CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑντιγόνη Νεοφύτου: «Προσπαθώ να ζω στο τώρα»

Αντιγόνη Νεοφύτου: «Προσπαθώ να ζω στο τώρα»

Το αέρινο κορίτσι που αγαπούμε να παρακολουθούμε στη σειρά «Η γη της ελιάς», στην πρώτη της μεγάλη συνέντευξη, από τις πολλές που είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν.

Από την Τάνια Νεοκλέους

Αυτή είναι η δεύτερη χρονιά, που σε παρακολουθούμε στη «Γη της Ελιάς». Πώς προέκυψε η συμμετοχή σου;

Προέκυψε έπειτα από ένα δοκιμαστικό, που είχα κάνει παλιότερα για τη σειρά «8 λέξεις», όπου τελικά συμμετείχα σε κάποια επεισόδια ως guest. Έχοντας τότε μια πολύ όμορφη συνεργασία με την ομάδα, δέχτηκα χωρίς δεύτερη σκέψη την πρόταση που μου έγινε να συμμετέχω στην επόμενη παραγωγή τους, που ήταν «Η γη της ελιάς». Ήταν καλοκαίρι, λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα, εγώ είχα προγραμματισμένο να φύγω για το Biennale Festival της Βενετίας, μέχρι που χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου προτάθηκε ο συγκεκριμένος ρόλος. Δεν το σκέφτηκα καθόλου, είπα κατευθείαν το ναι και να ‘μαι!

Πώς βιώνεις μέχρι στιγμής τον ρόλο σου; Τι αγαπάς πιο πολύ στη Μαρίνα;

«Η γη της ελιάς» είναι για μένα μια πανέμορφη εμπειρία, μέσα από την οποία μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω υπέροχους ανθρώπους, που θα έχω πάντα στην καρδιά μου. Στην ηρωίδα μου, τη Μαρίνα, αγαπάω το φεμινιστικό πνεύμα του χαρακτήρα της, την ειλικρίνειά της αλλά και το ότι είναι μια φίλη, που ο καθένας θα ήθελε να είχε.

Όπως θέλει να έχει και η «Μυρτάλη». Αλήθεια, ποια είναι η σχέση που έχετε με την Αφροδίτη Λιάντου εκτός γυρισμάτων;

Η Αφροδίτη είναι μια αδερφή για μένα. Είναι πάρα πολύ ταλαντούχα. Και χαίρομαι που την έχω στη ζωή μου. Καταλαβαινόμαστε με τα μάτια. Είναι από τους ανθρώπους με τους οποίους «κούμπωσα» αμέσως.

Υπήρξαν άτομα που είδαν με καχυποψία τον ρόλο σου, εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν είσαι επαγγελματίας ηθοποιός;

Έχει συμβεί και στο παρελθόν να δούμε κάποιον, που δεν είναι επαγγελματίας ηθοποιός να ασχολείται με την υποκριτική. Όσον αφορά τη δική μου περίπτωση, έκανα κάστινγκ, με επιλέξανε και έτσι μου δόθηκε μια ευκαιρία. Έχοντας αυτό στο πίσω μέρος του μυαλού μου, δούλεψα και δουλεύω δέκα φορές περισσότερο, ώστε να μαθαίνω, να εξελίσσομαι και να αποδίδω σωστά σε αυτό το οποίο καλούμαι να κάνω.

Πλέον είσαι ένα αναγνωρίσιμο πρόσωπο. Εισπράττεις την απήχηση, που έχει η σειρά στον κόσμο;

Την εισπράττω. Ο κόσμος είναι ιδιαίτερα φιλικός απέναντι σε όλους μας και κάθε φορά που θα τύχει να μας συναντήσουν κάπου, συνήθως μας ρωτούν τι θα γίνει στη συνέχεια. Είμαι πολύ χαρούμενη που ο κόσμος αγκάλιασε με τόση θέρμη τη σειρά, γιατί είναι με αυτόν τον τρόπο που ανταμείβονται οι κόποι μας. Χωρίς τον κόσμο, δεν θα είχαμε επιτυχία.

Υπάρχουν φορές που να νιώθεις άβολα για το γεγονός ότι ο κόσμος ξέρει ποια είσαι;

Δεν αισθάνομαι άβολα, αντιθέτως χαίρομαι που έρχονται και μου μιλάνε και μου δείχνουν την αγάπη τους. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να νιώθεις ότι ταυτίζονται μαζί σου.

Η υποκριτική ως σπουδή θα ήταν στα σχέδιά σου κάποια στιγμή;

Είναι παρά πολλά τα σχέδια που έχω στο μυαλό μου και δεν σου κρύβω ότι αυτή η ερώτηση μού προκαλούσε ένα άγχος. Προσπαθώ να ζω στο τώρα και να μην βλέπω μακριά. Αλλά, ναι, είναι στα σχέδιά μου.

Ο χορός είναι μια τέχνη που πρωταγωνίστησε στη ζωή σου ήδη από τα παιδικά σου χρόνια. Ποια είναι η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό σου με σένα να χορεύεις;

Νομίζω το πρώτο που έρχεται πάντα στο μυαλό μου από εκείνα τα χρόνια, είναι μια φωτογραφία με μένα μικρό κορίτσι, να είμαι ντυμένη με ένα λιλά κορμάκι και φούστα και να χαμογελώ, χωρίς να έχω τα δυο μπροστινά δόντια! Είχα πάει στο μάθημα μπαλέτου εκείνη τη μέρα και ήμουν ενθουσιασμένη. Γενικά με θυμάμαι έντονα να χορεύω στη βεράντα του σπιτιού μου. Έκανα performance μόνη μου.

Πώς ήσουν ως παιδί; Τραβούσες την προσοχή;

Ήμουν το τρίτο παιδί στην οικογένεια και το μόνο κορίτσι. Παρά το γεγονός ότι είχα την προσοχή από όλους τους, συχνά ένιωθα ότι έπρεπε να «φωνάζω» για να με ακούσουν. Ένα χαρακτηριστικό σκηνικό που έρχεται τώρα στο μυαλό μου από εκείνα τα χρόνια, είναι να κάθομαι στη βεράντα του σπιτιού μου και να μου έρχεται ξαφνικά η ιδέα να κόψω τα μαλλιά μου, που τότε ήταν αρκετά μακριά. Δεν μπορούσα να το κάνω μόνη μου και έτσι ζήτησα τη βοήθεια του αδερφού μου. Το αποτέλεσμα ήταν να αποκτήσω τελικά ένα ωραιότατο αγορίστικο λουκ!

Μεγάλωσες σε ένα αρκετά «ανδροκρατούμενο» οικογενειακό περιβάλλον. Αυτό ποιο αντίκτυπο είχε στον χαρακτήρα σου;

Καταρχάς με έκανε από πολύ νωρίς να νιώθω μια ασφάλεια στη ζωή αλλά και με βοήθησε στο να καταλάβω καλύτερα το πώς μπορεί να σκέφτεται ένας άντρας. Ήμουν αγοροκόριτσο, μου άρεσε να παίζω ποδόσφαιρο, συμπεριφερόμουν και κάποιες φορές σαν αγόρι. Ακόμη το παρατηρώ αυτό σε μένα, μου αρέσει να ντύνομαι με androgynous look, νιώθω άνετα.

Υπάρχουν πράγματα που νιώθεις ότι στερήθηκες ως παιδί προκειμένου να φτάσεις στο επίπεδο που βρίσκεσαι σήμερα στον χορό;

Δεν θεωρώ ότι στερήθηκα πράγματα, αντιθέτως έμαθα από πολύ μικρή ηλικία πως όταν θες να πετύχεις σε κάτι, αφοσιώνεσαι απόλυτα σε αυτό. Έμαθα ότι πρέπει να δουλέψεις και να προσπαθείς κάθε φορά να είσαι καλύτερος. Έζησα πολλά πράγματα, δεν στερήθηκα ούτε τις εξόδους ούτε τους φίλους.

Ένιωσες ποτέ ότι δοκιμάζεις τα όριά σου, όπως για παράδειγμα όταν πήγες μόνη σου για σπουδές στην Αμβέρσα;

Το Βέλγιο ήταν μια περίοδος προσαρμογής για μένα. Ήταν η στιγμή που ενηλικιώθηκα, που αγάπησα τον εαυτό μου και που έμαθα να στέκομαι μόνη ως σαν άνθρωπος. Τότε δεν το έβλεπα έτσι, τώρα στα 25 μου μπορώ και το συνειδητοποιώ.

Από τις σπουδές σου και έπειτα, έζησες για ένα μεγάλο διάστημα στο εξωτερικό. Ήταν εύκολο για ένα παιδί από τη Λεμεσό ξαφνικά να βρίσκεται σε τόσες μεγαλουπόλεις;

Γνώρισα ανθρώπους και εξελίχθηκα. Έμαθα να παίρνω αποφάσεις για την πορεία μου μόνη μου. Στο εξωτερικό έχεις περισσότερα εφόδια να εξελίξεις την τέχνη σου και αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι επιτέλους είχα την ανεξαρτησία μου, μου άρεσε. Ένιωθα ότι ανακάλυπτα τον κόσμο.

Έπειτα από όλες αυτές τις εμπειρίες στο εξωτερικό, πόσο εύκολα προσαρμόστηκες και πάλι στην κυπριακή πραγματικότητα;

Είμαι ένας άνθρωπος που προσαρμόζομαι εύκολα, που οι αλλαγές μού αρέσουν και που δεν αντέχω τη ρουτίνα. Σίγουρα νιώθω ότι ο κύκλος μου στο εξωτερικό δεν τελείωσε!

Τα τελευταία χρόνια, όπως είναι γνωστό, βιώνεις μια πολύ όμορφη περίοδο στην προσωπική σου ζωή. Με ποιο τρόπο λειτουργεί στην υπόλοιπη ζωή σου; Νιώθεις περισσότερο δημιουργική όταν είσαι ερωτευμένη ή… αποσυντονίζεσαι;

Θεωρώ πως όταν είσαι ερωτευμένος σε εξελίσσει και σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, αν σε αποσυντονίζει και έχεις τρίτες σκέψεις, τότε δεν θα μπορέσεις να πετύχεις και να ζήσεις.

Με τον σύντροφό σου, τον Γιώργο Ευαγγέλου, είστε και συνεργάτες. Νιώθεις μεγαλύτερη ασφάλεια να σε «καθοδηγεί» και να σε συμβουλεύει την ώρα του γυρίσματος;

Νιώθω μεγάλη ασφάλεια με τον Γιώργο Ευαγγέλου. Κάναμε παρά πολύ όμορφες σκηνές μαζί, όπως και με τους άλλους σκηνοθέτες. Τώρα για τα προσωπικά μου, δεν θέλω να απαντήσω!

Μέχρι τα 30, τι θέλεις να πετύχεις;

Προσπαθώ να μην βάζω μακρινούς στόχους, γιατί είναι μια διαδικασία που μου προκαλεί άγχος. Το μόνο που ξέρω, είναι ότι θέλω να δουλέψω και ότι με τις επιλογές μου και τα δεδομένα της στιγμής, θα φτάσω τα 30 και θα μπορώ να λέω «μπράβο σου, κατάφερες να το κάνεις και αυτό»!

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κυπριανού

Styling: Έλλη Αργυρίδου

Μακιγιάζ: Μαίρη Μυριανθοπούλου (Ilona Make up team by Inglot)

Μαλλιά: Αντρέας Χριστοδούλου

Ευχαριστίες στο Hangry Ghost για τη φιλοξενία.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS