HomeCELEBRITYΠρίγκιπας Χάρι και Elton John καλούνται να πληρώσουν 11 εκατ. ευρώ στη Daily Mail

Πρίγκιπας Χάρι και Elton John καλούνται να πληρώσουν 11 εκατ. ευρώ στη Daily Mail

Μία ιδιαίτερα δαπανηρή εξέλιξη είχε η δικαστική διαμάχη του πρίγκιπα Χάρι, του Elton John και ακόμη πέντε γνωστών προσώπων με την εκδοτική εταιρεία της Daily Mail.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου διέταξε τους επτά ενάγοντες να καταβάλουν αρχικά 9,54 εκατομμύρια στερλίνες, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 11 εκατομμύρια ευρώ, στην Associated Newspapers Limited, προκειμένου να καλυφθεί μέρος των δικαστικών της εξόδων. Η πληρωμή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 28 Αυγούστου.

Η απόφαση έρχεται μετά την απόρριψη της αγωγής που είχαν καταθέσει εναντίον της εταιρείας ο πρίγκιπας Χάρι, ο Elton John, ο David Furnish, η Elizabeth Hurley, η Sadie Frost, η Doreen Lawrence και ο πρώην πολιτικός Simon Hughes.

Οι ενάγοντες είχαν κατηγορήσει τον εκδοτικό όμιλο για παράνομη συλλογή προσωπικών πληροφοριών, μεταξύ άλλων μέσω υποκλοπής τηλεφωνικών συνομιλιών και φωνητικών μηνυμάτων. Ωστόσο, το δικαστήριο έκρινε ότι δεν παρουσιάστηκαν επαρκή στοιχεία που να αποδεικνύουν τις καταγγελίες τους.

Ο δικαστής Matthew Nicklin χαρακτήρισε τον τρόπο με τον οποίο προωθήθηκαν ορισμένοι από τους ισχυρισμούς «εξαιρετικά παράλογο», επισημαίνοντας τον σε μεγάλο βαθμό υποθετικό χαρακτήρα τους.

Η Associated Newspapers υποστηρίζει ότι έχει δαπανήσει συνολικά 34,5 εκατομμύρια στερλίνες για τη δικαστική υπόθεση. Παρότι ο δικαστής χαρακτήρισε το ποσό εξαιρετικά υψηλό και ανεπαρκώς αιτιολογημένο, απέρριψε το αίτημα να τεθεί ανώτατο όριο στις απαιτήσεις της εταιρείας.

Το τελικό ύψος των δικαστικών εξόδων θα καθοριστεί σε μεταγενέστερο στάδιο, γεγονός που σημαίνει ότι η οικονομική επιβάρυνση για τον πρίγκιπα Χάρι και τους υπόλοιπους ενάγοντες ενδέχεται να αυξηθεί σημαντικά.

 

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.
Εγγραφή στο Newsletter

Δείτε Επίσης

Like Recommends