ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

OMIKRONΧρύσια Γεωργίου: Πες το με ένα κόσμημα

Χρύσια Γεωργίου: Πες το με ένα κόσμημα

Ποιες είναι οι τάσεις της σεζόν στο κόσμημα και ποιες είναι οι καλύτερες ιδέες για δώρα αυτές τις γιορτές; Η Χρύσια Γεωργίου και το κοσμηματοπωλείο Politia έχουν πολύτιμες ιδέες για όλους.

Από την Τώνια Σταυρινού
Φωτό: Χάρης Κυπριανού

Ποιες είναι οι τάσεις στο κόσμημα το φετινό χειμώνα;
Οι τάσεις φέτος έχουν να κάνουν με earrings layering και πολλές χρυσές αλυσίδες μόνες τους ή και δεμένες με πολύτιμους λίθους.

Ποιες είναι οι προτάσεις δώρου για τα φετινά Χριστούγεννα;
Τα Χριστούγεννα είναι μαζί μέρες αγάπης, λαμπερά, και ευλογημένα γι’ αυτό και τα δώρα, όποια κι αν είναι αυτά, είναι διπλά σημαντικά γιατί είναι ένας τρόπος για να δείξεις την αγάπη σου. Για την γυναίκα ένα όμορφο κοκτέιλ δαχτυλίδι, για την μητέρα όμορφα σκουλαρίκια με διαμάντι ή με πολύτιμο λίθο, για την αδελφή ένα βραχιολάκι με κάποιο σύμβολο ή beaded style με μικρά διαμαντάκια, και πάνω από όλα να μην ξεχνάμε να κάνουμε και ένα δώρο στον εαυτό μας.

Ποιες οι τάσεις στα δαχτυλίδια γάμου;
Η πιο κατάλληλη εποχή ίσως για πρόταση γάμου οι γιορτές, δίνουν μια εξτρά αίγλη, γι’ αυτό τα Χριστούγεννα γίνονται πάντα πολλές προτάσεις γάμου. Φέτος βλέπουμε πολλά fancy shape diamonds και ασυνήθιστα σχέδια έξω από τα τετριμμένα. Πολλές μέλλουσες νύφες αναζητούν μονόπετρα σε άλλα χρώματα στο μέταλλο όπως ροζ χρυσό και κίτρινο χρυσό.

Όταν αγοράζουμε πολύτιμα κοσμήματα ακολουθούμε τη μόδα ή πάμε σε διαχρονικές επιλογές;
Για εμένα όλα τα κοσμήματα είναι διαχρονικά, ιδιαίτερα εκείνα που είναι δεμένα με διαμάντια ή και με χρωματιστούς λίθους. Πολλές φορές δεν τολμούμε να βάλουμε κάτι με χρώμα με τον φόβο μήπως δεν είναι διαχρονικό, αυτό είναι όμως κάτι που δεν ισχύει κατά την άποψη μου.

Ποια θα λέγατε πως είναι τα must haves σε κοσμήματα για μια γυναίκα;
Θα έλεγα διαμαντένια σκουλαρίκια, κρίκοι και διαμαντένια μπρασελέ (tennis bracelets).

Υπάρχουν καλοκαιρινές και χειμερινές επιλογές;
Για εμένα όχι δεν υπάρχουν, τα κοσμήματα δεν είναι σαν τα ρούχα, κατά την άποψη μου όλα τα κοσμήματα μπορούν να φορεθούν όλες τις εποχές. Μπορεί κάποια κοσμήματα λόγο χρωμάτων να εμπνέουν κάποια εποχή, όπως το τουρκουάζ το καλοκαίρι, όμως αν το συνδυάσεις σωστά μπορείς να το βάλεις και χειμώνα.

Τι θέλεις να αισθάνεται μία γυναίκα όταν φοράει τις δημιουργίες σου;
Θέλω να αισθάνεται μοναδική, όπως ένα διαμάντι ή ένας πολύτιμος λίθος. Η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και της αξίζει να νιώθει όμορφα.

Το πολύτιμο κόσμημα έχει και μια συναισθηματική αξία, με την έννοια ότι κουβαλάει τα αισθήματα αυτού που το δωρίζει;
Ναι φυσικά. Πολλά κοσμήματα είναι συνδεδεμένα με τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Στιγμές ορόσημα όπως μια αποφοίτηση ένας γάμος, ο ερχομός ενός παιδιού, και άλλα πολλά.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε εν μέσω πανδημίας θα γίνουμε και πιο συνειδητοποιημένοι ως καταναλωτές;
Η πανδημία έχει φέρει πολλές αλλαγές και σίγουρα πολλά άλλαξαν στον τρόπο που ψωνίζουμε. Ποτέ δεν ήμουν υπέρ σε κάτι που θα το αγοράσω για να το βάλω 1 ή 2 φορές. Τα κοσμήματα μας ακόμη και τα πιο “fashion” είναι πολύτιμα μέταλλα που μένουν για πάντα. Επομένως θα έλεγα αντί να ξοδεύουμε σε πολλά και φτηνά προϊόντα θα ήταν καλύτερο να επενδύουμε σε ένα και καλό.

Ποιο είναι το πιο αγαπημένο κόσμημα στη συλλογή σου;
Είναι δύσκολο να τα ξεχωρίσω, νομίζω θα διαλέξω ένα από τα πρώτα μου designs σε δαχτυλίδι που είναι με ζαφείρι και διαμάντι “Sapphire and Diamond Wrap Ring”.

Περιοδικό “Omikron”, τεύχος 290.

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS