ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSOCIAL LIFEΧρυσοί Σκούφοι 2021: To “Αθηνόραμα” βράβευσε τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Χρυσοί Σκούφοι 2021: To “Αθηνόραμα” βράβευσε τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στο εντυπωσιακό GrandBall Room του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία» απονεμήθηκαν την περασμένη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου, οι Χρυσοί Σκούφοι στα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας. Η λαμπερή τελετή είχε έντονο «επαναστατικό» χρώμα, καθώς η βραδιά, εμπνεόμενη από την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση, ήταν αφιερωμένη στις μεγαλύτερες επαναστάσεις στην ιστορία της γαστρονομίας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. 

To κερκυραϊκό «Etrusco» του Έκτορα Μποτρίνι αναδείχθηκε για ένατη συνεχή χρονιά το καλύτερο εστιατόριο της Ελλάδας πιστοποιώντας για άλλη μια φορά την σταθερή δυναμική του. Τη δεύτερη θέση μοιράστηκαν τρία αθηναϊκά εστιατόρια, το «Botrini’s», η «Σπονδή» και το«Varoulko Seaside» καθώς και το «Fresco» από τη Χαλκιδική. Συνολικά 23 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα βραβεύτηκαν με Χρυσό Σκούφο ενώ την τιμητική διάκριση TopNotch, η οποία καθιερώθηκε πέρυσι, και η οποία απονέμεται στα εστιατόρια που έχουν μεν αξιοσημείωτες επιδόσεις, επαγγελματική δεξιότητα και χρησιμοποιούν ποιοτικές πρώτες ύλες αλλά που δεν έχουν καταφέρει ακόμα να αξιολογηθούν με το  πολυπόθητο 15/20 για να βραβευτούν  με Χρυσό Σκούφο, κατέκτησαν 31 εστιατόρια.

Την τελετή απονομής των ελληνικών γαστρονομικών βραβείων, παρουσίασε με άκρως σοβαρό…χιούμορ ο Γιάννης Στάνκογλου ο οποίος, με αφορμή τη φετινή εθνική μας επέτειο. έκανε μια αναδρομή στις γαστρονομικές επαναστάσεις ανά τους αιώνες, θυμίζοντας μας πως «η ιστορία της γαστρονομίας έχει ορόσημα, έχει ήρωες, έχει πρωτοπόρους, έχει φωτιές που άναψαν κυριολεκτικά και μεταφορικά, έχει μανιφέστα, έχει ύμνους, έχει συνθήματα». Αυτά τα ορόσημα, τα μανιφέστα και τα συνθήματα παρέλασαν από τα κείμενα και το videowallτης τελετής, μέσα από 15ιστορικούς σταθμούς που άλλαξαν καθοριστικά το γαστρονομικό τοπίο είτε διεθνώς είτε εδώ στην Ελλάδα. Γαστρονομία και επανάσταση συναντήθηκαν με χιουμοριστικό τρόπο, οι πρωτεργάτες χειροκροτήθηκαν και το συμπέρασμα δεν ήταν άλλο από το ότι η γαστρονομία είναι μια διαρκής επανάσταση που συνεχίζεται και αυτή τη στιγμή καθώς τώρα άλλη μια επανάσταση, αυτή της «Ηθικής Γαστρονομίας» βρίσκεται προ των θυρών έχοντας την υποστήριξη όλων των μεγάλων σεφ του πλανήτη

Το μενού του diner de gala  της φετινής τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων, δημιούργησε ο ρηξικέλευθος Έκτορας Μποτρίνι, σεφ-ιδιοκτήτης του καλύτερου εστιατορίου της Ελλάδας τα τελευταία εννιά χρόνια, του «Etrusco» στην Κέρκυρα, ο οποίος δικαίως χειροκροτήθηκε με πάθος από σύσσωμη την αίθουσα στο τέλος του δείπνου.


Πριν ξεκινήσει το σέρβις του γλυκού τελευταία επιθεώρηση  των πιάτων από τον Εκτορα Μποτρίνι 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS