CELEBRITIESSOCIAL LIFEPhoenix Leaders: Αναδεικνύοντας τη ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή της Κύπρου

Phoenix Leaders: Αναδεικνύοντας τη ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή της Κύπρου

Έκθεση έργων Τέχνης σε συνεργασία με την Alpha C.K Art Gallery  

Λευκωσία, 08 Νοεμβρίου 2021 – Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από τη Phoenix Leaders η έκθεση Τέχνης «Διασυνδεσιμότητα: Ο ρόλος της Τέχνης στην κοινότητα», στο The Club, την πρώτη ιδιωτική λέσχη μελών της Κύπρου.

Η Έκθεση, η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Alpha C.K Art Gallery, είχε ως στόχο να αναδείξει τη ζωντανή καλλιτεχνική σκηνή της Κύπρου και τον ρόλο που διαδραματίζει για τη διασύνδεση, την εμπλοκή και την πρόοδο των τοπικών κοινοτήτων, ιδιαίτερα υπό το φως των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν στην κοινωνία εξαιτίας της πανδημίας. Σε αυτό το πλαίσιο, η Έκθεση παρείχε στα Μέλη της Phoenix Leaders και τους καλεσμένους τους την ευκαιρία να εμβαθύνουν στα έργα και να συζητήσουν γι’ αυτά με τους ίδιους τους καλλιτέχνες, ανακαλύπτοντας την ιστορία πίσω από κάθε ένα. Τα έργα εκτέθηκαν εντός του κτιρίου της Λέσχης στη Λευκωσία αλλά και στους κήπους του.

Η έκθεση, στην οποία συμμετείχαν 25 σύγχρονοι Κύπριοι καλλιτέχνες μεταξύ των οποίων οι Μαρίνα Ολύμπιος, Νίκος Κουρούσης, Κίκος Λανίτης, Σάββας Χριστοδουλίδης, Αλέξανδρος Γιωρκάτζης και Γιώργος Παπαδόπουλος, παρουσίασε ένα ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό φάσμα έργων, όπως γλυπτά, ελαιογραφίες, έργα από γυαλί και άλλα.

Η Valentina Kislaya, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Phoenix Leaders, σχολίασε: «Από τότε που ανοίξαμε τις πόρτες μας το 2018, ένα από τα κύρια μελήματα του The Club ήταν να στηρίξουμε και να τιμήσουμε τους πολλούς, εξαιρετικά ταλαντούχους καλλιτέχνες του τόπου μας, εκθέτοντας τα έργα τους στη λέσχη μας. Ο λόγος που αποφασίσαμε να θέσουμε την Τέχνη στο επίκεντρό των εργασιών μας, είναι πολύ απλός. Θέλαμε να εντάξουμε την Τέχνη στην καθημερινότητά του κόσμου και να την κάνουμε πιο προσιτή, προσωπική και οικεία. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα που η εκδήλωση αγκαλιάστηκε τόσο πολύ από τον κόσμο, και προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με την Alpha C.K. Gallery, βρίσκοντας νέους τρόπους να εμπλέξουμε την τοπική κοινότητα».

Από την πλευρά της η Ανθή Καλαβανά, διευθύντρια της Alpha C.K. Art Gallery ανέφερε: «Τα τελευταία τρία χρόνια είχαμε μια υπέροχη συνεργασία με την  Phoenix Leaders, μέσα από την οποία το The Club έγινε ένας χώρος που προωθεί την εγχώρια καλλιτεχνική δημιουργία, καλλιεργώντας παράλληλα τον διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων. Η Έκθεση ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να πλησιάσουμε εγχώριους καλλιτέχνες και την ευρύτερη καλλιτεχνική κοινότητα και να μάθουμε ο ένας από τον άλλο. Προσβλέπουμε στη μελλοντική συνεργασία μας με το The Club και σε επόμενες εκδηλώσεις».

470a7454
470a7545
470a7566
470a7575
470a7657
470a7722
470a7862
470a7908
470a7934

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS