«Χαστούκι» σε τέσσερα κανάλια από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

«Χαστούκι» σε τέσσερα κανάλια από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

«Χαστούκι» σε τέσσερα κανάλια από την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης

Ποινές με τη σέσουλα μοίρασε με το καλημέρα του νέου χρόνου η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης, σε ΑΝΤ1, TVONE, Σίγμα και Extra. Μετά από αυτεπάγγελτη εξέταση υπόθεσης που αφορούσε τα ενημερωτικά προγράμματα «Μέρα μεσημέρι» του ΑΝΤ1, «Μεσημέρι και κάτι» του Σίγμα αλλά και τα κεντρικά δελτία ειδήσεων τόσο του ΑΝΤ1 και του Σίγμα όσο και του TVONE και του Extra, η Αρχή, έκρινε ότι υπάρχουν παραβάσεις στη νομοθεσία αναφορικά με την προβολή βίντεο ξυλοδαρμού 16χρονης μαθήτριας από συνομήλικές της.

Στον ΑΝΤ1 επιβλήθηκε πρόστιμο 5.500 ευρώ για τη μετάδοση προγράμματος, κατά τη διάρκεια του οποίου μεταδόθηκε λεκτική περιγραφή σε συνδυασμό με σκηνές βίας, που ενδέχεται να βλάψουν σοβαρά τη σωματική, την πνευματική ή την ηθική ανάπτυξη των ανηλίκων, χωρίς να προηγηθεί ακουστική προειδοποίηση και χωρίς να αναγνωρίζεται από την παρουσία ενός οπτικού συμβόλου καθ’ όλη τη διάρκειά του.

Για τους ίδιους λόγους, η Αρχή, επέβαλε πρόστιμο 4.500 ευρώ στο TVONE και στο Σίγμα, ενώ στον Extra Λεμεσού 1.500 ευρώ. Συνολικά, οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί καλούνται να πληρώσουν ποσό 16 χιλιάδων ευρώ για μια υπόθεση που απασχόλησε την επικαιρότητα τον Οκτώβριο του 2016.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *