CELEBRITIESSHOWBIZΤάσος Χαλκιάς: «Παραλίγο να μου ζητηθεί σε casting ο αριθμός των followers...

Τάσος Χαλκιάς: «Παραλίγο να μου ζητηθεί σε casting ο αριθμός των followers στα social media»

Με ανακοίνωση του το ΣΕΗ κατήγγειλε πως σε casting για τηλεοπτικές σειρές ζητούνται από τους ηθοποιούς ο αριθμός των followers τους στα social media.

Συγκεκριμένα, το ΣΕΗ στην ανακοίνωσή του ανέφερε πως «ο αριθμός των followers στα social media δεν μπορεί επουδενί να αποτελεί κριτήριο επιλογής ενός ηθοποιού για την εργασία του και καμία σχέση δεν έχει με την καλλιτεχνική διαδικασία».

Ο Τάσος Χαλκιάς βγήκε μέσω Skype στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!» και τόνισε πως η συγκεκριμένη πρακτική δεν συνέβη τώρα, αλλά κρατά εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα, αποκάλυψε πως παραλίγο να ζητηθεί και στον ίδιο ο αριθμός των ακολούθων του στα social media.

«Ήταν αναμενόμενο εντελώς. Δεν συμβαίνει τώρα. Τώρα το πήραμε χαμπάρι δια της επίσημης οδού. Συμβαίνει εδώ και καιρό, και ίσως παραλίγο να το ζητούσαν και σε μένα, αλλά μάλλον υπήρξε αιδώς», είπε ο ηθοποιός, ξεκαθαρίζοντας πως στη δική του περίπτωση δεν ήταν για θεατρική παραγωγή.

«Δεν υπάρχει στη σημερινή κοινωνία μία μετάφραση των ενεργειών του ανθρώπου μέσα από την κοινωνική δράση τους, και ιδιαίτερα μέσα από το επάγγελμά τους, την οποία μεταφράζει σε χρήμα; Οι παραγωγοί πιστεύουν πως όσο περισσότερους ακόλουθους έχει κάποιος, τόσο θα τον ακολουθήσουν σε μία τηλεοπτική εμφάνιση. Αρχίζει και γίνεται η ανταμοιβή μας ανάλογη με τους followers. Είναι γνωστό ότι πρόκειται για κέρδος και τίποτα άλλο».

Ο Τάσος Χαλκιάς τόνισε πως αυτές οι πρακτικές πλήττουν τα νέα παιδιά στον χώρο της υποκριτικής.

«Κατά την προσωπική μου γνώμη, φοβάμαι ότι και νέα δεινά θα πλήξουν τους νέους ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τις τέχνες. Οι τέχνες δίνουν στον άνθρωπο ελεύθερη σκέψη. Η ελεύθερης σκέψη δεν συμφέρει κανέναν από αυτούς που διοικούν τον κόσμο, εντός και εκτός των τειχών. Κατά την προσωπική μου γνώμη, θα αναμένουμε κι άλλα πράγματα, οι νέοι συνάδελφοι θα αντιμετωπίσουν κι άλλους εχθρούς από αυτούς που είχαμε να αντιμετωπίσουμε εμείς», είπε ο ηθοποιός.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS