CELEBRITIESSHOWBIZΘησέας Ιωάννου: «Είμαι παιδί του ΑΝΤ1, δεν έμαθα όμως στη ζωή μου...

Θησέας Ιωάννου: «Είμαι παιδί του ΑΝΤ1, δεν έμαθα όμως στη ζωή μου να κλείνω πόρτες»

Το αστυνομικό ρεπορτάζ ήταν κάτι που επιδίωξε να ασχοληθεί περισσότερο από όσο με την παρουσιάση, σύμφωνα με τον ίδιο. Τον βλέπουμε στην παρουσίαση δελτίων ειδήσεων, ενώ βρίσκεται και στην πρώτη γραμμή των αστυνομικών ρεπορτάζ αφού έχει καλύψει αμέτρητες υποθέσεις με εγκλήματα που συγκλόνισαν το παγκύπριο. 

Στον φακό βγάζει μια εικόνα ενός πολύ ήρεμου ανθρώπου, ωστόσο υπάρχουν καταστάσεις που μπορούν να τον βγάλουν εκτός ελέγχου όπως αποκαλύπτει. Ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος του ΑΝΤ1 Θησέας Ιωάννου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο like.com.cy αποκαλύπτει μεταξύ άλλων εάν θα έφευγε από το κανάλι στο οποίο βρίσκεται εδώ και 14 χρόνια, αλλά και ποια υπόθεση ήταν αυτή που δεν τον άφηνε να κοιμηθεί, ενώ μιλάει και για την κορούλα του την οποία λατρεύει.

Παρουσιαστής κεντρικών δελτίων ειδήσεων και αστυνομικός συντάκτης εδώ και χρόνια. Ήρθαν όλα όπως τα περίμενες στη ζωή σου, ή υπάρχει κάτι το οποίο θα άλλαζες;

Mιλάμε για δύο διαφορετικούς “ρόλους”οι οποίοι ωστόσο έχουν τον ίδιο στόχο. Να φέρω το καλύτερο αποτέλεσμα για το κανάλι στο οποίο εργάζομαι. Δεν σου κρύβω ότι το να ασχοληθώ με το αστυνομικό ρεπορτάζ ήταν κάτι το οποίο επιδίωξα περισσότερο από όσο η παρουσίαση δελτίων. Θεωρώ πως είμαι από τους τυχερούς αφού μου δόθηκαν ευκαιρίες τις οποίες θεωρώ πως άρπαξα από τα μαλλιά και πλέον σε ποιο στέρεες βάσεις πορεύομαι σε αυτό το ταξίδι. 

Σίγουρα υπάρχει κάτι το οποίο σε σόκαρε περισσότερο από το οτιδήποτε άλλο μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο. Ποιο έγκλημα ήταν αυτό που δεν μπορείς να ξεχάσεις; 

Σίγουρα όποιον και να ρωτήσεις θα σου έλεγε την υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου. Μια υπόθεση την οποία έζησα από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα . Που με έκανε να δώ τα πράγματα πολύ διαφορετικά και που σε κάποιο βαθμό όλο εκείνο το διάστημα των σχεδόν δύο μηνών με επηρέασε κάπως και στην ψυχολογία μου, αφού ιδιαίτερα τα πρώτα βράδια που επέστρεφα σπίτι δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Ίσως το ότι είμαι πατέρας να με επηρέασε ακόμη περισσότερο. Υπάρχει όμως και μία άλλη υπόθεση που με σόκαρε αυτά τα χρόνια και ήταν όταν βρέθηκα στο Μάτι Αττικής για να καλύψω δημοσιογραφικά τις πυρκαγιές, που άφησαν πίσω τους δεκάδες νεκρούς . Τα όσα είδα και έζησα εκεί θεωρώ πως πάντα θα είναι χαραγμένα στο μυαλό μου.

«Η ειρωνεία και τα πισώπλατα μαχαιρώματα μπορούν να με βγάλουν εκτός ελέγχου»

Ασχολείσαι με θέματα που πολλές φορές ενδεχομένως να ενοχλήσουν, πως τα «αγγίζεις» ώστε να είσαι σωστός και πως διαχειρίζεσαι τυχόν απειλές;

Τα πέντε χρόνια που ασχολούμαι με το αστυνομικό ρεπορτάζ προσπαθώ να χειρίζομαι σωστά όλα αυτά τα θέματα τα οποία φτάνουν ενώπιον μου, διασταυρώνοντας το θέμα και έχοντας πάντα κατά νου τον Κώδικα Δεοντολογίας. Αφού ο κάθε άνθρωπος είναι αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίον.


Φαίνεσαι ένας αρκετά ήρεμος άνθρωπος, τι είναι αυτό που μπορεί να εκνευρίσει στον χώρο μας και θα σε βγάλει εκτός ελέγχου;

Η ειρωνεία και τα πισώπλατα μαχαιρώματα. Ιδιαίτερα αν αφορά ένα θέμα το οποίο έκανα.

Είσαι πιστός στον ΑΝΤ1 εδώ και χρόνια. Πόσο εύκολα θα έφευγες και για ποιους λόγους;

Εδώ και σχεδόν 14 χρόνια βρίσκομαι στην οικογένεια του ΑΝΤ1. Σε ένα κανάλι που όπως σου είπα και πιο πάνω μου έδωσε αρκετές ευκαιρίες. Πολλοί με θεωρούν παιδί του ΑΝΤ1 για διάφορους λόγους, είμαι παιδί του ΑΝΤ1, όμως στη ζωή μου δεν έμαθα να κλείνω πόρτες.

Δεν θα μπορούσα να μην ρωτήσω πως πέρασε για σένα η περίοδος της καραντίνας και εαν υπήρξε κάτι για το οποίο αναθεώρησες αυτό το διάστημα του εκγλεισμού.

Σίγουρα αναθεωρείς πάρα πολλά πράγματα αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνεις και πόσα πράγματα χάνεις με την οικογένεια σου ιδιαίτερα στους τρελούς ρυθμούς που ακολουθούμε εμείς οι δημοσιογράφοι. Είχα την ευκαιρία να ζήσω περισσότερες στιγμές ιδιαίτερα με την κόρη μου, να κάνουμε μαζί απλά καθημερινά πράγματα, τα οποία δυστυχώς υπό κανονικές συνθήκες λόγω περιορισμένου χρόνου, πολλές φορές δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS