Χαρίζει ζωή ως δότης μυελού των οστών ο Σάκης Ρουβάς

Χαρίζει ζωή ως δότης μυελού των οστών ο Σάκης Ρουβάς

Χαρίζει ζωή ως δότης μυελού των οστών ο Σάκης Ρουβάς

«Είναι συγκλονιστικό κάποια στιγμή της ζωής σου να μπορείς να προσφέρεις την ίδια τη ζωή», δήλωσε ο Σάκης Ρουβάς, στέλνοντας το δικό του μήνυμα για τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού Των Οστών, «Όραμα Ελπίδας».

Ο κορυφαίος Έλληνας σταρ και αγγελιοφόρος της «Ελπίδας» ήταν ένας από τους πρώτους που έσπευσαν να γίνουν δότες, στηρίζοντας αυτό το τόσο σημαντικό εγχείρημα, ενώ, όπως επεσήμανε, έχουν ήδη γίνει δύο μεταμοσχεύσεις, καθώς βρέθηκε συμβατός δότης από τους εθελοντές.

«Η υγεία είναι το μεγαλύτερο αγαθό και αυτό που όλοι μπορούμε να προσφέρουμε ο ένας στον άλλον είναι το δώρο της ζωής, το οποίο το θεωρούμε μερικές φορές δεδομένο, αλλά δεν είναι», ανέφερε ο Σάκης στην εκπομπή «Αλήθειες Με Τη Ζήνα».

Επισημαίνοντας πως η σχετική διαδικασία είναι πολύ απλή και το μόνο που απαιτείται είναι μια μπατονέτα με το σάλιο μας και συνέχισε: «αν είμαστε τυχεροί και βρεθούμε συμβατοί με κάποιον ασθενή, τότε η διαδικασία είναι και πάλι πολύ εύκολη. Γίνεται με μετάγγιση αίματος, κάθεσαι σε μία πολυθρόνα και για μία – δύο ώρες, διυλίζουν το αίμα σου και παίρνουν τα απαραίτητα κύτταρα».

«Χρειαζόμαστε κι άλλους να μπουν σε αυτό το όχημα της ελπίδας, που προσφέρει τη συγκλονιστική εμπειρία του να έχεις χαρίσει τη ζωή σε έναν άνθρωπο», κατέληξε ο Σάκης και εξήρε τις προσπάθειες που γίνονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα, επισημαίνοντας πως 7 στα 10 παιδιά συνεχίζουν κανονικά τη ζωή τους.

Πηγή : star.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *