ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSHOWBIZΣτην Κύπρο το νέο επαγγελματικό βήμα του Έκτορα Μποτρίνι

Στην Κύπρο το νέο επαγγελματικό βήμα του Έκτορα Μποτρίνι

O πολυβραβευμένος σεφ που είχε αναλάβει το diner de gala των γαστρονομικών βραβείων «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022», ετοιμάζει ένα ολοκαίνουριο project στο νησί μας.

 Από την Νταϊάνα Αζά

Ο Έκτορας Μποτρίνι, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα πηγαινοέρχεται στην Κύπρο, καθώς οι προετοιμασίες για το νέο του επιχειρηματικό βήμα βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για ένα εστιατόριο που θα ανοίξει και επίσημα τις πόρτες του την ερχόμενη άνοιξη. Παρόλο που δεν έχουν ακόμα αποκαλυφθεί περισσότερες πληροφορίες, μαθαίνουμε πως θα βρίσκεται στη Λεμεσό, που δεν σταματά να αναβαθμίζεται γαστρονομικά με νέες αφίξεις, βραβευμένους σεφ και ηχηρά brand και να εξελίσσεται στον απόλυτο προορισμό γεύσης του νησιού.

Cache 728x3000 Analog Medium 1597301 962217 17112022

Υπενθυμίζουμε ότι ο βραβευμένος με περισσότερους από 50 Χρυσούς Σκούφους σεφ, εντυπωσίασε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της  λαμπερής βραδιάς απονομής των γαστρονομικών  βραβείων «Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου», ενώ μια δεκαετία νωρίτερα, είχε αναλάβει τα γεύματα κι είχε μαγειρέψει για τη Σύνοδο Κορυφής, όταν η Κύπρος είχε αναλάβει την προεδρία στην ΕΕ.

6772ced9eb824710803c7f3b96b02573

Όπως δήλωσε ο ίδιος στη συνέντευξη που έδωσε πριν από τη μεγάλη βραδιά των Χρυσών Σκούφων για το Down Town, «Πάρα πολλές φορές, θυμάμαι τη γιαγιά μου να μαγειρεύει κι εγώ, όλος περιέργεια, να μπλέκομαι στα πόδια της, όχι από λαιμαργία αλλά από επιθυμία να συμμετάσχω στο μαγείρεμα με κάθε τρόπο. Αυτές τις γεύσεις που λάτρευα ως παιδί κουβαλάω, υποσυνείδητα σχεδόν, στο μαγειρικό μου DNA». Όσο για το τι σημαίνει γκουρμέ για τον ίδιο, είπε πως είναι «ό,τι είναι νόστιμο και αυθεντικό. Μια καλή ντομάτα που καλλιεργήθηκε με ήπιο τρόπο, χωρίς φυτοφάρμακα και χημικά, που συγκομίστηκε στη σωστή στιγμή είναι εξίσου γκουρμέ με το μαύρο χαβιάρι ή με τη λευκή τρούφα της Άλμπα. Μια καλομαγειρεμένη κότα έχει αντίστοιχη νοστιμιά (γκουρμέ βαρύτητα) με μια φίνα ρουαγιάλ αστακού. Τέχνη και αγάπη θέλουν και τα δυο φαγητά, για να μαγειρευτούν στην εντέλεια».

208bcbd116cc47ee8b3a3bc3f3965251
Η εμπνευσμένη τάρτα κολοκυθιού με φύλλο λαδιού, καρίκι Τήνου και τρούφα – ένα από τα πιάτα που απόλαυσαν οι προσκεκλημένοι του γαστρονομικού θεσμού που συνδιοργάνωνουν ο Φιλελεύυθερος με το Αθηνόραμα.
335acc2193bf4452a4f5541df217005a 2
Ένα ακόμη από τα πιάτα της βραδιάς των βραβείων: Παλαμίδα με κορινθιακή σταφίδα, ταραμά, καφέ και βλαστάρια αγριοφυστικιάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS