Διεθνής βράβευση για κυπριακό εστιατόριο

Διεθνής βράβευση για κυπριακό εστιατόριο

Διεθνής βράβευση για κυπριακό εστιατόριο

Mετά από 10 χρόνια λειτουργίας, ένα απ’ τα πιο αγαπημένα spot της Λευκωσίας Το Παντοπωλείο Καλή Όρεξη άλλαξε στέγη, εμφάνιση και πιάτα. Έτσι, από τον περασμένο Οκτώμβριο, στη μεγάλη σάλα με τα τραπεζάκια στρωμένα για γενναιόδωρη φιλοξενία δοκιμάζαμε ένα μενού με συνταγές αστικής κουζίνας και καλοδιαλεγμένες πρώτες ύλες.

Πριν μερικές μέρες, ο νέος του χώρος φτιαγμένος με καλαισθησία και γούστο απ’ το M.O.B. design studio βραβεύτηκε στο διεθνή BIG SEE Interior Design Award 2019.

Ο σχεδιασμός και η επιλογή των υλικών εμπνεύστηκε από το νεωτεριστικό χαρακτήρα της γειτονιάς και το νεωτεριστικό ύφος του κτηρίου που φιλοξενεί το εστιατόριο. Ο χαρακτηριστικός συνδυασμός των χρωμάτων στις γαλάζιες και λευκές επιφάνειες καθορίζει την παλέτα των υλικών του έργου, το οποίο εμπλουτίζεται με φυσική οξιά η οποία χρησιμοποιήθηκε σε ειδικά σχεδιασμένα έπιπλα και σε επενδύσεις. Η προσθήκη καινούριων κεραμικών πατωμάτων με άσπρα και μαύρα σχέδια φωτίζει το χώρο και δημιουργεί έναν άμεσο διάλογο με το υπάρχον μαύρο μαρμάρινο πάτωμα που κρατήθηκε στους περισσότερους χώρους.

Το μεγάλο παιχνίδι μνήμης, από ξύλο οξιάς και γυαλισμένα κεραμικά πλακάκια με τυπωμένα μοτίβα, παραπέμπει σε παλιό παντοπωλείο και την έννοια της μνήμης σε τρόφιμα και γεύσεις. Οι συρόμενες πόρτες με μεταλλικό σκελετό στην πρόσοψη βοηθάνε να μπαίνει περισσότερο φυσικό φως στο χώρο και μόλις ανοίξουν και οι τέσσερις ο χώρος γίνεται ενιαίος.

Ο μεσογειακός κήπος που φυτεύτηκε περιφερειακά του κτηρίου με αρωματικά φυτά όπως λεβάντες, φασκομηλιές, λεμονιές και ελιές, ολοκληρώνει την εμπειρία του επισκέπτη με μυρωδιές και χρώματα που υπογραμμίζουν την κεντρική ιδέα του σχεδιασμού.

Τι είναι αυτό που κάνει το έργο αυτό τόσο μοναδικό;

«Το Παντοπωλείο»-είναι μια ελληνική λέξη που αναφέρεται σε ένα παλαιού τύπου μπακάλικο. Προϊόντα στοιβασμένα σε ράφια και γενικά η αίσθηση της επανάληψης ήταν ο αρχικός πυρήνας έμπνευσης, που πέρασε μέσα στο σχεδιασμό με έναν αφηρημένο τρόπο. Αυτή ήταν η κύρια πρόκληση αυτού του έργου.

Οι δημιουργοί

Με βάση στη Λευκωσία, την πρωτεύουσα της Κύπρου από το 2005, η M.O.B. design studio, δουλεύει σε ένα μεγάλο φάσμα τύπων κτηρίων, συμπεριλαμβανόμενων εστιατορίων, ξενοδοχείων, μπαρ, εργασιακών χώρων, καταστημάτων και κατοικιών. Αυτό που κάνει τη M.O.B design studio να ξεχωρίζει είναι ότι οι σχεδιαστές της δίνουν μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια, καθώς και μια ξεχωριστή πινελιά που βάζουν σε κάθε έργο τους.

Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο σάιτ του διαγωνισμού.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *