ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY NEWS

CELEBRITIESSOCIAL LIFEΠαραδόθηκαν οι λευκαρίτικες ζώνες σε νέες της Συμφωνικής: Ποιους είδαμε στην τελετή;

Παραδόθηκαν οι λευκαρίτικες ζώνες σε νέες της Συμφωνικής: Ποιους είδαμε στην τελετή;

Το λευκαρίτικο κέντημα συνάντησε τη μουσική και τους νέους.

Παραδόθηκαν τα λευκαρίτικα κεντήματα σε νέες της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, το βράδυ της Πέμπτης (16/12) στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Η όμορφη τελετή με κλασική μουσική και μπαλέτο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και εκεί παρευρέθηκε η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, για να παραδώσει τις περίτεχνες ζώνες με λευκαρίτικα κεντήματα, τα οποία έφτιαξε με δική της πρωτοβουλία η κυρία Μύρνα Δημητρίου Παττίχη, για να διανθίσουν τα επίσημα ενδύματα των κοριτσιών της ΣΟΝΚ.

Η Υπουργός αρχικά συνεχάρη το Ίδρυμα της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και το Μπαλέτο Νέων Λευκωσίας ενώ τόνισε ότι το λευκαρίτικο κέντημα, η κορωνίδα μας, είναι εδώ και χρόνια στην παγκόσμια λίστα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. «Είμαστε υπερήφανοι που το διατηρήσαμε 600 και πλέον χρόνια και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η προσπάθειά μας ενισχύεται από ανθρώπους που εμπνέονται από την παράδοσή μας και αφήνουν το αποτύπωμά τους σε νέες δημιουργίες». Μία από αυτούς, είπε η κ. Πηλείδου, είναι η Μύρνα Δημητρίου Παττίχη που ασχολείται τα τελευταία χρόνια με την αναβίωση του θησαυρού μας.

«Η εισήγησή της προς την Υπηρεσία Κυπριακής Χειροτεχνίας να φιλοτεχνηθούν χειροποίητες λευκαρίτικες ζώνες για να στολίσουν τις ενδυμασίες των νεαρών μουσικών της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων, είναι μια πρωτοβουλία για ενδυνάμωση των προσπαθειών που κάνουμε όλοι. Συμφωνώ πως οι νεαρές μουσικοί μπορούν να εξελιχθούν στις καλύτερες πρέσβειρες του λευκαρίτικου κεντήματος. Χωρίς αμφιβολία, πρόκειται για μια εξαιρετική πρωτοβουλία και την ευχαριστώ, όπως επίσης θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες και στη σχεδιάστρια μόδας Κίκα Ιωαννίδου, η οποία σε συνεργασία με την κα Παττίχη, σχεδίασε και υλοποίησε τις ενδυμασίες των νεαρών μουσικών με ομάδα από αριστοτέχνισσες κεντήτριες λευκαρίτικου κεντήματος».

Στην ομιλία της η υπουργός ευχαρίστησε επίσης ονομαστικά τις 11 κεντήτριες και τους υποσχέθηκε ότι το υπουργείο θα κάνει ότι είναι δυνατόν να στηρίξει το επάγγελμα τους, ούτως ώστε να ενταχθούν και νέα άτομα στην παραγωγική διαδικασία. Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα. 

Φωτογραφίες από την τελετή: 

1 5
Γιώτα Παπαδοπούλου, Μαρία Μαρκίδου
2 5
Βάσω Βασιλείου, Γιωταλίνα Σοφοκλέους
3 6
Αθηνά Παναγιώτου
4 4
Μαρία Αγρότου
5 4
Αντιγόνη Αντωνίου
6 4
Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδου
7 4
Μαρία Σελίπα Νεοφύτου
8 4
Χρυσταλλένη Παπαδοπούλου, Μαρία Αναξαγόρα
9 1

Γιωταλίνα Σοφοκλέου, Γιώργος Κουντούρης, Olga Talianos.
10 1

Μύρνα Παττίχη
11 1
Γιωταλίνα Σοφοκλέους, Μύρνα Παττίχη.
Chp 9285 6
Chp 9439 3
Chp 9691 3
Chp 9555 3

Φωτογραφίες: Χρίστος Παναγίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS