CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑιμιλιάνο Μάρκου: Αποκαλύπτει πότε ήρθαν κοντά και έγιναν ζευγάρι με την Μαριαγάπη...

Αιμιλιάνο Μάρκου: Αποκαλύπτει πότε ήρθαν κοντά και έγιναν ζευγάρι με την Μαριαγάπη στο GNTM

Ένας από τους πιο δυνατούς παίκτες του GNTM, είναι αποφασισμένος να πετύχει όλους του τους στόχους, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και τις χαρές της ζωής. Ίσως, πάλι, και να γίνει ναυτικός…

ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΜΑΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
CONCEPT-ART DIRECTION: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΛΑΜΑΣ
GROOMING: @IOANNISPAP
ΟΛΑ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΟΥ ΦΟΡΑΕΙ Ο ΑΙΜΙΛΙΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ARISTOTELI BITSIANI (@ARISTOTELIBITSIANI)

Τι έμαθες από τη συμμετοχή σου στο GNTM;
Νομίζω πως γνώρισα τον εαυτό μου καλύτερα. Καθώς το παιχνίδι εξελισσόταν, απέκτησα περισσότερες προσδοκίες από εμένα, δοκιμαζόμουν σε πολλά και διαφορετικά πράγματα -τα περισσότερα σε δυσμενείς συνθήκες- κάτι που με εντυπωσίασε κι εμένα. Εξεπλάγην από τις δυνατότητες μου! Μπήκα ως άπειρο μοντέλο και κατάφερα να με δουν πολλοί από τον χώρο της μόδας. Αλλά, το σημαντικότερο είναι πως μπόρεσα να αναμετρηθώ με τον εαυτό μου, να δω πού και πώς στέκομαι σε σχέση με τα άλλα παιδιά, αρχικά μέσα στο παιχνίδι και τώρα πια -θέλω να ελπίζω- στον αληθινό χώρο της μόδας.

Είσαι ικανοποιημένος με τη θέση που κέρδισες;
Είμαι αρκετά ικανοποιημένος, δεν θα ζητούσα τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο.

Είσαι ολιγαρκής, δηλαδή; Δεν ήθελες να είσαι ο πρώτος;
Όχι. Μπαίνοντας στην δεκάδα, το μόνο που έβλεπα ήταν ο τελικός. Έφτασα στον τελικό, άρα ο στόχος επετεύχθη. Το ότι δεν είμαι ο νικητής, δεν έχει και πολύ σημασία για μένα.

Ποια είναι τα όνειρά σου;
Αυτή την στιγμή το όνειρό μου είναι να ταξιδέψω στο εξωτερικό -ελπίζω να πάνε τα πράγματα καλύτερα και να «ανοίξουν» όλα-, να με εκπροσωπήσουν καλά πρακτορεία ανά τον κόσμο, να καταφέρω να δουλέψω για μεγάλους οίκους μόδας, με συγκλονιστικούς σχεδιαστές και εμπνευσμένους φωτογράφους.

Το όνομα «Αιμιλιάνο» έχει ξένη προέλευση, έτσι;
Κατάγομαι από Αλβανία, αλλά το όνομα είναι ιταλικό. Έχω γεννηθεί στην Αθήνα, αλλά ένα μεγάλο κομμάτι της οικογένειας μου ζει στην Ιταλία. Έχω ταξιδέψει στην Ιταλία, την λατρεύω ως χώρα. Στην Αλβανία ζει η γιαγιά μου, αλλά εγώ δεν έχω ζήσει καθόλου εκεί.

Έχεις νιώσει μειονεκτικά στο σχολείο ή στις παρέες σου, εξαιτίας της αλβανικής σου καταγωγής;
Όχι, καθόλου. Ποτέ.

Πως ήταν τα παιδικά σου χρόνια;
Έχω μεγαλώσει στη Γλυφάδα, όπου και ζω από τότε που γεννήθηκα. Πραγματικά, δεν θα άλλαζα ποτέ αυτή την περιοχή για καμία άλλη. Αγαπώ την θάλασσα και το γεγονός ότι ζω παραλιακά είναι ό,τι καλύτερο. Είμαι από τα τυχερά παιδιά που δεν έχουν περάσει δύσκολα στα παιδικά τους χρόνια και όταν αναπολώ την παιδική μου ηλικία, σκέφτομαι μόνο χαρούμενες στιγμές και αναμνήσεις. Είμαι ευγνώμων για όσα έχω ζήσει και για όσα μου έχουν προσφέρει οι γονείς μου. Έχω μια αδελφή, τέσσερα χρόνια μεγαλύτερή μου, την Ελένη, και νιώθω πως είναι «δώρο» να έχω αδελφή εκείνη. Πάντα μου άρεσε που μεγαλώνω σε μια οικογένεια με μια κόρη και έναν γιο. Ως παιδί, ήμουν πάντα χαμηλών τόνων· δεν έμπλεκα με πολλές παρέες και δημιουργούσα σταθερές φιλίες. Ο κύκλος μου είναι μικρός, και γενικά είμαι προσεχτικός στο τι λέω και τι κάνω. Αυτό είναι θεμέλιο για μένα

Ήσουν καλός μαθητής;
Ναι, πάντα. Στο Λύκειο ειδικά, πήρα τα πάνω μου. Στην Γ’ Λυκείου, ήμουν και απουσιολόγος ενώ τελείωσα το σχολείο με αριστείο. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από κάποιο άτομο να διαβάζει και να εμπλουτίζει συνεχώς τη γνώση του. Αν και, ως παιδί, με ενδιέφερε περισσότερο το ποδόσφαιρο, σχεδόν αμέσως είδα το σχολείο αλλιώς. Νιώθω πως ωρίμασα λίγο πιο γρήγορα από τους συμμαθητές μου.

Ήταν όνειρό σου να γίνεις ναυτικός;
Όσο με θυμάμαι. Η θάλασσα και τα ταξίδια είναι η μεγάλη μου αγάπη. Η ναυτιλία είναι το πρώτο επάγγελμα που επέλεξα να κάνω στη ζωή μου και, μέχρι τώρα, δεν έχω αλλάξει γνώμη. Πολύ πριν τελειώσω το Λύκειο, είχα αποφασίσει πως θέλω να περάσω στην Σχολή Εμποροπλοιάρχων. Μέσα στη σχολή, αγάπησα ακόμα περισσότερο τη θάλασσα. Μπαίνεις σαν δόκιμος σε ένα καράβι, και μπορείς να φτάσεις ως και καπετάνιος. Έχω ήδη εργαστεί τρεις μήνες σε καράβι, αλλά ήταν δική μου πρωτοβουλία γιατί ήθελα να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε δύσκολες συνθήκες. Είδες, πάλι είχα επιθυμία να δοκιμαστώ σε δύσκολες συνθήκες! (γελάει). Ήταν να φύγω ξανά, αλλά η καραντίνα μού ανέτρεψε το πρόγραμμα.

Δηλαδή, είχες δίλημμα «GNTM ή καράβι»;
Όχι ακριβώς. Θα έμπαινα τον περασμένο Αύγουστο σε καράβι για έξι μήνες -μπορεί και 12 μήνες- για να κάνω την πρακτική μου. Εντέλει τα σχέδια άλλαξαν λόγω καραντίνας, και το ταξίδι αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο. Εκείνες τις μέρες, έκατσα και σκέφτηκα αρκετά για το μέλλον μου. Ήθελα κάπως να γεμίσω τον χρόνο μου, από το καλοκαίρι μέχρι τον Νοέμβριο. Απεχθάνομαι την απραγία, και τότε είδα την διαφήμιση για το GNTM. Άσε που έλαβα και πολλά μηνύματα φίλων μου, λέγοντας μου «Αιμιλιάνο, πρέπει να κάνεις αίτηση για το GNTM. Μην χάσεις αυτή την ευκαιρία!».

Πότε θα μπαρκάρεις;
Το πρώτο πράγμα που έκανα με το που βγήκα από το παιχνίδι ήταν να επικοινωνήσω με την σχολή μου και να αιτηθώ να κάνω μια παύση από τον κύκλο σπουδών μου ώστε να μπορέσω να αφοσιωθώ στο modeling, ειδικά με την προβολή και την αγάπη που πήρα. Οπότε, μένει να κάνω άρση της παύσης, και εφόσον το δεχθεί η σχολή, ναι, θα με δεις με ναυτική στολή στα καράβια και επισήμως.

Πώς προέκυψε το modeling;
Πολύς κόσμος -κυρίως τότε που δούλευα στο καράβι- με είχε προσεγγίσει ρωτώντας με αν είμαι μοντέλο. Νωρίτερα, δεν το είχα στο μυαλό μου, αλλά κάπως έτσι μπήκε το «μικρόβιο» να το δοκιμάσω και να συνεργαστώ με ένα πρακτορείο μοντέλων. Και ομολογώ πως δεν το έχω μετανιώσει καθόλου, όπως και για κάθε επιλογή που έχω κάνει.

Είχες εργαστεί ως μοντέλο;
Είχα κάνει κάτι τεστάκια και μια καμπάνια με εσώρουχα. Μπήκα ως άπειρος στον χώρο της μόδας. Ήμουν από αυτά τα παιδιά, που δεν ήταν μοντέλα, αλλά απλά ένα παιδί με περιέργεια και ενθουσιασμό για αυτό που λέγεται modeling· που θέλησε να δοκιμάσει. Βγαίνοντας από το παιχνίδι, μού ήρθαν ωραίες προτάσεις για δουλειές, πρόλαβα και συνεργάστηκα ήδη με κάποιους σχεδιαστές μόδας, και θέλω να σου πω -με μεγάλη χαρά- πως υπέγραψα με ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία της Ευρώπης, το Wiener models. Αυτό με φέρνει -θέλω να ελπίζω- ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μου.

Πόσο κοντά είσαι στο τρίπτυχο που ακολουθεί το μοντέλο «sex, drugs and rock and roll»;
Απορρίπτω τα δύο τελευταία, και κρατάω το πρώτο. Είμαι ένα παιδί της ηλικίας μου, που επιλέγω έναν υγιή τρόπο ζωής – όχι επειδή είμαι μοντέλο και θέλω να έχω φλατ κοιλιά, αλλά γιατί αυτός είναι ο επί της ουσίας τρόπος ζωής μου.

Θυμάσαι την πρώτη φορά που είδες την Μαριαγάπη;
Φυσικά και την θυμάμαι! Αρκετά συχνά, μιλάμε για τις πρώτες στιγμές της γνωριμίας μας και νιώθουμε πως όλα έγιναν για να είμαστε μαζί. Η πρώτη φορά που είδα την Μαριαγάπη ήταν όταν κάθισε συμπωματικά παραδίπλα μου – λόγω του Covid καθόμασταν μόνοι μας, σε δυάδες καθισμάτων. Το ίδιο απόγευμα, με θυμάμαι να περιμένω, μαζί με τα άλλα παιδιά, την Μαριαγάπη και τα άλλα κορίτσια, για να μάθω αν θα έμπαινε τελικά στο σπίτι. Χωρίς να την ξέρω τόσο καλά, το «ναι» της μου έδωσε χαρά και την αγκάλιασα αυθόρμητα. Από εκεί και πέρα, μέσα στο σπίτι, γνωριστήκαμε πολύ καλύτερα, ήρθαμε πολύ κοντά και ανακάλυψα πόσο όμορφος και γλυκός άνθρωπος είναι – εσωτερικά και εξωτερικά.

Τι ξεχώρισες σε εκείνη;
Δεν μπορώ να σου μιλήσω για κάτι συγκεκριμένο, γιατί την αγαπώ συνολικά. Ακόμα και να υπάρχει μια ατέλεια, αγαπάω την ατέλειά της. Είναι η θετική ενέργεια η οποία φέρει, και την αντιλαμβάνομαι με το που βρίσκομαι δίπλα της. Δεν μπορώ να μην συνειδητοποιήσω την χαρά που αισθάνομαι κάθε φορά που είμαστε μαζί. Νιώθω πως πολλές φορές μου βγάζει τον γλυκό και ευχάριστο εαυτό μου. Διαβάζω πολλά σχόλια στο Instagram που λένε «ο Αιμιλιάνο ερωτευμένος είναι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του!» και συμφωνώ απόλυτα.

Τα φτιάξατε από τις πρώτες εβδομάδες μέσα στο παιχνίδι ή χρειάστηκε περισσότερος καιρός;
Κάπου στις τρεις εβδομάδες ήρθαμε κοντά και γίναμε ζευγάρι. Περνούσαμε πολλές ώρες της ημέρας μαζί, γιατί είχαμε αρκετό ελεύθερο χρόνο, μιας και δεν είχαμε κινητά ή τηλεόραση. Ήμουν από τα παιδιά μέσα στο παιχνίδι που δεν βαρέθηκα, γιατί είχα και φίλους και κοπέλα! (γέλια). Επίσης, πάντα βρίσκω τρόπο να απασχολώ τον εαυτό μου, είτε με γυμναστική είτε με μαγείρευα.

Σε ένα ρομαντικό γεύμα, τι θα μαγείρευες στο κορίτσι σου;
Έχω το «προνόμιο» να ξέρω τι της αρέσει και τι δεν της αρέσει. Για παράδειγμα, λατρεύει το παστίτσιο. Θυμάμαι πως στο παιχνίδι μαγειρεύαμε πάντα μαζί μακαρόνια ή ρύζι με κοτόπουλο με σαλάτα. Είναι αμέτρητες οι φορές που φιλετάραμε κοτόπουλο μαζί (γέλια). Νομίζω πως για μια σπέσιαλ βραδιά μας, θα της ετοίμαζα noodles και σούσι που υπεραγαπά.

Πώς περνάτε με την καραντίνα τώρα;
Περνάμε αρκετό χρόνο μαζί, βγαίνουμε για περπάτημα και άθληση, και συζητάμε με τις ώρες, ακόμα και για τις δουλειές μας.

Πώς θα αντιμετωπίσεις μια ενδεχόμενη απόφαση της Μαριαγάπης αν σου πει πως θα φύγει για τρεις μήνες στο εξωτερικό;
Θα είμαι χαρούμενος. Προφανώς, κανείς δεν θα σταθεί εμπόδιο στον άλλον. Ξεκάθαρα, κανείς από τους δυο μας δεν θα πει «όχι, δεν θα πας». Ό,τι και να γίνει, εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί.

Ζηλεύεις στην σχέση σου;
Όχι. Δεν υπάρχει κάποια ένδειξη ζήλειας, από καμία πλευρά.

Η Μαριαγάπη είναι η πρώτη σου μεγάλη σχέση;
Ναι. Ξέρεις… είμαι μεθοδικός και δουλεύω με «κουτάκια». Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν καλά οι δικοί μου άνθρωποι. Μου αρέσει να βάζω σε μια σειρά τις προτεραιότητές μου. Για πολύ καιρό, θεωρούσα πως το κομμάτι «κοπέλα» θα με αποσυντόνιζε από τον στόχο μου, που για καιρό ήταν η σχολή μου. Γενικά, οι φίλοι μου είχαν την απορία: «Αιμιλιάνο, γιατί είσαι χωρίς κοπέλα; Είσαι πολύ συγκεντρωμένος, πρέπει να ξεσκάσεις και λίγο!» (γελάει).

Ήσουν από τα παιδιά που δεν έβγαινες, ήσουνα περισσότερο κλεισμένος στον εαυτό σου;
Ασφαλώς και έβγαινα, αλλά με μέτρο. Απλώς οι φίλοι μου με παρακινούσαν να βγω εκτός της comfort zone μου. Ήθελα να είμαι προσηλωμένος στον στόχο μου, και ακόμη ομολογώ πως λειτουργώ έτσι. Απλά, αυτή την στιγμή, χάρις στην Μαριαγάπη, η κατάσταση είναι ακόμη πιο όμορφη!

ΦΥΤΕΥΤΑ, αγαπάω την ατέλειά της. Είναι η θετική ενέργεια η οποία φέρει, και την αντιλαμβάνομαι με το που βρίσκομαι δίπλα της. Νιώθω πως πολλές φορές μου βγάζει τον γλυκό και ευχάριστο εαυτό μου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS