Ποια θεώρει ότι θα είναι η μεγάλη νικήτρια της απογευματινής ζώνης; Την ενοχλεί η σύγκριση με την Αριστοτέλους; Τι τnν φοβίζει περισσότερο στην εικόνα της; Ποια είναι πραγματικά η Κωνσταντίνα Ευριπίδου; Ίσως στην πιο ειλικρινή συνέντευξη της, η παρουσιάστρια του «Όλα για σένα», δίνει απαντήσεις σε όλα όσα της έχουν καταλογίσει μέχρι σήμερα.
Του Κωνσταντίνου Χάμπαλη
Τι πιστεύεις; Θα είσαι εσύ φέτος η νικήτρια της απογευματινής ζώνης;
Έχουμε αρκετό χρόνο ακόμη μέχρι το τέλος της σεζόν για να δούμε πού θα φτάσουμε και πώς θα συνεχίσουμε. Δεν είναι αυτοσκοπός η πρώτη θέση. Μόλις ξεκίνησα. Οι προκλήσεις είναι μπροστά μου.
Χριστιάνα Αριστοτέλους, Ελίτα Μιχαηλίδου. Ποια από τις δύο θεωρείς ως τη μεγαλύτερή σου ανταγωνίστρια;
Σέβομαι και τις δύο εξίσου γιατί έχουν μεγάλη πορεία και επιτυχίες στο χώρο, πολύ πριν βρεθώ στη θέση που είμαι σήμερα.
Κάποιοι λένε ότι στο πρόσωπό σου η διεύθυνση του MegaOne έψαχνε τη νέα Αριστοτέλους. Σε ενοχλεί αυτή η σύγκριση;
Μ’ ενδιαφέρει η δική μου ταυτότητα και πώς θα βελτιώνομαι συνεχώς σε ό,τι κάνω, παρά να με συγκρίνουν με τον οποιονδήποτε άλλο. Οι συγκρίσεις είναι μέρος του επικοινωνιακού παιχνιδιού. Το κανάλι κάνει τις επιλογές του με τα δικά του κριτήρια, που εγώ δεν γνωρίζω.
Λένε ότι μαζί σου πιο δύσκολα μπορεί να ταυτιστεί η μέση νοικοκυρά. Τι απαντάς σε αυτό;
Τα αγαθά κόποις κτώνται! Το μόνο που έχω να απαντήσω είναι ότι οι νοικοκυρές που είναι μαζί μας κάθε απόγευμα δεν διαφέρουν πολύ από τις νοικοκυρές που δεν μας ακολουθούν ακόμη! Είμαι μια σύγχρονη μάνα που εργάζεται σκληρά, στερείται την οικογένειά της και δουλεύει από 16 χρόνων! Το στυλ της κάθε νοικοκυράς, διαφέρει.

Θα μπορούσες να τσαλακώσεις περισσότερο την εικόνα σου; Ή φοβάσαι μήπως στο τέλος δεν είσαι εσύ;
Είμαι άνθρωπος που δεν θα κάνω κάτι σκόπιμα για να αρέσω, ούτε μ’ αρέσουν αυτού του είδους άνθρωποι. Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα για την εικόνα μου γιατί είμαι βέβαιη ότι οι τηλεθεατές που παρακολουθούν την εκπομπή μας και οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί μου τόσα χρόνια, γνωρίζουν αν η Κωνσταντίνα είναι αληθινή ή αν υποκρίνεται!
Θεωρείς ότι ο κόσμος έχει καταλάβει όλα αυτά τα χρόνια ποια είναι πραγματικά η Κωνσταντίνα Ευριπίδου ή είσαι λίγο παρεξηγημένη στα μάτια κάποιων;
Όχι δεν έχει καταλάβει, όπως δεν είναι εύκολο να αντιληφθεί ο κόσμος πως είναι πραγματικά οι περισσότεροι άνθρωποι της τηλεόρασης ή καλύτερα όσοι έρχονται σε επαφή μαζί τους, είτε μέσω μιας οθόνης, είτε μέσω του υπολογιστή τους, είτε μέσω ραδιοφώνου. Ναι, είμαι παρεξηγημένη. Αλλά και πάλι γνωρίζω και κατανοώ τους λόγους που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Θα ρωτήσω και το αντίθετο. Τι θεωρείς ότι έχει αγαπήσει το κοινό στην Κωνσταντίνα;
Αυτό που έχει αγαπήσει εδώ και χρόνια είναι τις επιλογές μου σε ό,τι αφορά την άποψη μου για το χώρο της μόδας και του στυλ. Τηλεοπτικά αυτό ενδιαφέρει μεν, αλλά υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που θεωρώ ότι έχει αγαπήσει ο κόσμος. Το ότι παραμένω αυθεντική και το ότι δίνω αβίαστα μεγάλη σημασία σαν άνθρωπος στο συναισθηματικό κόσμο, τόσο το δικό μου αλλά και των γύρω μου.
Είσαι διατεθειμένη ν’ αλλάξεις κάτι πάνω σου, προκειμένου να γίνεις περισσότερο αρεστή;
Αν εννοείς εμφανισιακά, όχι φυσικά. (γέλια!) Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους το ίδιο! Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός.

Τι σε ξενέρωσε το διάστημα που είσαι στην τηλεόραση;
Είναι πολλά πράγματα που με ξενερώνουν και αρκετά που αγαπώ στην τηλεόραση. Με ξενέρωσε αρχικά το γεγονός ότι πολλές φορές η ποιότητα και το επίπεδο απόδοσης μιας εκπομπής, δεν μεταφράζεται κατ’ ανάγκη σε υψηλά νούμερα τηλεθέασης. Πλέον όμως το έχω ξεπεράσει. Επίσης, αρκετές φορές με ξενέρωσε η ματαιοδοξία ανθρώπων της τηλεόρασης. Όσο και αν κατανοώ τους λόγους ύπαρξης της, έχω μια απέχθεια γι’ αυτήν.
Πάντα ονειρευόσουν μια καριέρα στην τηλεόραση;
Κατηγορηματικά λέω όχι. Δεν ήμουν ποτέ ούτε καν η κοπέλα που θα σκεφτόταν μια εκπομπή που θα την πρότεινε σ’ ένα κανάλι για να μπει στην τηλεόραση.
Τι σε προσελκύει περισσότερο σε αυτή; Τα φώτα, η αναγνωρισιμότητα;
Τα φώτα τα «έζησα» στην πασαρέλα, η οποία είναι η πρώτη και μεγαλύτερη επαγγελματική μου αγάπη στο χώρο της μόδας στον οποίο δραστηριοποιούμαι! Επίσης, ευτυχώς, είμαι από τις τυχερές που δούλεψα αρκετά σαν μοντέλο και δημιούργησα τη δική μου ταυτότητα, απολαμβάνοντας μεγάλη αναγνωσιμότητα! Εντούτοις, δεν είχα ποτέ το ψώνιο να συνεχίσω να απολαμβάνω αυτά τα δύο εφ όρου ζωής, γι’ αυτό και όταν είχε σταματήσει το πρωινό του Σίγμα, συνειδητά απομακρύνθηκα από την τηλεόραση και ούτε είχα δοκιμάσει να ξαναμπώ. Τελικά, με προσέλκυσε η πρόκληση της πρότασης του κυρίου Χουλιάρα γιατί ένιωθα ότι είχα να αποδείξω πράγματα, τόσο σε μένα αλλά και στο χώρο γενικότερα, αφού είναι κάτι που αισθάνομαι πως μπορώ να κάνω καλά. Μου αρέσει η παρουσίαση αλλά και το κοινωνικό μήνυμα που μπορώ να δώσω στους συνανθρώπους μου μέσω της τηλεόρασης. Ίσως ακόμα να είμαι πολύ ρομαντική, ώστε να πιστεύω ότι μπορώ να βοηθήσω κι εγώ τον κόσμο να γίνει καλύτερος, έστω και μέσα από την τηλεόραση.
Η τηλεόραση είναι όπως τη φανταζόσουν και πριν αρχίσεις να την «υπηρετείς»;
Όχι. Τότε ήμουν πολύ πιο ρομαντική και πιο αθώα.
Για σένα, τι είναι τηλεόραση;
Για μένα είναι ένα πολύ δυνατό μέσο επικοινωνίας, το οποίο έχει καλή και κακή χρήση. Είναι ένα καλό όπλο στα χέρια των ανθρώπων, το οποίο πολλές φορές χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο. Επίσης, υπάρχουν φορές που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους και γενικότερα ως κοινωνία. Γιατί ήρθαν κοντά διαφορετικοί άνθρωποι, πολιτισμοί, αναδείχτηκαν προβλήματα, δόθηκαν λύσεις, παρουσιάστηκαν γεγονότα. Δυστυχώς, όλα αυτά έχουν και το αρνητικό τίμημα τους μέσω χειραγώγησης και εκμετάλλευσης που έτυχε η τηλεόραση.
Τι νομίζεις ότι λείπει απ’ το «Όλα για Σένα»; Ή είναι ακριβώς αυτό. Κομμένη και ραμμένη στα μέτρα σου;
Είναι μία εκπομπή που δουλεύεται συνεχώς από όλους μας, για να ανταποκριθεί στις προτιμήσεις του κόσμου. Αυτό που λείπει προς το παρόν είναι η εμπειρία που δημιουργείται στην πορεία μιας νέας δουλειάς, γιατί σε όλα τα υπόλοιπα είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε απόλυτα.

Υπάρχει κάτι που σε πλήγωσε το τελευταίο διάστημα σε σχέση με το τι γράφτηκε ή ακούστηκε για το πρόσωπό σου;
Το τελευταίο διάστημα δεν επηρεάζομαι τόσο γιατί έχω καταλάβει πολύ καλά πώς λειτουργεί ο χώρος. Υπάρχουν όμως σχόλια και δημοσιεύματα που είναι κατευθυνόμενα ή και εμπαθή.
Συχνά σε βλέπουμε να τροφοδοτείς τα social media με στιγμιότυπα είτε από τις βόλτες σου με τη μικρή Αριάδνη, είτε από τις εξόδους σου με τον Νεκτάριο. Κάποιος θα έλεγε ότι το κάνεις σκόπιμα έτσι ώστε να γίνεσαι θέμα συζήτησης…
Καταρχάς, με τον Νεκτάριο σπάνια δημοσιοποιώ φωτογραφίες. Μάλλον η εκμετάλλευση γίνεται από τρίτους που δημιουργούν θέματα. Όσοι με γνωρίζουν και μοιράζονται μαζί μου το πάθος που έχω για την φωτογραφία αλλά και να μοιράζομαι τις στιγμές μου, μπορούν να καταλάβουν πολύ καλά αν το κάνω σκόπιμα. Άλλα πράγματα βλέπω να γίνονται σκόπιμα θέματα και σίγουρα δεν προέρχονται από μένα ούτε από τις φωτογραφίες μου. Το τι βλέπει κάποιος στα κοινωνικά μου δίκτυα είναι στιγμές μου, που ξεχωρίζω και εμπνέομαι για να αποτυπώσω κάτι όμορφο και η Αριάδνη είναι ό,τι ομορφότερο έχω στη ζωή μου αυτή τη στιγμή!
Δεν θες να την προστατεύσεις ή αφήνεις τον άλλο να εισχωρήσει σε αυτήν όσο εσύ του επιτρέπεις;
Θέλω να αφήνω τον οποιονδήποτε με «ακολουθεί», να εισχωρεί σε αυτά που βρίσκω εγώ όμορφα και ενδιαφέροντα για να μοιραστώ. Εκεί όπου χρειάζεται να προστατεύσω σοβαρά ζητήματα της προσωπικής μου ζωής το έκανα και θα το κάνω ανεξαρτήτως επαγγελματικού κόστους και αυτό είναι θέμα χαρακτήρα και αρχών για μένα. Ένα παράδειγμα είναι το γεγονός ότι δεν έχω δημοσιεύσει ποτέ το πρόσωπο της Αριάδνης. Υπάρχουν χιλιάδες άλλα γεγονότα που προτιμώ να τα κρατώ για μένα, τους φίλους και την οικογένειά μου.
Δέχεσαι την κριτική;
Δεν το παίζω καλή και καθωσπρέπει για να λαμβάνω υπόψη την κριτική των πάντων, αλλά δέχομαι την κριτική από ανθρώπους που μοιράζονται τους ίδιους στόχους μαζί μου και κάνουν αγνή προσπάθεια για να με βοηθήσουν, επικροτώντας αυτό που αξίζει και κριτικάροντας εκεί που χρειάζεται βελτίωση. Ακόμα και από αρνητικά σχόλια αγνώστων, θα κάνω την αυτοκριτική για να γίνομαι καλύτερη.
Σχολιάζοντας, προφανώς, κάποιο δημοσίευμα, είπες ότι «Κάθονται στον καναπέ τους βλέπουν κάτι το κατασπαράζουν ενώ υπάρχει πολλή δουλειά από πίσω από μία εκπομπή». Επίσης πρόσφατα, σε ερώτηση δημοσιογράφου, να σχολιάσεις την αρνητική κριτική που δέχεσαι από περιοδικά και ιστοσελίδες η απάντησή σου ήταν «διαβάζετε λάθος περιοδικά». Πού αναφερόσουν; Σήκωσες ποτέ το τηλέφωνο να παραπονεθείς για κάποιο σχόλιο το οποίο θεωρούσες ότι χαλούσε την εικόνα σου;
Δεν με ενδιαφέρει να προστατέψω την εικόνα μου γιατί δεν έχω κάτι να κρύψω. Είμαι η Κωνσταντίνα, που είναι ο εαυτός της στην τηλεόραση, δεν κρύβει τίποτα απ’ τη ζωή ή τον χαρακτήρα της και αγαπά πολύ τη δουλειά της. Επίσης, δεν έχω πάρει πότε τηλέφωνο να διαμαρτυρηθώ για κάποιο δημοσίευμα γιατί πιστεύω απόλυτα στην ελευθερία του Τύπου και των σχολίων, είτε μου αρέσουν είτε όχι. Απεχθάνομαι την αδικία και όλους εκείνους που έχουν «κρυφή ατζέντα». Εκείνους που αδικούν τη δουλειά πολλών ανθρώπων και κάθονται αναπαυτικά στον καναπέ τους, γράφοντας μία εξυπνάδα, προκειμένου να γίνουν γνωστοί και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους. Δεν θα σας πω πού αναφερόμουν, γιατί πολύ απλά δεν θέλω να βλάψω κανέναν και σέβομαι τη δουλειά των συναδέλφων μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ πάντα. Και όχι γιατί γράφουν για μένα, αλλά και για όλους όσοι αδικούνται. Ξέρετε, η τηλεόραση, δεν είναι μόνο ο επικεφαλής μία εκπομπής, αλλά μία ομάδα, που βγάζει το ψωμί της μέσα από αυτή τη δουλειά. Δέχομαι την αρνητική κριτική. Κάθε μέρα, μετά την εκπομπή βλέπω όλα τα σχόλια των τηλεθεατών, είτε είναι αρνητικά είτε θετικά. Για μένα ο τηλεθεατής είναι ο τελικός κριτικής κι όχι ένα σχόλιο που γίνεται επί σκοπού. Το «Όλα για Σένα», δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και απευθύνεται μόνο στο τηλεοπτικό κοινό. Εκείνο κρίνει (και πιστέψτε με ανιδιοτελώς) και εκείνο αποφασίζει. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν.
Να περάσουμε σε κάτι άλλο; Ποιος είναι ο ιδανικός καλεσμένος για σένα;
Ο ιδανικός καλεσμένος για μένα είναι αυτός που θα βγάλει συναίσθημα, που έχει κάτι αληθινό να πει με αξιοπρέπεια και θάρρος. Η γυναίκα που δίνει το παράδειγμα θάρρους και αυταπάρνησης για το παιδί της, ο άντρας που δεν ντρέπεται να κλάψει. Μια νέα που πάλεψε με τον εαυτό της και ξεπέρασε την ασθένειά της! Σέβομαι τον κάθε καλεσμένο μου το ίδιο γιατί ο καθένας έχει και κάτι άλλο να μοιραστεί με τον τηλεθεατή. Θα το θεωρούσα ιδιαίτερα τιμητικό να πάρω συνέντευξη από σπουδαίους ανθρώπους που σπάνια μιλούν και ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.
Θα προσκαλούσες τον Νεκτάριο στην εκπομπή σου;
Το έχω κάνει ήδη. Αστειευόμενη φυσικά. Ίσως όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο θα το σκεφτούμε. Θα είχε ενδιαφέρον.
Ποιο ρόλο παίζει ο Νεκτάριος στις επαγγελματικές σου αποφάσεις;
Με παρακινεί και με καθοδηγεί προσπαθώντας να με βοηθήσει να βγάλω τον καλύτερο εαυτό μου και να πάρω σε κάθε επαγγελματικό μου βήμα το μέγιστο που μπορώ.
Εσύ, για τον Νεκτάριο;
Για αυτό είναι πιο σωστό να ρωτήσετε τον ίδιο, νομίζω.
Δεν μου λες, είσαι φίλη με τις συντρόφους των άλλων ποδοσφαιριστών του ΑΠΟΕΛ, με τους οποίους ο Νεκτάριος κάνει παρέα; Και δεν εννοώ φίλη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ή δύσκολα αποκαλείς κάποιον φίλο σου;
Είμαι φίλη με όσους έχω κοινά να μοιραστώ και έχω αντιληφθεί ότι θέλουν να είμαστε φίλοι. Δεν είμαι όμως, τόσο αφελής να πιστεύω ότι υπάρχουν στη ζωή μας πολλοί πραγματικοί φίλοι για κάποιον.
Με ποιο ματς φανατίστηκες περισσότερο, σε σημείο να σηκωθείς από την κερκίδα και να φωνάξεις εναντίον του διαιτητή;
Ποτέ δεν έχω αντιδράσει με φωνές εναντίον του διαιτητή. Αλλά αρκετές φορές έχω φανατιστεί και ιδιαίτερα όταν αγωνίζεται ο Νεκτάριος γιατί είμαι πάρα πολύ αγχώδης. Αλλά η συμπεριφορά μου ακόμα και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις είναι πάντα κόσμια. Εξάλλου είμαι γυναίκα που σε κάποια θέματα θεωρώ ότι η γυναίκα πρέπει να είναι και να φαίνεται γυναίκα. Τόσο εμφανισιακά αλλά και με τη συμπεριφορά της.

