CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΑντρέας Αντρέου: O chef πίσω από τo πολυσυζητημένο Skinny Fox

Αντρέας Αντρέου: O chef πίσω από τo πολυσυζητημένο Skinny Fox

Ο Αντρέας Αντρέου δούλεψε σε εστιατόρια με αστέρια Michelin, ξενύχτησε πολλές νύχτες στην κουζίνα του και αυτή τη στιγμή είναι ο chef πίσω απ’ το Skinny Fox, το πιο πολυσυζητημένο  γαστρονομικό πρότζεκτ στη Λευκωσία. Αυτή είναι η ενδιαφέρουσα ιστορία του.

Του Πιερή Παναγή

«Για εφτά χρόνια ήμουν με μια βαλίτσα στο χέρι. Ξεκίνησα με τον Jean-Christophe Novelli, ακολούθησε ο Gordon Ramsay στο The Royal Hospital Road, έπειτα πήγα στο Home House στην Portman Square, στον Μαυρομάτη στη Λεμεσό, μετά άλλο ένα εστιατόριο στο Βέλγιο, μετά Μονακό». Ήθελε να πετύχει από μικρός, να ξεχωρίσει. «Ήμουν φιλόδοξος και ακόμα παραμένω. Ήθελα να δουλέψω σε βραβευμένα μαγαζιά με υψηλές απαιτήσεις. Κι αυτό είναι το κλειδί για να τα καταφέρει κάποιος. Να έχει πείσμα». Και ο 30χρονος φωτογενής chef το έχει. Αγνοούσε το bullying που δεχόταν καθημερινά. «Όταν ξεκίνησα ήμουν ο τελευταίος των τελευταίων. Υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο εξωτερικό και σε τεστάρουν διαρκώς. Δούλευα 16 – 17 ώρες τη μέρα. Αν αντέξεις και δεν εγκαταλείψεις, δυναμώνεις και προχωράς».

Σήμερα, έχει μάθει πως το πιο σημαντικό βραβείο δεν είναι τα Michelin αλλά να σου πει κάτι θετικό ο πελάτης για το φαγητό που του σερβίρεις. «Είμαι ένας άνθρωπος που δεν εφησυχάζει ποτέ. Θέλω να κάνω βήματα μπροστά, να δοκιμάζω και να δοκιμάζομαι. Αυτό με τροφοδοτεί. Κατάλαβα ότι ένα πιάτο δεν είναι μόνο 5 γραμμάρια αλάτι, 5 γραμμάρια λάδι. Θέλει να το προσέξεις, να του αφοσιωθείς».

Skinny Fox – Μενάνδρου 14, 22256070

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS