CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΆντρεα Κυριάκου at home: Η πρώτη φωτογράφιση στο νέο της σπίτι

Άντρεα Κυριάκου at home: Η πρώτη φωτογράφιση στο νέο της σπίτι

«Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μια πολύ δεμένη οικογένεια και μια τέτοια προσπαθώ να δημιουργήσω»

Η ραδιοφωνική παραγωγός του Sfera 96,8 και ένα από τα πιο επιδραστικά πρόσωπα των social media φωτογραφίζεται για πρώτη φορά στο νέο της σπίτι στη Λεμεσό και μιλά για τη νέα ζωή με τα δύο της παιδιά, για τις δυσκολίες που την έφεραν ακόμα πιο κοντά με τον Γιώργο Μερκή αλλά και για τη σημασία τού να τα βρίσκει κανείς με τον εαυτό του.

Από την Τάνια Νεοκλέους

Φωτογραφίες: Δημήτρης Δημητρίου

 Αυτή είναι η πρώτη φορά που φωτογραφίζεσαι στο νέο σου σπίτι, στο οποίο μαζί με τη μετακόμιση είδες να έρχονται και πολλές άλλες αλλαγές στη ζωή σου. Πώς τις έζησες κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς;

Η αλήθεια είναι πως ήταν μια έντονη χρονιά με πολλές αλλαγές, άγχος αλλά και συγκινήσεις. Το γεγονός ότι μετακομίσαμε λίγους μήνες πριν έρθει η κόρη μας στον κόσμο, μας βοήθησε να προσαρμοστούμε και να την υποδεχτούμε στη βάση μας, μακριά από τον πανικό που επικρατεί, όταν χτίζεις σπίτι ή όταν μετακομίζεις. Χρειάστηκε να το τρέξω πολύ αλλά νιώθω ότι άξιζε τον κόπο.

A3

Τι απολαμβάνετε να κάνετε ως οικογένεια στον νέο σας χώρο;

Να είμαστε μαζί. Αγαπώ τις Κυριακές, τις γιορτές και γενικότερα τις μέρες που ξυπνάμε σπίτι μας, χωρίς το άγχος και την πίεση της καθημερινότητας και μπορούμε να παίξουμε στην αυλή και να γεμίσει το σπίτι με χαμόγελα.

A1

Τι σημαίνει για σένα «σπίτι» με την ευρύτερη έννοια του όρου; Πού και κοντά σε ποιους ανθρώπους νιώθεις «σπίτι σου»;

Σπίτι για μένα είναι η οικογένεια από την οποία προέρχεσαι και η οικογένεια στην οποία καταλήγεις. Αυτά τα άτομα είναι τα πάντα μου. Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μια πολύ δεμένη οικογένεια και μια τέτοια προσπαθώ να δημιουργήσω.

Πρόσφατα έγινες μαμά για δεύτερη φορά. Έζησες με τον ίδιο τρόπο την εμπειρία της μητρότητας στα δύο σου παιδιά;

Σίγουρα έζησα το ίδιο έντονα την όλη εμπειρία, περίμενα με την ίδια λαχτάρα να την αντικρίσω και οπωσδήποτε με το ίδιο άγχος μέχρι να την κρατήσω αγκαλιά. Η διαφορά στην περίπτωση της δεύτερης κύησης, ήταν στο γεγονός ότι ήμουν πιο έτοιμη να διαχειριστώ τόσο τον ίδιο τον τοκετό, όσο και το χάος των πρώτων εβδομάδων που ακολούθησε.

Τι χαρακτήρας παρατηρείς να είναι η μικρή; Έχει δείξει κάποια πρώτα σημάδια;

Αν και είναι πολύ νωρίς για να καταλάβουμε, θα σου πω ότι μέχρι στιγμής είναι χαμογελαστή και φωνακλού!

Με τον Λαμπρινό ήσασταν πάντα αχώριστοι. Με ποιο τρόπο του εξήγησες ότι δεν θα «απειληθεί» από το νέο μωράκι η αποκλειστική σημασία που είχε από εσένα;

Ο Λαμπρινός αντιλήφθηκε ότι περιμένουμε μωρό, όταν είδε το σώμα μου να αλλάζει. Του έδειχνα την κοιλιά και του έλεγα ότι έχει μέσα παιδάκι. Προσπαθούσα να μην αλλάξω τίποτα στις συνήθειες μας, ακόμη και εάν αυτό με κούραζε σωματικά λόγω εγκυμοσύνης, για να μην νιώσει πως του στερώ πράγματα. Νομίζω τα καταφέραμε καλά, μέχρι που η Μαρίλια ήρθε στη ζωή μας και εκεί έπρεπε να προσαρμοστούμε στη νέα καθημερινότητα.

082a0118

Θυμάσαι την πρώτη του αντίδραση, όταν είδε για πρώτη φορά την αδερφούλα του;

Οπωσδήποτε. Η πρώτη αντίδραση του Λαμπρινού ήταν να παρατηρήσει πως έφυγε η κοιλιά μου και έπειτα πήγε στο καρότσι της μικρής και μας έλεγε πως έχει μέσα παιδάκι. Εκεί νομίζω κατάλαβε πως ήρθε για να μείνει.

Σήμερα πώς θα χαρακτήριζες τη σχέση που έχουν οι δυο τους;

Θα τη χαρακτήριζα συγκινητική. Ο Λαμπρινός με το που μπαίνει στο σπίτι, η πρώτη ενέργεια που κάνει, είναι να ψάξει να βρει την αδερφή του. Όταν πάλι βγαίνουμε για βόλτα, εάν τύχει να μπει πρώτος στο αμάξι, έχει πάντα την έγνοια να βεβαιωθεί ότι θα έρθει και εκείνη μαζί μας, ενώ όταν φεύγουμε από κάπου, τρέχει να σπρώξει το καρότσι. Για μένα, αυτά τα μικρά μικρά, σημαίνουν πολλά.

Ποια ήταν η πιο συγκινητική στιγμή που ζήσατε οι τέσσερίς σας;

Το πρωινό των Χριστουγέννων, όταν πήγαμε για πρώτη φορά όλοι μαζί στην εκκλησία, ήταν μια στιγμή που θα θυμάμαι πάντα.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησες σχετικά πρόσφατα είχες μοιραστεί ένα δύσκολο περιστατικό, το οποίο αντιμετωπίσατε ως οικογένεια μετά τη γέννηση της Μαρίλιας. Αυτό νιώθεις ότι σας έδεσε ακόμα περισσότερο;

Με τον Γιώργο νιώθω πως, όσον αφορά τα παιδιά μας, είμαστε μια γροθιά πλέον. Αυτό μου δίνει μεγάλη δύναμη. Είναι δύσκολο το ταξίδι της γονεϊκότητας. Θες συνοδηγό. Και ευτυχώς τα δύσκολα μάς ταρακούνησαν αλλά και ταυτόχρονα μας έδεσαν, αντί να μας χωρίσουν.

Πόσο ψύχραιμη είσαι στη διαχείριση κρίσεων, που μπορεί να προκύπτουν μέσα στην καθημερινότητα;

Γενικά είμαι ένας πολύ υπομονετικός άνθρωπος. Σε στιγμές, όμως, που νιώθω ότι στερεύω, αυτό που κάνω πρώτα είναι να προσπαθώ να εκλογικεύσω την κατάσταση, να αναγνωρίσω πως υπάρχει πρόβλημα ή ότι πρόκειται για μια κατάσταση που χρίζει προσοχής. Όταν το κάνω αυτό, φροντίζω να μου δίνω χρόνο για να ηρεμήσω, πριν προσπαθήσω να βρω λύσεις. Τώρα, όσον αφορά τα παιδιά, αυτό φυσικά δεν μπορεί να είναι πάντα εφικτό. Υπάρχουν στιγμές που ούτε χρόνο έχεις αλλά ούτε και ενέργεια να δράσεις. Αυτό που κάνω, είναι -να προσπαθώ τουλάχιστον- να δείχνω ήρεμη, ώστε να τα βοηθήσω να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους.

Υπήρξε περίοδος που να ένιωσες την προσωπική σου δύναμη να κλονίζεται ή ότι έχανες τον εαυτό σου;

Ναι, πέρασα μια πολύ σκοτεινή περίοδο. Με άγχος, μη διαχειρίσιμο σωστά, που με κατέβαλε. Δεν είμαι ακόμη εκεί που θέλω, αλλά πλέον αναγνωρίζω πότε υπάρχει ανάγκη να αναζητήσω ηρεμία, ξεκούραση και πρωτίστως βοήθεια. Για πολλά χρόνια ένιωθα μια ευθύνη να μην βαρύνω κανέναν. Δεν είναι κακό να παραδεχόμαστε πως χρειαζόμαστε βοήθεια. Πλέον το κάνω.

A2

Σήμερα τι δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου;

Να με βάζω σε δεύτερη μοίρα. Κατάλαβα πως αν δεν με φροντίζω και αν δεν μου φέρομαι καλά, τότε αυτό θα μου βγει ψυχοσωματικά. Για να είναι καλά τα μωρά μου, πρέπει να είμαι και εγώ καλά.

Είδες να αλλάζουν οι προτεραιότητές σου με τον ερχομό των παιδιών σου;

Οπωσδήποτε. Πλέον τα πάντα περιστρέφονται γύρω από τα μωρά μου. Είτε πρόκειται για μια επαγγελματική πρόταση που μπορεί να προκύψει, είτε πρόκειται για μια πρόσκληση σε έξοδο, πλέον ο κύριος παράγοντας για να αποφασίσω είναι αυτά.

Ο Γιώργος πώς είναι ως μπαμπάς; 

Ο Γιώργος είναι πολύ τρυφερός με τα μωρά. Οι αγκαλιές και τα χάδια, δεν μας λείπουν ποτέ. Το πιο σημαντικό, όμως, για μένα, είναι πως έχει ωριμάσει ως πατέρας. Βλέπω τεράστια αλλαγή σ’ αυτόν, χρόνο με τον χρόνο. Εξελίσσεται και προσπαθεί πολύ.

Τι νιώθεις ότι είναι αυτό που κρατάει τη σχέση σας ζωντανή όλα αυτά τα χρόνια;

Αγαπιόμαστε πολύ και θαυμάζουμε ο ένας τον άλλον. Στοιχεία σημαντικά, αλλά όχι αρκετά για να κρατήσουν έναν γάμο. Στην περίπτωσή μας, νομίζω, το κοινό χαρακτηριστικό που έχουμε με τον Γιώργο, είναι το γεγονός ότι δεν τα παρατάμε εύκολα. Ήρθαν δυσκολίες που άλλους θα τους διέλυαν, ενώ εμάς μας ένωσαν. Μακάρι αυτό να συμβαίνει πάντα.

Πώς αφορτίζεται μια δύσκολη κατάσταση μετά από τόσα χρόνια συμβίωσης;

Αποφορτίζεται με το να παίρνουμε και οι δύο τον χρόνο μας. Δεν μου αρέσει να συζητάω, όταν είμαι θυμωμένη, όπως επίσης ξέρω ότι δεν πρόκειται να βγει κάπου, όταν η συζήτηση γίνεται σε φορτισμένο κλίμα. Οπότε, δίνουμε χρόνο, αποφορτίζεται η κατάσταση και μετά το συζητάμε.

Πώς βλέπεις σήμερα τον Γιώργο στον ρόλο του παρουσιαστή; Ποια συμβουλή του έδωσες για την τηλεόραση μέσα από τη δική σου εμπειρία στην παρουσίαση;

Ήξερα πως θα είναι στο στοιχείο του, πράγμα που φάνηκε και στην πράξη. Έχει γνώσεις και αγάπη μεγάλη για το ποδόσφαιρο. Όσον αφορά στην παρουσίαση, ο Γιώργος έχει μια αμεσότητα που λίγοι έχουν στο γυαλί. Πέρα από τεχνικά θέματα που χρειάστηκε να τον κατατοπίσω λίγο, μπορώ να πω ότι τον βρήκα άρτιο.

A1

Τηλεοπτικά θα σκεφτόσασταν να κάνατε κάτι οι δυο σας;

Αυτό είναι κάτι που δεν το έχουμε συζητήσει ποτέ. Δεν ξέρω σε τι θεματολογία θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε και οι δυο. Νομίζω θα ήταν δύσκολο εγχείρημα να είμαστε μαζί και επαγγελματικά.

Σε σχέση με τα δικά σου επαγγελματικά, τα τελευταία χρόνια σε απολαμβάνουμε από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Sfera 96,8. Ποια χαρά σού δίνει η εμπειρία του ραδιοφώνου;

Το ραδιόφωνο είναι η ψυχοθεραπεία μου. Ως μέσο το έχω αγαπήσει περισσότερο απ’ όλα. Το να περνάς συναισθήματα μόνο με τη φωνή σου, χωρίς να έχει εικόνα ο άλλος, είναι κάτι μαγικό. Ζούμε στην εποχή της εικόνας. Και το ραδιόφωνο είναι λες και σε πάει πίσω στον χρόνο, σε άλλες εποχές.

Θυμάσαι ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που σου συνέβη on air; 

Την περίοδο του covid έκανα εκπομπή από την γκαρνταρόμπα μου. Είχα συχνό επισκέπτη-παρεμβολέα. Σε ένα on ο ηχολήπτης μού είπε πως τελικά ακουγότανε το μωρό. Τους είπα, ένας παρουσιαστής ξέχασε να βάλει το παντελόνι του σε σύνδεση μέσω Skype και έγινε viral. Εμάς ήταν το λιγότερο!

A2

Τι σκέψεις κάνεις συνήθως στο αυτοκίνητο την ώρα που οδηγείς για Λευκωσία και με ποια συναισθήματα παίρνεις κάθε μέρα τον δρόμο της επιστροφής για Λεμεσό;

Προσπαθώ να μην σκέφτομαι, αλλά να απολαμβάνω τη διαδρομή και τη μουσική. Ψυχοθεραπεία.

Πού θα σε βρει το φετινό καλοκαίρι και τι ανυπομονείς πολύ να κάνεις;

Πέρα από τη βάφτιση της Μαρίλιας που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες μέρες στην Παναγία της Τήνου και θα συνδυάσουμε το γεγονός με λίγες μέρες χαλάρωσης, δεν έχουμε κανονίσει τίποτα άλλο. Ανυπομονώ, όμως, για τις διακοπές του Αυγούστου. Και ας τις περάσουμε σπίτι. Θα είναι μια ευκαιρία για μένα να μπορέσω επιτέλους να κλείσω το κινητό και να τους απολαύσω όπως θέλω!

082a0083

Info: Ακούστε την εκπομπή της Άντρεα Κυριάκου καθημερινά από τις 12:00 μέχρι τις 14:00 στον Sfera 96,8.

Styling: Shona Muir

Μακιγιάζ: Μαλβίνα Κυριάκου

Μαλλιά: Χρίστος Αρτεμίου

*Περιοδικό Down Town τεύχος 850

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS