ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

BEAUTY

ΕκδηλώσειςΘΕΑΤΡΟ«Διδώ/Ελίσσα» της Μαγδαλένας Ζήρα: Θεατρικό Αναλόγιο από το Φανταστικό Θέατρο

«Διδώ/Ελίσσα» της Μαγδαλένας Ζήρα: Θεατρικό Αναλόγιο από το Φανταστικό Θέατρο

Το Φανταστικό Θέατρο παρουσιάζει ένα καινούργιο θεατρικό έργο γραμμένο από την Μαγδαλένα Ζήρα, σε μορφή σκηνοθετημένου αναλογίου, συνεχίζοντας την έρευνα πάνω στην (επαν)αφήγηση μύθων και ιστοριών από τον λογοτεχνικό κανόνα.  Το θεατρικό κείμενο έχει ως θέμα την Διδώ, την θρυλική ιδρύτρια και βασίλισσα της Καρχηδόνας, ή αλλιώς «Ελίσσα», που σημαίνει περιπλανώμενη, απόδημη,  μετανάστρια ή προσφύγισσα.

Η Διδώ κατέκτησε τη φαντασία του δυτικού κόσμου κυρίως μέσα από το ρωμαϊκό έπος «Αινειάδα» του Βιργίλιου και ενέπνευσε την ποίηση, την όπερα, το θέατρο και άπειρα ζωγραφικά έργα, χαρακτικά και γλυπτά, από την Αναγέννηση μέχρι σήμερα.

Το νέο κείμενο, το οποίο είναι εμπνευσμένο από λιγότερο γνωστές αρχαίες πηγές και ιστορικά στοιχεία, ξανα-συνθέτει το προφίλ της και λέει μια άλλη ιστορία. Αποκαλύπτει μια πολύ διαφορετική μορφή από την ερωτευμένη Διδώ της ρωμαϊκής παράδοσης: μια γυναίκα με δική της πορεία, σκοπό και αναζήτηση, ηγέτη και ευεργέτη του λαού της, μια βασίλισσα που πεθαίνει όχι από έρωτα, αλλά για να αποφύγει την πολιτική της υποδούλωση.

Ηθοποιοί: Βάρσια Αδάμου, Βαλεντίνος Κόκκινος, Χριστίνα Παπαδοπούλου.
Μουσικός επί σκηνής: Νικολέττα Δημητρίου.

Μόνο για 6 παραστάσεις, 7,8,9,13,14,16 Δεκεμβρίου
Κρατήσεις στο 22 496930, Τρίτη με Παρασκευή από 9:30 π.μ. – 3 μ.μ. και Σάββατο από 10 π.μ.- 2μ.μ. Δημοτικό Μουσείο Χαρακτικής Χαμπή, Λευκωσία, Οδός Αμμοχώστου 55-59. Πληροφορίες: Facebook @FantasticoTheatro

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS