της, «ξύπνησε» εκ νέου μνήμες από τις «εφιαλτικές» (για τους άλλους) συνεργασίες που είχε στην τηλεόραση.

«Έχασαν τη δουλειά από πλάσμα μηδενικού ταλέντου»

Είναι ενδεικτική η τοποθέτηση του Ανδρέα Μικρούτσικου στο πάνελ της εκπομπής «Super Κατερίνα» για τη συμπεριφορά που είχε η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: «Εγώ εκείνο που ξέρω για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, χωρίς να την έχω συναντήσει ποτέ και τηλεοπτικά την έχω δει σε άθροισμα δέκα λεπτών, είναι ότι υπάρχει ομάδα τεχνικών, κάμερες, πανελίστες, παρουσιαστές που έχασαν τη δουλειά τους. Άνθρωποι που έχασαν τη δουλειά τους από ένα πλάσμα μηδενικού ταλέντου. Δεν μπορώ να παίξω το παιχνίδι των φαντασμάτων αν ο άνθρωπος που της έδωσε την εξουσία έχει φύγει από τη ζωή. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, όταν εξαιτίας ενός ανθρώπου κακομαθημένου, άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους, δεν είναι “ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτο”. Είναι ένας τοξικός άνθρωπος που ανέβηκε κάποια σκαλοπάτια και “έφαγε κεφάλια”. Αυτό για μένα είναι γραφή».

«Κλαίγανε στους διαδρόμους, λέγανε πάρτε μας από την εκπομπή»

Πολύ πιο σκληρή στις δηλώσεις της έχει υπάρξει η Φωτεινή Πετρογιάννη, η οποία εργαζόταν στον Alpha τότε. Απαντώντας στον Βαγγέλη Περρή στο «Πρωινό» ξέσπασε και συμφώνησε με τις δηλώσεις της Ζήνας Κουτσελίνη: «Επειδή την έχουμε ζήσει κι εγώ και ο Τάσος αυτή την εποχή στον Alpha πάρα πολύ καλά, θυμάμαι ανθρώπους να κλαίνε στους διαδρόμους, να κρύβονται στους διαδρόμους, μιλάω και για μένα. Εγώ δεν ήθελα καν να περνάω από το οπτικό της πεδίο μη τυχόν και στοχοποιηθώ για κάτι χωρίς λόγο. Θυμάμαι ανθρώπους να παίρνουν τηλέφωνο στη διοίκηση και να λένε πάρτε μας σας παρακαλώ από αυτή την εκπομπή δεν θέλουμε να συνεργαζόμαστε με αυτό το κορίτσι. Να δεχτώ ότι αυτή τη στιγμή έχει καταλάβει το λάθος της. Τότε όμως υπήρχε μια τρομοκρατία. Μηδένιζε ανθρώπους, όπως η Ζήνα Κουτσελίνη και άλλοι αρχισυντάκτες οι οποίοι είχαν μια πορεία 20-30 χρόνων στην τηλεόραση».

«Ακόμα περιμένω συγγνώμη από την Κωνσταντίνα»

Είναι νωπές ακόμα οι δηλώσεις που είχε κάνει η Ζήνα Κουτσελίνη στην εκπομπή «Ανοιχτά» της Αννίτας Πάνια: «Ήμουν αρχισυντάκτρια της εκπομπής που παρουσίαζε η Κατερίνα Καραβάτου μαζί με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Αποχωρεί η Κατερίνα και μένει η Κωνσταντίνα μόνη της. Μετά από δυο βδομάδες, η εκπομπή είχε ναι μεν επιτυχία, αλλά δεν είχε αυτή που φανταζόταν κανείς. Χρεώθηκα την αδυναμία της εκπομπής. Με απέλυσαν. Μετά από 25 χρόνια καριέρας, φτιάχνοντας παρουσιάστριες, προγράμματα και όλα τα σχετικά, νιώθεις ότι σε απολύουν και ενώ πριν από μία εβδομάδα, είχε πεθάνει ο αδελφός μου. Η πρεμιέρα κάνει 19% και ο ανταγωνισμός 9%. Το 19% μας δυσαρεστεί και την επόμενη κάνουμε 15% κι εκεί τα βάφουμε μαύρα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θέλω αυτό το πρόγραμμα που βγάζω να γίνει με τη μία “Ελένη Μενεγάκη”; Ε, δεν μπορείς να γίνεις με τη μία. Θέλει πολλή δουλειά. Η Κωνσταντίνα είναι ένα πολύ λαμπερό πρόσωπο, ενδεχομένως στο παρελθόν έκανε κάποια ντιβιλίκια, που ήταν κομμάτια της νεανικότητάς της. Θέλω να πιστεύω πως τα παθήματα της έχουν γίνει μαθήματα. Να ξέρει πως εγώ την αγαπώ και ακόμη περιμένω ένα συγγνώμη».

«Μου είπαν πως ήμασταν πολλοί στον καναπέ»

Η ίδια η Ευαγγελία Αραβανή, λίγα χρόνια αργότερα, είχε δηλώσει στο «Πρωινό»: «Εκείνη τη χρονιά έφυγα από την εκπομπή γρήγορα. Με έδιωξαν. Με είχε στεναχωρήσει αρκετά, γιατί ήταν κάτι που ήθελα πολύ να το κάνω και από τη στιγμή που είχα περάσει από τη δοκιμασία του δοκιμαστικού και με πήραν, ήμουν πάρα πολύ χαρούμενη. Οπότε, όταν στις τρεις εβδομάδες όλο αυτό ήρθε κάποιος και μου το πήρε πίσω και διακόπηκε η συνεργασία έτσι άδοξα… Με κάλεσαν ένα απόγευμα στα γραφεία και μου ανακοίνωσαν ότι πρέπει να σταματήσει εδώ η συνεργασία μας και λόγος τότε ήταν ότι ήμασταν αρκετοί άνθρωποι στον καναπέ και από ένα σημείο και μετά γινόμασταν πολλοί. Μου πήρε λίγο χρόνο, αλλά όλα καλά».

«Κάποιος της έδωσε την ελευθερία να συμπεριφέρεται σαν βασιλοπούλα»

Η Ναταλία Γερμανού, με την οποία είχε συνεργαστεί αρκετά, είπε πως «Με μένα έχει γίνει τετ α τετ, όχι με τη μορφή συγγνώμης… Έχουμε κουβεντιάσει πολύ. Όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν από την εποχή που κάναμε μαζί την εκπομπή ακούστηκαν πολλά για την εξουσία που είχε. Η απορία η δική μου είναι η εξής: Πολύ εύκολα λέμε για το πώς φερόταν η Κωνσταντίνα, τι εξουσία είχε. Κανείς δεν λέει ποιος της έδωσε αυτή την εξουσία. Κανείς δεν λέει αυτό το κορίτσι που ήταν 23 χρονών τότε, κάποιος της έδωσε την ελευθερία να συμπεριφέρεται σαν βασιλοπούλα. Γιατί δεν φταίει ποτέ αυτός που μας δίνει το δικαίωμα να έχουμε αυτή την εξουσία. Γιατί πάντα φταίει το “κοριτσάκι” και δεν φταίει αυτός που της λέει “βγες αγάπη μου, κάνε ό,τι γουστάρεις, διώξε όποιον θέλεις…”. Αυτό με πειράζει. Είναι πάρα πολύ εύκολο να βγαίνεις και να λες η Κωνσταντίνα μου έκανε αυτό και το άλλο και στους πιο ισχυρούς είμαστε κότες. Να μην αναμασάμε συνέχεια την ίδια τοξική εκδικητικότητα».

«Δεν τολμούσα να πω το όνομα της Σκορδά και του Λιάγκα»

Συνεργάτης της παρουσιάστριας τότε και ο Νίκος Κωνσταντής, ο οποίος είχε μιλήσει ανοιχτά για την κακή εμπειρία που είχε κατά τη συνεργασία τους. Μιλώντας στην εκπομπή «Αποκαλυπτικά», είχε δηλώσει: «Όταν ήμουν στον Alpha, πέρασα κακές στιγμές επί τρία χρόνια που ήμουν με την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Ήθελα να φύγω. Δεν τολμούσα να πω το όνομα της Φαίης Σκορδά και του Γιώργου Λιάγκα, γιατί ήταν η περίοδος που η Κωνσταντίνα είχε διαμάχη με τη Φαίη. Η Κωνσταντίνα με κοίταζε περίεργα και μου έκανε εντύπωση τότε, γιατί είναι ένα νέο κορίτσι. Δεν φανταζόμουν ότι θα ήταν τόσο επιθετική απέναντί μου. Στην κάμερα όχι, δεν ήταν τόσο πολύ, αλλά παρασκηνιακά ναι. Πάρα πολλές φορές μου έλεγε “λιαγκοσκορδέικο”. Δεν με συμπαθούσε καθόλου κι ας έφερνα και νούμερα στο κομμάτι που κάνω. Μετά από δύο εβδομάδες, με έδιωξε με εξώδικο από τον Alpha. Μου στείλανε ένα εξώδικο και μου λέγανε ότι “πρέπει να αποχωρήσω από τον Alpha”. Εγώ, βέβαια, χάρηκα πάρα πολύ. Αν ήξερε ότι θα με έκανε χαρούμενο, δεν θα το έστελνε πιστεύω».

 «Υπάρχει μία αδικία σε βάρος της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου»

«Ανήκει πλέον σε μία πολύ ισχυρή επιχειρηματικά οικογένεια, είναι παντρεμένη με τον Σταθοκωστόπουλο. Η οικογένεια δεν είναι ευχαριστημένη με όλα αυτά που λέγονται. Κάποιες χοντράδες κατά της Σπυροπούλου, θεωρώ ότι η οικογένεια θα κινηθεί νομικά με αγωγές και μηνύσεις, αν συνεχιστεί αυτό το πράγμα. Κάποιοι λένε ότι δεν σκέφτονται που βρίσκεται σε μία τόσο ευαίσθητη στιγμή για μια γυναίκα, όπως είναι η εγκυμοσύνη. Εγώ μαθαίνω ότι αν συνεχιστεί θα κινηθούν νομικά», αναφέρει ο Γιώργος Λιάγκας.

«Ας μην ψάχνει να ζητάει τα ρέστα από την οποιαδήποτε Φωτεινή»

Μέσα από τα social media θέλησε να τοποθετηθεί και ο Λάμπρος Κωνσταντάρας για την κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην Σπυροπούλου και την Πετρογιάννη. «Η Κωνσταντίνα δεν έχει καταλάβει ακόμα μετά από τόσα χρόνια τι είναι αυτό που πραγματικά ενόχλησε τον κόσμο. Δεν είναι το πώς μπήκε στον Alpha. Δεν είναι το πώς πήρε μια εκπομπή. Το θέμα είναι ότι ενόχλησε γιατί είχε πάρα πολύ άσχημη συμπεριφορά, κακή συμπεριφορά, αλαζονική συμπεριφορά, μα κυρίως δεν είχε το ταλέντο να κάνει αυτό που της έδωσαν να κάνει. Δεν μπορούσε. Δεν το έχει ακόμα μετά από τόσα χρόνια. Δεν το έχει. Είναι πάρα πολύ απλό. Αυτό ενόχλησε. Δεν είναι κακό να σου δίνεται κάτι. Είναι κακό να σου δίνεται χωρίς να το αξίζεις» συμπλήρωσε επίσης στα social media ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.

Παίρνει θέση η Σπυροπούλου

Μέσω του δικηγόρου της, Ανδρέα Μήτσαινα, η παρουσιάστρια θέλησε να πάρει θέση για όσα έχουν ειπωθεί για την ίδια και την κακή της συμπεριφορά στο παρελθόν ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίων όλων όσοι χρησιμοποιούν το όνομά της προκειμένου να την συκοφαντήσουν.

«Σε όλες τις κοινωνίες, η περίοδος της κύησης, απολαμβάνει ιδιαίτερου σεβασμού, ως η περίοδος αναμονής της γέννησης μίας νέας ζωής. Δυστυχώς, το τελευταίο χρονικό διάστημα και ενώ διανύω τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης μου, βρίσκομαι στο επίκεντρο μιας διογκούμενης, αήθους εκστρατείας κατασυκοφάντησης μου, με τη διασπορά ψευδών και συκοφαντικών σε βάρος μου γεγονότων και μυθευμάτων, συνοδευόμενων με ατιμωτικούς για το πρόσωπό μου χαρακτηρισμούς, υπό το μανδύα των δήθεν αξιολογικών σχολίων και κρίσεων.Η ως άνω εκστρατεία φαίνεται να εκπορεύεται από τηλεοπτικά πρόσωπα- παρουσιαστές εκπομπών, κάποιων ΜΜΕ, συνεπικουρούμενων από διάφορους χώρους κοινωνικής δικτύωσης. Ως παλαιά επαγγελματίας του χώρου, υπενθυμίζω τη συνευθύνη όλων μας στην αποχή από την ανοχή, άλλως υπόθαλψη τέτοιων κοινωνικά και δεοντολογικά απαράδεκτων πράξεων που ενίοτε αγγίζουν τα όρια της ποινικά κολάσιμης συμπεριφοράς. Για το λόγο αυτό καλώ κάθε εμπλεκόμενο να παύσει άμεσα και να απόσχει στο εξής από κάθε συκοφαντική και προσβλητική σε βάρος μου ενέργεια.  Σε κάθε περίπτωση, κριτής όλων μας ο χρόνος και σε εμμένουσα, κοινωνικά και δεοντολογικά, παρέκκλιση η ποινική και αστική Δικαιοσύνη. Με την επιφύλαξη κάθε δικαιώματος μου. Για την Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, ο πληρεξούσιος δικηγόρος, Ανδρέας X. Μήτσαινας».

Πληροφορίες από www.thetoc.gr

Περιοδικό Tv Mania

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS