CELEBRITIESSHOWBIZΣτέλιος Κουδουνάρης «Δεν μπορώ να αρέσω σε όλους»

Στέλιος Κουδουνάρης «Δεν μπορώ να αρέσω σε όλους»

Για κάποιους, ο συμπατριώτης μας είναι ο «αυστηρός κριτής του “My Style Rocks”». Για κάποιους άλλους «ο πολύ ταλαντούχος σχεδιαστής», ενώ, γι’ αυτούς που τον γνωρίζουν καλά, ένας ευαίσθητος, εύστροφος, δημιουργικός και κοινωνικός μέσα στην μοναχικότητά του άνθρωπος. Που δεν μασάει, όμως, ποτέ τα λόγια του. Όπως ούτε και σε αυτή τη συνέντευξη!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΡΙΦΤΗ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΙΩΑΝΝΑ ΤΖΕΤΖΟΥΜΗ

Είναι περασμένες 21.00 πια και στο ατελιέ του Στέλιου Κουδουνάρη, στην Αθήνα, επικρατεί ησυχία. Ένα laptop ανοιχτό, διακριτικός φωτισμός, κάποια σχέδια στην άκρη του τραπεζιού τον περιμένουν αργότερα. Εκείνος πάντα ευγενής, αεικίνητος στον χώρο του, και παράλληλα σαν ένα μικρό παιδί – λες και βρίσκεται στο σπίτι του. «Για μένα είναι το δεύτερό μου σπίτι το ατελιέ μου», μου λέει. Τη μέρα που μιλήσαμε δεν είχε γυρίσματα, αλλά ήταν από το πρωί στο ατελιέ. «Πόσες ώρες την ημέρα δουλεύεις;», τον ρωτάω. «Καλά αυτό, άστο. Δεν τις μετράω…».

Ισχύει ότι φέτος παραλίγο να μην ήσουν στο «My Style Rocks» και πως δυσκολεύτηκες να καταλήξεις;
Ναι, ισχύει! Αυτό που δεν ισχύει είναι ότι δεν ήθελα τον Λάκη Γαβαλά. Το έγραψαν, έγινε αναπαραγωγή και πήρε μεγάλη διάσταση αυτό. Είπαν ότι άσκησα βέτο, για να μην είναι ο Λάκης στην επιτροπή. Τα θεωρώ ανόητα πράγματα αυτά! Εγώ δεν είμαι άνθρωπος που ασκεί βέτο, γενικά, κι από την άλλη, το παιχνίδι αυτό δεν μου ανήκει. Είμαι εργαζόμενος κι εγώ. Δεν έχω τέτοια δύναμη για να επιβάλω μiα τέτοια γνώμη – άσε που η γνώμη μου για τον Λάκη είναι η καλύτερη. Τον εκτιμώ πολύ και γελάω απίστευτα μαζί του.

Έχει φοβερό χιούμορ. Μπορεί να θεωρώ ότι στο «My Style Rocks» είμαι σαν στο σπίτι μου, αλλά δεν είναι δικό μου το show, ούτε κάνω ό,τι θέλω σ’ αυτό. Η αλήθεια είναι ότι καθυστέρησα να απαντήσω, διότι δεν ήξερα το πρόγραμμά μου. Τα γυρίσματα είναι πολύωρα και θα έπρεπε να προσαρμόσω τη ζωή μου. Φέτος, η διάρκεια του παιχνιδιού θα είναι μεγαλύτερη, αφού θα τελειώσει τον Ιούνιο. Μέχρι τότε θα βγουν δύο δικές μου συλλογές και μία επίδειξη μόδας. Όλο αυτό ήταν δύσκολο να συνδυαστεί. Τα κατάφερα, όμως, θυσιάζοντας το κάθε λεπτό του προσωπικού χρόνου.

Αυτό δεν είναι άδικο για τον εαυτό σου;
Τι να σου πω, δεν ξέρω… Νομίζω ότι θα περάσω καλά στο παιχνίδι για έξι μήνες και μετά θα έχω όλο τον χρόνο για να δώσω κάτι και σε μένα. Δεν αισθάνομαι, όμως, ότι «δουλεύω». Εμένα αυτό είναι η ζωή μου. Δεν διαχωρίζω τον ελεύθερο χρόνο και τη δουλειά. Δεν μου κάνει αίσθηση ότι είναι Κυριακή ή αργία. Για μένα, η δουλειά μου είναι η κανονική ζωή. Δεν μου λείπει κάτι, εκτός από τους φίλους μου κι ένα ταξίδι που θα ήθελα να κάνω.

Και τότε πώς ξεκουράζεσαι;
Εντάξει, δεν δουλεύω και 24 ώρες την ημέρα. Αλλά μία μέρα που έχω ένα κενό, θα πάω μια βόλτα ή θα κάνω ένα ταξίδι, ακόμα και μόνος μου. Ίσως βγω με κάποιους λίγους αλλά καλούς φίλους για φαγητό, θέατρο, κινηματογράφο, αλλά μπορεί να πάω και σε εκθέσεις και μουσεία που είναι κάτι που με ξεκουράζει και διευρύνει τους ορίζοντές μου. Από την άλλη, σίγουρα μπορεί να με πετύχεις και οπουδήποτε το βράδυ έξω στην Αθήνα που είναι πάντα «ζωντανή»: από ένα χαλαρό μπαρ μέχρι και μπουζούκια. Επίσης, μου αρέσει να μένω σπίτι και να χαλαρώνω διαβάζοντας ένα βιβλίο ή να βλέπω σειρές όλη την ημέρα και να κατεβάζω διακόπτες. Αυτά, προς το παρόν, τα έχω ξεχάσει. Τώρα, είμαι αφοσιωμένος στο «My Style Rocks» και στη δουλειά του ατελιέ μου.

Ποια οφέλη έχεις εισπράξει από τη συμμετοχή σου στο παιχνίδι;

Το πρώτο είναι σίγουρα ότι κατάφερα να επεκτείνω τα όρια της υπομονής μου. Έπειτα έγινα πιο διαλλακτικός, έπαψα να είμαι τόσο απόλυτος και να αναζητώ το θετικό στοιχείο, ακόμα και σε μια εμφάνιση που αρχικά δεν μου αρέσει. Έχω αρχίσει να αναλύω και να βλέπω εικόνες ανθρώπων, που δεν θα συναντούσα παλιότερα στην καθημερινότητά μου, όπως είναι τα κορίτσια του παιχνιδιού. Είναι σαν μία μικρή κοινωνία το παιχνίδι: άλλες προσωπικότητες, άλλες απόψεις, άλλα στιλ. Αυτά βελτίωσαν τον χαρακτήρα μου και με έκαναν και πιο κοινωνικό άνθρωπο, που, στο παρελθόν, δεν ήμουν. Τέλος, η αναγνωρισιμότητα με βοήθησε και στη δουλειά μου, από την άποψη ότι, ο κόσμος μπορεί να ήξερε το όνομα «Κουδουνάρης» και τα ρούχα μου, αλλά δεν ήξερε το πρόσωπό μου. Η τηλεόραση έχει μεγάλη δύναμη, κακά τα ψέματα. Ωστόσο, παραμένω low profile άνθρωπος.

Σε ενδιαφέρει η άποψη του κόσμου, τώρα που σε γνωρίζουν;
Ε, ναι, με ενδιαφέρει. Τα κομμάτια που επιλέγω να εκθέσω, σαφώς και με ενδιαφέρουν. Δείχνω τη δουλειά μου, τις απόψεις μου και με νοιάζει ο κόσμος και η γνώμη του. Από τη στιγμή που νιώθω καλά με μένα και με αυτό που προβάλλω… Ξέρω ότι δεν θα αρέσω σε όλους. Ok, όλα μέσα στη ζωή είναι. Δεν μπορώ να αρέσω σε όλους, αν και θέλω να είμαι αρεστός.

Πλέον, διαχειρίζεσαι πιο εύκολα την αναγνωρισιμότητα;
Πλέον, δεν διαχειρίζομαι τίποτα. Μου φαίνονται όλα κανονικά. Τρία χρόνια πριν, μπλόκαρα όταν έβγαινα στον δρόμο και με κοιτούσαν επίμονα ή όταν άκουγα να ψιθυρίζουν «α, είναι ο Κουδουνάρης!». Ήταν πρωτόγνωρο και μου φαινόταν κάπως… Με τον καιρό, όμως, κατάλαβα ότι οι τηλεθεατές που παρακολουθούν την εκπομπή, λόγω του ότι είναι ένα πολύωρο καθημερινό πρόγραμμα, δένονται με εμάς και αισθάνονται οικειότητα, οπότε είναι φυσικό να αποζητούν την επαφή, να θέλουν να πουν μια «καλησπέρα» όταν με συναντούν ή να βγάλουμε μια φωτογραφία.

Τι βαθμό θα έβαζες μέχρι τώρα στην Κατερίνα Στικούδη για το ντύσιμό της;

Η Κατερίνα δεν είναι παίκτρια. Δεν έχει παλτό, δεν έχει τσάντα, δεν διαγωνίζεται.

Θες να το αποφύγεις, ε;

Μπορεί! Όχι για κάποιον άσχημο λόγο, αλλά δεν μπορώ να τη βαθμολογήσω γιατί δεν είναι διαγωνιζόμενη.

Ως παρουσιάστρια, σου αρέσει;
Ναι, πάρα πολύ! Είναι ζεστή, άμεση, επικοινωνιακή, γελαστή. Είναι ένα ευγενικό κορίτσι που έχει γκελ, είναι πολύ όμορφη και θαυμάζω την εργατικότητά της. Πριν τα γυρίσματα της εκπομπής, έχει τα γυρίσματα της σειράς της, κάνουμε το «My Style Rocks» και μετά, το βράδυ, τραγουδάει στο μαγαζί όπου εμφανίζεται. Δουλεύει αδιάκοπα και είναι ακούραστη και γλυκύτατη.

Ποια ήταν η γνώμη σου για την Έλενα Χριστοπούλου, μέχρι να συνεργαστείτε;
Η αλήθεια είναι ότι δεν την ήξερα καλά, μόνο κοινωνικά γνωριζόμασταν, και δεν την είχα παρακολουθήσει στο «GNTM», επειδή δεν βλέπω τηλεόραση. Μόνο σε κάποια videos την είχα δει. Έχουμε πολλούς κοινούς φίλους με την Έλενα και όλοι μου έλεγαν πόσο καλό παιδί είναι. Φέτος, δουλεύουμε μαζί και το διαπιστώνω. Επίσης, με την Έλενα έχουμε τις ίδιες απόψεις και συμφωνούμε σχεδόν σε όλα, σε τρομακτικό βαθμό. Έχει τύχει, αρκετές φορές, να λέμε τις ίδιες φράσεις και στο τέλος λέμε «πιάσε κόκκινο!». Από την πρώτη μέρα έγινε αυτό και πραγματικά χαίρομαι πολύ που συνεργαζόμαστε.

Τι απαντάς σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι το επίπεδο των κοριτσιών φέτος στο παιχνίδι είναι χαμηλότερο, σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές;

Μα, και πέρσι τα ίδια έλεγαν για πρόπερσι. Και πρόπερσι έλεγαν ότι τα κορίτσια δεν έχουν στιλ. Σίγουρα δεν είναι τα πιο στιλάτα κορίτσια που έχω δει ή που υπάρχουν. Αν ήταν, δεν θα είχαμε κάτι να συζητήσουμε, ούτε θα έπρεπε να έρθουν στο παιχνίδι. Είναι γυναίκες της διπλανής πόρτας, διαφόρων επιπέδων, στιλ, απόψεων και προσωπικοτήτων. Έχουν άλλο σωματότυπο και άλλη αισθητική. Με αυτά τα κορίτσια ταυτίζονται όλοι και αποτελούν μια υπέροχη βάση για να διορθώνουμε πράγματα στη δική τους εικόνα, ώστε να δίνουμε χρήσιμες συμβουλές και στους τηλεθεατές για το πώς θα βελτιώσουν το δικό τους στιλ.

Ποια είναι η πιο καλοντυμένη Ελληνίδα, για σένα;
Αυτή είναι μία δική σου ερώτηση-παγίδα, στην οποία λέω να μην πέσω μέσα! Αν σου πω, θα πρέπει να κατονομάσω και την πιο κακοντυμένη. Άλλωστε, να πούμε και κάτι αληθινό, καμία αναγνωρίσιμη γυναίκα, τραγουδίστρια ή ηθοποιός, δεν ντύνεται μόνη της. Όλες έχουν στιλίστα. Άρα θα πρέπει να επαινέσω ή να ακυρώσω τη δουλειά κάποιου επαγγελματία. Δεν είναι ότι κάποια έχει προσωπικό στιλ και ντύνεται μόνη της – κάποιος άλλος τις ντύνει και, για να μην παρεξηγηθώ, εννοώ πάντα τη δημόσια εικόνα τους, αυτή δηλαδή που βλέπουμε όλοι στα Μέσα. Όλες αυτές οι υπέροχες γυναίκες που όλοι θαυμάζουμε έχουν δίπλα τους επαγγελματίες κι εκείνες ασχολούνται με την κύρια δουλειά τους: το τραγούδι, το θέατρο ή την παρουσίαση.

Έχεις χρόνο για προσωπική ζωή; Για έρωτα;
Η αλήθεια είναι ότι αυτή την περίοδο είμαι μόνος. Ο έρωτας, όμως, όταν υπάρχει, χωράει πάντα στη ζωή όλων μας.

Δείχνεις αρκετά εσωστρεφής ως άνθρωπος. Έτσι είσαι και στις σχέσεις σου; Εκφράζεσαι δύσκολα;
Κοίτα, εκφράζομαι όταν και εκεί που θέλω. Εννοώ πως αν αισθανθώ εμπιστοσύνη, τότε είναι εύκολο κάποιος να με διαβάσει, σαν ανοιχτό βιβλίο. Συνήθως θέλω να κρατάω κάποιες άμυνες, ένα «δίχτυ ασφαλείας». Δεν είναι πολύ υγιές αυτό, αλλά έτσι είμαι.

Υπάρχει «δίχτυ ασφαλείας» στον έρωτα;
Κανονικά, όχι. Αν κάποιος ερωτευτεί πολύ και θέλει να το ζήσει, όχι, δεν υπάρχει καμία εγγύηση, καμία ασφάλεια. Αλλιώς, δεν το ζει. Νομίζουμε ότι έχουμε ασφάλεια στον έρωτα – δεν έχουμε ποτέ.
Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αποζητάς το «δίχτυ ασφαλείας»; Το να έχεις άμυνες;
Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο. Από πάντα το είχα. Ανέκαθεν είχα μία εσωστρέφεια και ήμουν κλειστός, όσο κοινωνικός κι αν φαίνομαι κάποιες φορές.

Είσαι άνθρωπος που λέει δύσκολα «σ’ αγαπώ»;
Ναι, το λέω δύσκολα. Όταν το αισθάνομαι το λέω, απλά δεν το αισθάνομαι συχνά. Χρειάζεται μια διαδρομή για την αγάπη, είτε είναι σε φιλικό-ανθρώπινο επίπεδο, είτε σε ερωτικό.

Αγαπάς τη μοναξιά;
Ναι, μου αρέσει να περνάω χρόνο με τον εαυτό μου. Είμαι μοναχικός και το επιλέγω κάποιες φορές. Ακόμα και ταξίδια έχω κάνει μόνος μου. Μου αρέσει, ηρεμώ, σκέφτομαι, εμπνέομαι… Για μένα είναι απλό το να περάσω καλά με τον εαυτό μου, χωρίς να έχω την ανάγκη κάποιας παρέας. Όταν η μοναξιά είναι από επιλογή, είναι λυτρωτική και δημιουργική.

Στην Κύπρο πού μπορεί κάποιος να βρει τη συλλογή σου;
Εδώ και μερικούς μήνες έχω λανσάρει το ηλεκτρονικό μου κατάστημα, με το οποίο ασχολούμαι προσωπικά και καθημερινά. Οι καινούριες, αλλά και προηγούμενων συλλογών δημιουργίες μου, είναι όλες συγκεντρωμένες σε ένα μέρος όπου ο οποιοσδήποτε, ανά πάσα στιγμή, μπορεί να παραγγείλει μέσα από το www.stelioskoudounaris.com

Οι δημιουργίες του Στέλιου Κουδουνάρη είναι στο www.stelioskoudounaris.com

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS