CELEBRITIESΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣΆντρη Καραντώνη: «Στη ζωή μου έμαθα να τα παίζω "όλα για όλα"»

Άντρη Καραντώνη: «Στη ζωή μου έμαθα να τα παίζω “όλα για όλα”»

COVER STORY – Από τον Κωνσταντίνο Χάμπαλη

Λίγο μετά την πρεμιέρα της «Παραδοσιακής βραδιάς» στο ΡΙΚ και την γιορτή των ερωτευμένων, η Άντρη Καραντώνη, εξομολογείται όλα όσα θα ήθελαν να μάθουν οι 66,3 χιλιάδες ακόλουθοί της στο Instagram και οι φανατικοί υποστηρικτές της… παράδοσης.

Εάν μια κρυστάλλινη μπάλα μπορούσε να σου πει την αλήθεια για τον εαυτό σου, τη ζωή σου, το μέλλον ή κάτι άλλο, τι θα ήθελες να ξέρεις;

Η αλήθεια είναι ότι όλοι θα θέλαμε να ξέρουμε ποιο μέλλον μάς περιμένει, ώστε να μπορούσαμε να ανατρέψουμε το αναπάντεχο. Παρόλα αυτά, πιστεύω ότι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Τα λάθη μας, οι αποφάσεις μας, είναι αυτές που διαμορφώνουν αυτό που είμαστε σήμερα. Οπότε, δεν θα ήθελα να ξέρω το μέλλον μου αλλά να το δημιουργήσω και να το περπατήσω.

Πιστεύεις στη μοίρα; Στην τύχη;

Μοίρα του εαυτού μας μπορούμε να γίνουμε οι ίδιοι. Μελετώντας τα σημάδια των καιρών, τη διαίσθησή μας και τις εμπειρίες μας. Πιστεύω ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται και αρκετές φορές εμείς είμαστε αυτοί που θα σπρώξουμε ελαφρώς αυτό τον λόγο, για να οδηγηθούμε σε αυτό που επιθυμούμε. Και η επιθυμία είναι αυτή που έλκει όλα τα θετικά πράγματα και τα βοηθάει να συμβούν.

Θεωρείς ότι όλα αυτά τα χρόνια η τύχη ήταν με το μέρος σου;

Λένε πως για να μπεις στο μονοπάτι της καλοτυχίας πρέπει να θυμάσαι πως η καλή τύχη δεν είναι τυχαία. Θεωρώ ότι από μικρή δεν είχα άλλη επιλογή από το να βλέπω θετικά τη ζωή. Ξέρεις, δεν ήταν όλα στη ζωή μου στρωμένα με ροδοπέταλά. Η ζωή με ανάγκασε να ωριμάσω νωρίς, ώστε να μπορώ να ανταποκριθώ στις δοκιμασίες που είχαμε να βιώσουμε καθημερινά λόγω της ασθένειας του αδερφού μου. Θεωρώ, λοιπόν, ότι κατάφερα με το πείσμα, τη θετικότητα και τη σκληρή δουλεία να βρίσκω τις ισορροπίες και να βαδίζω σταθερά μπροστά.

Ένιωσες ποτέ να σε εγκαταλείπει;

Όταν περνάς από κάποιες δύσκολες καταστάσεις στη ζωή σου πιστεύεις πως σε εγκαταλείπει η τύχη, αλλά θεωρώ ότι όλα πρέπει να αντιμετωπίζονται με υπομονή και πίστη. Έμαθα να ξεχωρίζω τι είναι σημαντικό και τι ασήμαντο. Υπήρχαν περιπτώσεις που δοκιμάστηκα μέχρι τελικής πτώσεις, όμως, βρήκα τη δύναμη να συνεχίσω και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό.

Σε ποια δυσκολία αναφέρεσαι;

Δεν είχα εύκολα παιδικά χρόνια ούτε και άλλαξε κάτι, μεγαλώνοντας. Όντας σε οικογένεια με αυτιστικό άτομο, θεωρώ ότι είχαμε πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσουμε. Ήταν πολλές οι φορές που έπρεπε να φανώ πιο ώριμη από την ηλικία μου, για να στηρίξω την οικογένειά μου και τον αδελφό μου. Πάλεψα πολύ και παλεύω μέχρι σήμερα, αλλά πιστεύω ότι τα καταφέρνω.

Σου έχουν μείνει κάποια απωθημένα από την παιδική σου ηλικία;

Μικρότερη ίσως να είχα απωθημένα. Πολλές στιγμές ένιωσα ότι βρισκόμουν στο περιθώριο, γιατί πρώτιστο μέλημα των γονιών μου ήταν ο αδελφός μου. Παρόλα αυτά νιώθω τυχερή που βρίσκομαι σε αυτή την οικογένειά, η οποία εξακολουθεί να είναι ενωμένη. Έχω δύο εκπληκτικούς γονείς, που δεν έμαθαν ποτέ να παραδίδουν τα όπλα κι ας μην ένιωσα παιδί. Χαλάλι όλα όσα έχουμε θυσιάσει για τον αδελφό μου. Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα.

Τύχη θα έλεγες, λοιπόν, το γεγονός ότι η «Παραδοσιακή βραδιά» με το που ολοκλήρωσε τον κύκλο της στο Σίγμα βρέθηκε στο ΡΙΚ;

Σίγουρα θεωρώ τύχη το γεγονός ότι έχω δουλειά. Η «Παραδοσιακή βραδιά» έχτισε όλα αυτά τα χρόνια με σκληρή δουλεία απ’ όλους μια σχέση με τους τηλεθεατές. Είναι μια εκπομπή που προάγει τον πολιτισμό μας και είναι κάτι περισσότερο από ψυχαγωγική. Θεωρώ ότι είναι απόλυτα συνυφασμένη με τη φιλοσοφία του κρατικού καναλιού.

Σε άγχωσε καθόλου η απόφαση της εταιρίας παραγωγής να τερματίσει τη συνεργασία της με το Σίγμα;

Πάντα μια αλλαγή στη ζωή σου και ιδιαίτερα στον χώρο εργασίας σου είναι από τη φύση της αγχωτική. Επίσης, ήταν μια απόφαση που πάρθηκε από την παραγωγή, οπότε δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Επειδή έχω ξαναδουλέψει στο ΡΙΚ και είχα μια άψογη συνεργασία μαζί τους, πιστεύω ότι όλα θα πάνε περίφημα.

Θεωρείς ότι έπρεπε να γίνει μια τέτοια κίνηση; Σε ρωτάω γιατί το τελευταίο διάστημα η «Παραδοσιακή βραδιά» ζορίστηκε λίγο από τον ανταγωνισμό.

Η «Παραδοσιακή βραδιά» έχει σταθερά νούμερα τηλεθέασης τα τελευταία χρόνια, όπως επίσης σταθερό κοινό που αγαπά και στηρίζει την εκπομπή κι αυτό που πρεσβεύει. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει ανταγωνισμός, τηλεόραση κάνουμε… Τώρα όσον αφορά το αν έπρεπε ή όχι να γίνει η κίνηση, νιώθω ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται στη ζωή.

Βλέπω ότι δεν σε φοβίζει τίποτα, ακόμα κι αν η μάχη στην prime time του Σαββάτου είναι τόσο σκληρή όσο ένα δυνατό παιχνίδι πόκερ. Είσαι έτοιμη να τα δώσεις όλα για όλα;

Στη ζωή μου έμαθα να τα παίζω «όλα για όλα». Όταν είσαι κάπου πρέπει να δίνεις το 100% του εαυτού σου. Θεωρώ ότι η «Παραδοσιακή βραδιά» είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και διαφορετικό και ο κόσμος το αγάπησε και το στηρίζει διαχρονικά.

Δεν σε καθησυχάζει λιγάκι η ασφάλεια που παρέχει η κρατική τηλεόραση; Που για χάρη της ποιότητας μιας εκπομπής, τα νούμερα τηλεθέασης έρχονται σε δεύτερη μοίρα;

Ποτέ δεν επαναπαύομαι, ούτε εφησυχάζω. Αυτό είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα μου που ποτέ δεν θα αλλάξει. Όταν μπαίνεις στον χορό πρέπει να χορέψεις, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Φυσικά, όταν αγαπάς αυτό που κάνεις και σε εκφράζει, είναι πιο εύκολο να δώσεις περισσότερα.

Αγαπάς την κυπριακή παράδοση;

Ανέκαθεν αγαπούσα την κυπριακή παράδοση! Προέρχομαι από μια οικογένεια που λατρεύει την παράδοση και ζει με αυτήν.

Έχω την αίσθηση, όμως, ότι σε φοβίζει λιγάκι το να βγεις από το καλούπι της «Παραδοσιακής βραδιάς».

Είναι γεγονός ότι ο κόσμος, πλέον, με έχει ταυτίσει με την εκπομπή. Το να κάνω κάτι άλλο θα ήταν κάτι καινούριο όχι μόνο για μένα αλλά και για τον κόσμο που με έχει αγαπήσει γι’ αυτό που υπηρετώ τα τελευταία χρόνια στην τηλεόραση. Δεν θα σου κρύψω ότι θα ήθελα να δοκιμάσω τις δυνατότητες μου και σε κάτι άλλο. Δεν βρήκα, όμως, το πρότζεκτ που με εκφράζει ή μου ταιριάζει περισσότερο για να το δοκιμάσω.

Τι θα σε τρόμαζε περισσότερο;

Η τηλεόραση με έχει διδάξει πως ό,τι και να κάνεις ό,τι και να υπηρετείς, όλα κρίνονται στην αυθεντικότητα και την αλήθεια σου. Όταν είσαι αληθινός δεν αφήνεις τίποτα να σε τρομάξει. Αν αποτύχεις ξέροντας ότι δοκίμασες, τότε μπορείς να συνεχίσεις. Αν δεν δοκιμάσεις θα μείνεις πάντα με την απορία.

Σου έγιναν προτάσεις όλα αυτά τα χρόνια;

Μου έγιναν πολλές προτάσεις… Όμως, δεν ένοιωσα ότι ανήκω σε καμία από αυτές. Για να επιλέξεις κάτι πρέπει να νιώθεις εκατό τοις εκατό ότι σε εκφράζει.

Υπήρχε όμως και κάποιος άλλος λόγος που τις απέρριψες;

Θεωρώ πολύ σημαντικό το τάιμινγκ στην τηλεόραση. Δεν ένιωσα σιγουριά, δεν ένιωθα έτοιμη να ανταποκριθώ σ’ αυτές τις προτάσεις τη συγκεκριμένη περίοδο.

Να σε ρωτήσω κάτι άλλο… Τι ρόλο παίζει η αγάπη, η αφοσίωση, η στοργή στη ζωή σου;

Η αγάπη, η αφοσίωση και η στοργή ήταν τα τρία μυστικά της επιτυχίας μου. Χωρίς αυτά δεν θα μπορούσα να φτάσω εδώ που είμαι.

Πιστεύεις ότι ο Νεοκλής είναι ακόμα ένας από τους πιο γοητευτικούς άντρες που έχεις γνωρίσει στη ζωή σου;

Ο Νεοκλής ήταν ο μόνος άντρας που με γοήτευσε και εξωτερικά και εσωτερικά.

Τι σε κέρδισε σε αυτόν;

Ο Νεοκλής είναι η ήρεμη δύναμή μου. Είναι ο άνθρωπος που θα με κάνει να γελάσω δυνατά, είναι άνθρωπος που μου βγάζει τον καλύτερό μου εαυτό. Αυτό τα λέει όλα.

Είναι το πρώτο άτομο που θα στραφείς μόλις παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα; Είναι εκείνος, δηλαδή, που θέλεις να σε παρηγορήσει και να κλάψεις στην αγκαλιά του γιατί ξέρεις ότι μόνο αυτός έχει τη δύναμη να σε ηρεμήσει και να κάνει κάθε πρόβλημα να εξαφανιστεί;

Ακριβώς όπως τα περιγράφεις. Έχει μια εσωτερική ηρεμία που μπορεί να με κάνει να νιώσω ασφάλεια και σιγουριά.

Κάθε φορά που βλέπεις τον Νεοκλή με την κορούλας σας, νιώθεις ότι δεν θα μπορούσες να είχες επιλέξει καλύτερο πατέρα για εκείνη και καταλαβαίνεις ότι ήταν «γραφτό» να είστε μαζί;

Ο πατέρας των παιδιών σου είναι πάντα ο καλύτερος πατέρας γι’ αυτά. Ο κάθε άνθρωπος στη ζωή μας πιστεύω πως είναι γραφτό να είναι μέρος της.

Ένα δεύτερο παιδί θα ολοκλήρωνε περισσότερο την ευτυχία σας;

Τα παιδιά είναι πάντοτε ευτυχία για ένα ζευγάρι. Πιστεύω, όμως, ότι στη φάση που βρισκόμαστε τώρα και με τις ώρες εργασίας μας σίγουρα θα είναι δύσκολο να μεγαλώνουμε σωστά δύο παιδιά. Θα θέλαμε να χαρούμε ακόμη λίγο την Αργυρώ μας!

Είναι στα σχέδια σας ένα δεύτερο παιδί;

Φυσικά και είναι… Θα ήθελα η Αργυρώ μου να αποκτήσει αδελφάκια.

Η ίδια ζητάει αδελφάκι;

Πολλές φορές όταν βλέπει μικρά παιδάκια στον δρόμο, τα πλησιάζει και μου λέει: «Μαμά, είναι το αδελφάκι μου; Θα μου κάνεις κι εμένα αδελφάκι;».

Και τι απαντάς;

Χαμογελάω, την αγκαλιάζω και της λέω ότι κάποια στιγμή θα συναντήσει και το δικό της αδελφάκι και συνεχίζουμε τα παιχνίδια και τις αγάπες μας.

Πώς αντιμετωπίζεις τα δεκάδες «γιατί» της;

Κάθε παιδί θέλει τον δικό του χειρισμό. Θεωρώ ότι το να απαντάς στα «γιατί» του παιδιού σου είναι πολύ σημαντικό στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του.

Δίνεις λύσεις στις απορίες της ή αναλαμβάνει ο Νεοκλής αυτό τον ρόλο;

Μαζί με τον Νεοκλή προσπαθούμε να βρίσκουμε πάντα ένα κοινό σημείο τομής και να δίνουμε από κοινού λύσεις στις απορίες της. Είναι σημαντικό να ακολουθούν και οι δύο γονείς μια κοινή γραμμή.

Ισχύει και στη δική σας περίπτωση αυτό που λένε ότι τα κορίτσια είναι περισσότερο δεμένα με τον μπαμπά τους;

Η αλήθεια είναι ότι η Αργυρώ έχει μια μικρή αδυναμία στη μανούλα της. Αλλά, δεν μπορεί μακριά από τον Νεοκλή.

Έχετε απόλυτη εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο, ακόμα κι αν γνωρίζετε ότι ο χώρος της τηλεόρασης δεν είναι αγγελικά πλασμένος;

Ο Νεοκλής ανέκαθεν είχε εμπιστοσύνη σ’ εμένα και ήταν ο πρώτος που με παρότρυνε να συνεχίσω σε αυτό τον χώρο.

Σου λείπει ακόμα κι αν ξέρεις ότι θα τον δεις σε λίγες ώρες;

Υπάρχουν οι στιγμές που πάντα σου λείπει ο σύντροφός σου, ιδιαίτερα όταν θέλεις να μοιραστείς μαζί του κάτι που σε προβληματίζει.

Όταν τσακώνεστε, προσπαθείς να συζητήσεις μαζί του ό,τι σε απασχολεί ή κρατάς μούτρα;

Είμαι άνθρωπος που δεν μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ αν δεν συζητήσει με τον σύντροφό του.

Νιώθεις ότι όσο περνούν τα χρόνια και μαθαίνετε όλο και περισσότερο ο ένας τον άλλον, σε εκπλήσσει θετικά και σε κάνει να τον θαυμάζεις και να τον εκτιμάς περισσότερο;

Όσο περνούν τα χρόνια όλο και κάτι ανακαλύπτει ο ένας για τον χαρακτήρα του άλλου. Το να αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις περάσει τόσα με έναν άνθρωπο, σε κάνει να τον εκτιμάς περισσότερο.

Αν γύριζες τον χρόνο πίσω, θα τον ξαναπαντρευόσουν;

Εννοείται ότι είμαι ευγνώμων για όλα όσα έζησα μαζί του και είμαι έτοιμη να ζήσω ακόμη περισσότερα.

Ζηλεύεις;

Μεγαλώνοντας η ζήλια παίρνει άλλη μορφή. Μικρότερη ζήλευα πολύ χωρίς όρια. Σήμερα, νιώθω πιο ώριμη και πιο έτοιμη να αντιμετωπίσω καταστάσεις, έτσι η ζήλια υπάρχει σε λογικά πλαίσια ώστε να κρατάει ασβέστη τη φλόγα.

Εκείνος;

Ο Νεοκλής και να ζηλέψει δεν θα στο δείξει, σε αντίθεση με εμένα.

Όταν σκέφτεστε το μέλλον, έχετε τους ίδιους στόχους για τη σχέση και την οικογένειά σας;

Πορευόμαστε μαζί τα τελευταία 12 χρόνια, οπότε αντιλαμβάνεσαι ότι η ζωή και τα σχέδιά μας είναι κοινά.

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κυπριανού

Styling: Γιώργος Χρυσοστόμου

Ρούχα-Παπούτσια από το Volt2Eleven

Μαλλιά: Μενεξία Αντωνιάδου

Μακιγιάζ: Στέφανη Παναγή

Ευχαριστούμε το Motel Hair Studio (παλιός Στρόβολος) για την ευγενική φιλοξενία

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS