ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZΣτέφανος Μιχαήλ: «Εδώ και δύο-τρία χρόνια, έχω την επιθυμία να κάνω παιδιά»

Στέφανος Μιχαήλ: «Εδώ και δύο-τρία χρόνια, έχω την επιθυμία να κάνω παιδιά»

Ο Στέφανος εκτός από νέος, ωραίος, γοητευτικός, επιτυχημένος ηθοποιός και επαγγελματίας, από εκείνους που κυνηγούν χιλιάδες θαυμάστριες και δημιουργούν buzz γύρω από το όνομά τους (για τις σωστές αιτίες), αυτή την περίοδο έχει έναν επιπλέον (σημαντικό) λόγο για να αισθάνεται ακόμη πιο χαρούμενος: Είναι ξανά ερωτευμένος!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΡΙΦΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΝΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

Στην αρχή της κουβέντας μας μιλάμε για τις «8 λέξεις» του Alpha Κύπρου και καταλήγω στο «τρίπτυχο της σειράς» που συζητιέται όσο καμία άλλη: Ανδρέας Γεωργίου, Κούλλης Νικολάου και Στέφανος Μιχαήλ. Του το λέω και με διορθώνει.

«Δεν είναι μόνο τρεις άνθρωποι σ’ αυτή τη σειρά, είμαστε πάρα πολλοί. Η υπέροχη Βάνα Δημητρίου με το εξαιρετικό της σενάριο, ξεχωριστοί ηθοποιοί, καλό συνεργείο», μου λέει ο ίδιος. «Με τον Ανδρέα Γεωργίου και τον Κούλη Νικολάου είμαστε φίλοι πια. Κι όχι μόνο φίλοι, έχουμε γίνει “οικογένεια”. Δουλεύουμε μαζί πάρα πολλά χρόνια κι ακόμη και την περίοδο που δεν δουλέψαμε μαζί, μιλούσαμε καθημερινά. Οι επαφές δεν χάνονται. Είναι αυτό που λέμε “δικοί μου άνθρωποι”. Έχουμε αναπτύξει υπέροχες σχέσεις, είναι η χημεία που έχουμε στη δουλειά, η κοινή μας οπτική κι αισθάνομαι μεγάλη ασφάλεια που δουλεύουμε μαζί – γι’ αυτό και θέλουμε να δουλεύουμε μαζί», μου εξηγεί.

Αυτό δεν μπορεί να σε περιορίσει καλλιτεχνικά; Εννοώ ότι θα μπορούσες να κάνεις κι άλλες συνεργασίες, ωστόσο, δεν ρισκάρεις. Γιατί;
Ως άνθρωπος είμαι πολύ σταθερός, δεν είμαι άνθρωπος του ρίσκου. Στη ζωή μου, ό,τι έχω κάνει, το έκανα παίρνοντας το χαμηλότερο ποσοστό ρίσκου – συνήθως βαδίζω εκ του ασφαλούς. Κάνω μελετημένα βήματα, για να έχω το καλύτερο αποτέλεσμα. Πολλοί π.χ. σηκώνονται, φεύγουν και πάνε στην Αμερική για να κυνηγήσουν το όνειρό τους. Ok, αυτό δεν είναι στα δικά μου σχέδια. Δεν θα το έκανα έτσι απλά. Θέλω να πω ότι δεν προδικάζω το γεγονός να τα καταφέρω, αλλά έχει τεράστιο ποσοστό ρίσκου, πρέπει να αλλάξεις ολόκληρη τη ζωή σου και δεν θα το έκανα αν δεν είχα μια σιγουριά ή μια σίγουρη πρόταση. Έχουμε δει π.χ. πολλά επιπόλαια παραδείγματα ανθρώπων, συναδέλφων μου, που πήγαν και γύρισαν πίσω, με πιο άδεια χέρια από εκείνα που έφυγαν. Η συνεργασία μας με τον Ανδρέα και τον Κούλλη, για να σου απαντήσω, δεν είναι δεσμευτική, από την άποψη ότι δουλεύουμε μαζί άρα θα δουλεύουμε για πάντα μαζί! Μέχρι σήμερα, ωστόσο, έχουμε συνεργαστεί άψογα σε ό,τι κι αν έχουμε κάνει, μου αρέσει, το χαίρομαι και το συνεχίζουμε. Έχουμε αποκτήσει πια κοινούς κώδικες.

Έχεις κοινά στοιχεία με τον ρόλο που υποδύεσαι στις «8 λέξεις», τον Έκτορα;
Η αλήθεια είναι πως όχι, δεν έχω. Το μόνο κοινό ίσως που θα μπορούσα να ξεχωρίσω και να σου πω, είναι ότι ο Έκτορας είναι απόλυτος. Όταν έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του αυτός ο τύπος, έτσι θέλει να γίνεται. Το έχω κι εγώ, σε ένα βαθμό, αυτό στη ζωή μου.

Σου έχει βγει σε καλό το ότι είσαι απόλυτος;
Δεν είμαι σε όλα, μόνο σε ό,τι με αφορά. Δεν θα διαπραγματευτώ τις αξίες μου, τις αρχές μου, τα θέλω μου, για παράδειγμα. Δεν πάω να τα επιβάλω στους άλλους, αλλά δεν μου αρέσει να υιοθετώ πράγματα που δεν με αντιπροσωπεύουν. Μέχρι σήμερα εμένα μου έχει βγει σε καλό. Δεν ήμουν πάντα έτσι, έμαθα να το κάνω. Έβαλα προτεραιότητες και έμαθα να λειτουργώ πιο σωστά.

Φέτος, η μυθοπλασία επανήλθε δυναμικά στην τηλεόραση, όπως και τα reality. Τα παρακολουθείς όλα; Τι δεν αντέχεις να βλέπεις;
Φέτος, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τα πάντα. Κι αν με ρωτάς, καλώς υπάρχουν κιόλας, για να έχει και το κοινό επιλογές. Όμως, η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα reality είναι παροδικά, είναι μία μόδα που ήρθε και θα ξεφουσκώσει. Ξεκίνησαν δυναμικά το 2017 με το «Survivor» και σιγά-σιγά βλέπεις ότι εξασθενεί το πράγμα. Ενώ, όταν μία σειρά έχει καλό σενάριο, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην τη δει ο κόσμος. Βλέπω λίγο από όλα, πολύ λίγο, κάποιες σκηνές μόνο για να έχω πλήρη εικόνα. Δεν είμαι άνθρωπος της τηλεόρασης, ούτε φανατικός τηλεθεατής. Μόνο Netflix βλέπω και ασχολούμαι, γιατί μου αρέσει.

Θα ήθελες να ασχοληθείς και με την παρουσίαση; Θα το τολμούσες;
Αν μου πρότειναν κάτι το οποίο θα ήταν κοντά σε μένα και θα μπορούσα να το υποστηρίξω, ναι, θα το έκανα. Ίσως, δεν ξέρω. Αλλά, σίγουρα δεν θα μπορούσα να παρουσιάσω ένα πρόγραμμα με κουτσομπολιά, αυτά δεν τα μπορώ. Θα μου άρεσε, όμως, μια εκπομπή, όπου θα γυρνάω όλο τον κόσμο και θα κάνω extreme πράγματα. Είναι πιο κοντά σε μένα αυτό.

Θέατρο γιατί δεν κάνεις; Το αποφεύγεις;
Τα τελευταία χρόνια δεν κάνω θέατρο. Είχα αρκετές προτάσεις, και τους ευχαριστώ πολύ κιόλας που με τίμησαν και πίστεψαν σε μένα – κι εγώ πιστεύω ότι μπορώ να παίξω στο θέατρο. Φυσικά, δεν έχω τη θεατρική παιδεία, γιατί δεν σπούδασα υποκριτική. Όμως, είμαι άνθρωπος που ακούει και μαθαίνει. Ο λόγος που δεν έκανα θέατρο αυτά τα χρόνια, ήταν λόγω της πίεσης του καθημερινού. Χρειάζομαι οπωσδήποτε χρόνο για μένα. Αν δεν κάνω αυτά που μου αρέσουν, δεν θα μπορώ να λειτουργήσω σε τίποτα.

Υπήρξαν ηθοποιοί που σε αντιμετώπισαν απαξιωτικά, επειδή δεν πήγες σε θεατρική σχολή;
Όχι, όχι, ποτέ, κανένας. Κι αυτό έχω να το λέω: Ποτέ κανείς δεν μου είπε κάτι ή δεν με κοίταξε “κάπως”. Μα, κι εγώ δεν το έκρυψα ποτέ ότι δεν σπούδασα – είμαι φιλαλήθης ως άνθρωπος. Και από την άλλη, ποτέ δεν καβάλησα το καλάμι, δεν την «είδα αλλιώς», που λένε, κι έτσι δεν έδωσα και το δικαίωμα να λένε διάφορα για μένα.

Θα πήγαινες σήμερα να σπουδάσεις υποκριτική και να τελειώσεις μία σχολή;
Η αλήθεια είναι ότι δεν θα πήγαινα σπουδάσω υποκριτική, γιατί θεωρώ ότι, πλέον, λόγω της εμπειρίας μου, δεν χρειάζεται. Θα μπορούσα, όμως, να κάνω κάποια θεατρικά σεμινάρια.

Σήμερα, πώς είσαι στην προσωπική σου ζωή, Στέφανε;
Είμαι πολύ καλά! Χαρούμενος…

Επομένως ισχύουν τα δημοσιεύματα που σε θέλουν ζευγάρι με τη Νάταλι;
Ναι, ισχύουν. Είναι κάτι που ποτέ δεν διέψευσα. Είχε βγει ως φήμη πριν μήνες, γράφτηκε κιόλας, αλλά δεν το διέψευσα γιατί ισχύει. Το έδειξα κι εγώ μέσω των social media μου. Αλλά, δεν μου αρέσει να προβάλλω, ούτε να μιλάω για τα προσωπικά μου.

Για να μην κατηγορηθείς ότι το «πουλάς»;
Όχι, όχι, δεν με απασχολεί αυτό. Δεν μου αρέσει να μιλάω, γιατί τα προσωπικά του κάθε ανθρώπου είναι δικά του και δεν πρέπει να «διαφημίζονται» ούτε να υπερπροβάλλονται.

Τότε γιατί αποκάλυψες τη σχέση σου μέσω των social media σου, όπως είπες και πριν;
Μα, επειδή έτυχε! Δεν ήταν προκαθορισμένο, ούτε ήθελα να πω κάτι μέσα από αυτό. Έτυχε, γιατί είχα βγάλει μία πολύ ωραία φωτογραφία και ήθελα να την ανεβάσω. Αν δεις τα social μου, θα διαπιστώσεις ότι δεν είμαι από εκείνους που ανεβάζουν stories συνέχεια και λένε πού είναι, με ποιους, τι κάνουν κλπ… Αυτά δεν μου αρέσουν. Αλλά αν έχω μία ωραία στιγμή, βγει μία ωραία φωτογραφία και θελήσω να τη μοιραστώ με τον κόσμο, θα το κάνω. Δεν μου αρέσει, ωστόσο, να με σχολιάζουν για την προσωπική μου ζωή.

Από τότε που έγινε γνωστό ότι έχεις σχέση, περιορίστηκαν τα μηνύματα από τις θαυμάστριές σου;
Δεν παρατήρησα κάποια αλλαγή, ούτε προς τα πάνω ούτε προς τα κάτω. Συνήθως μου στέλνουν ωραία μηνύματα, ενθαρρυντικά. Μου προσφέρουν αγάπη και προσοχή. Τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό – και σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. Σε άλλου είδους μηνύματα, απλά δεν απαντώ – αν εννοείς στα προκλητικά ή σε γυμνές φωτογραφίες… Δεν απαντώ σε τίποτα απ’ αυτά.

Πιστεύεις ότι τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες, έχουν χάσει τον ρόλο που είχε ο καθένας τους μέσα σε μία σχέση;
Νομίζω πως, ναι. Και τα δύο φύλα. Εγώ είμαι υπέρ της ισότητας των δύο φύλων, δεν τίθεται θέμα «ανώτερος» και «κατώτερος». Όταν για πολλά χρόνια οι γυναίκες ήταν καταπιεσμένες, και το μόνο που έκαναν ήταν να κάνουν παιδιά, να τα μεγαλώνουν και να φροντίζουν το σπίτι τους και ξαφνικά όλο αυτό αλλάζει και οι γυναίκες επωμίζονται βάρη και ευθύνες που είχαν και εξακολουθούν να έχουν οι άντρες, τότε αυτό που ίσχυε πριν ανατρέπεται. Για μένα, χάθηκαν οι ισορροπίες. Αν πω «αγάπη μου, πότε θα καθαρίσουμε το σπίτι;», θα το πω για να το κάνουμε μαζί και οι δύο, όχι για να το κάνει εκείνη μόνη της. Κι όμως, πολλές γυναίκες θα σου πουν εκείνη την ώρα «γιατί να το κάνω εγώ, επειδή είμαι γυναίκα;». Και εκεί γίνεται η παρεξήγηση. Είμαι της άποψης ότι όλα πρέπει να μοιράζονται σε μία σχέση: Ευθύνες, δουλειές, υποχρεώσεις και κανένα από τα δύο φύλα δεν πρέπει να είναι υποδεέστερο.

Μέχρι σήμερα έχεις γνωρίσει τον άνθρωπο που θα μπορούσες να κάνεις οικογένεια και παιδιά μαζί του; Υπήρξε μία σύντροφος που θα μπορούσε να γίνει μητέρα των παιδιών σου;
Αυτό δεν μπορώ να στο αξιολογήσω. Χρειάζεται χρόνος, πρέπει να είσαι πολύ καιρό με κάποιον, να τον ξέρεις πολύ καλά για να κάνεις το βήμα και να πεις «θα κάνουμε οικογένεια». Γιατί, αν κάτι δεν πάει καλά μετά, στο τέλος την πληρώνουν τα παιδιά που δεν φταίνε και σε τίποτα.

Είσαι μακριά ακόμα από το σχήμα «γάμος και παιδιά»;
Όχι, γιατί, να σου πω κάτι; Εδώ και δύο-τρία χρόνια, έχω την επιθυμία να κάνω παιδιά. Τώρα τελευταία μού βγήκε αυτό. Κάτι έχει «πατηθεί» μέσα μου και το θέλω πολύ. Αλλά, χρειάζεται υπομονή για κάτι τέτοιο. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα, θέλω να πω. Ο χρόνος θα δείξει κι ό,τι είναι να γίνει θα γίνει.

Κλείνοντας, επειδή ξέρω πως σε απασχολεί η επικαιρότητα και είδα και δυο-τρεις αναρτήσεις σου πρόσφατα για το συγκεκριμένο θέμα, θες να μου πεις πώς νιώθεις και τι σκέψεις έχεις για όλο αυτό που γίνεται στην Αμμόχωστο;
Καταρχάς, σ’ ευχαριστώ πολύ που μου δίνεις την ευκαιρία να μιλήσω για κάτι τέτοιο! Αυτό με πονάει πάρα πολύ και με πληγώνει για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι επειδή νιώθω ότι γίνεται μία δεύτερη εισβολή στην πατρίδα μου. Δεν έζησα την πρώτη, αλλά ζω τη δεύτερη και πονάω. Βλέπω τη χυδαιότητα των Τούρκων και ότι δεν υπολογίζουν τίποτα και τρελαίνομαι. Μπαίνουν σε μία ιστορική πόλη, που ήταν το διαμάντι της Μεσογείου ως το 1974 και πάνε να εκμεταλλευτούν τα πάντα. Ο δεύτερος λόγος που με πονάει αυτό είναι το ότι δεν βλέπω κάποια αντίδραση. Κανείς δεν έχει συγκινηθεί από αυτό το πράγμα. Ειδικά στην Ελλάδα, δεν ασχολείται κανένας. Τα κανάλια όλα, πλην της ΕΡΤ, δεν έχουν παίξει το θέμα. Αυτό που έκαναν οι Τούρκοι είναι μία κίνηση εναντίον ολόκληρου του ελληνισμού και κανείς δεν λέει τίποτα.

*ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ «AMAVI HOTEL» ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ (ΛΕΩΦ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 22, ΠΑΦΟΣ, ΤΗΛ: +35726522500, WWW.AMAVIHOTEL.COM, [email protected])

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS