Δημήτρης Σκουλός: Τι απαντά σε αυτούς που τον χαρακτηρίζουν «αγενή» και «μισογύνη»;

Δημήτρης Σκουλός: Τι απαντά σε αυτούς που τον χαρακτηρίζουν «αγενή» και «μισογύνη»;

Δημήτρης Σκουλός: Τι απαντά σε αυτούς που τον χαρακτηρίζουν «αγενή» και «μισογύνη»;

Τον τελευταίο μήνα, ο διάσημος φωτογράφος-κριτής του «Greece’s Next Top Model» του TV One, έχει γίνει το πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της τηλεόρασης και όλοι μιλάνε γι’ αυτόν και την -«αυστηρή»- κριτική του. Για πρώτη φορά, μιλάει στον δημοσιογράφο Γιάννη Χατζηγεωργίου και στο περιοδικό Down Town που κυκλοφορεί σήμερα και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

Ό,τι έχει αναφέρει σε μια συνέντευξή της η διάσημη Annie Leibovitz, μάλλον χαρακτηρίζει και τον Δημήτρη – έναν από τους πιο γνωστούς και «αγαπημένους» φωτογράφους της μόδας και των celebrities, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό: «Η φωτογραφία είναι σαν ένα μωρό που είναι πάντα “πεινασμένο” και θέλει φροντίδα. Πρέπει να “διαβάζεις” τις ανάγκες του. Να το αγαπάς. Να το προσέχεις…»… Είναι Κυριακή. Ο Δημήτρης κάπου παίζει με την κόρη του – από τις λίγες Κυριακές που δεν βρίσκεται σε κάποιο shooting, σε γύρισμα, στο studio του, που δεν «εγκλωβίζει» εικόνες στο κεφάλι του ως αποτύπωμα στον χρόνο «που περνάει και χάνεται» ακαριαία. Και, σίγουρα, ο Δημήτρης που έχω απέναντί μου, δεν έχει κάτι διαφορετικό από τον Δημήτρη που ξέρω τα τελευταία χρόνια – όσο κι αν η τηλεοπτική του εικόνα «θέλει» να του αποδώσει μεγεθυμένο, με λάθος τρόπο, έναν νέο «ρόλο» («ρόλο» άτσαλα δοσμένο) στα media: Είναι ήρεμος, cool, μιλάει χαμηλόφωνα, αυτοσαρκάζεται και δεν «ντύνεται» ποτέ τον μανδύα του «σεμνού» – ποιος ο λόγος, άλλωστε; Και, φυσικά, με σκέψη που «λιμάρεται» καλά, κάθε λεπτό, στις «κακοτοπιές».

 

Εσύ, γιατί αποφάσισες ξαφνικά να γίνεις «διάσημος»;

Δεν έγινα «διάσημος», φωτογράφος παραμένω.

Μα, περπατάς στον δρόμο και σε αναγνωρίζουν πια! Σε ξέρουν.

Δεν το αντιλαμβάνομαι αυτό που λες. Αλλά αυτό που κάνω στην τηλεόραση, είναι η καθημερινότητά μου: Κάνω casting, φωτογραφίσεις, διαλέγω και απορρίπτω μοντέλα. Πριν φωτογραφίσω κάποια μοντέλα για ένα περιοδικό, τα κρίνω. Δέχτηκα, επίσης, να συμμετάσχω στο «Greece’s Next Top Model» γιατί άκουσα ποιοι θα είναι οι συντελεστές, μίλησα με την παραγωγή και μου εξήγησαν τι ακριβώς θέλουν να κάνουν. Κατάλαβα, λοιπόν, ότι θα είναι κάτι πολύ σοβαρό – βλέπετε κι εσείς πώς είναι γυρισμένο. Πάω εκεί και βλέπω 80 άτομα τεχνικούς, οπότε αντιλαμβάνεστε για τι είδους παραγωγή μιλάμε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο! Άλλωστε, δεν θα μπορούσα να ρισκάρω το όνομά μου, έπειτα από τόσα χρόνια δουλειάς, συμμετέχοντας σε ένα κακό show.

Δεν είναι reality αυτό το show;

Όλα είναι θέμα αισθητικής! Εξάλλου, όλα τα show, σε όλο τον κόσμο, «reality» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Μην τρελαθούμε!

Είσαι το ίδιο αυστηρός στις φωτογραφίσεις που κάνεις, όσο και στην τηλεόραση;

Διαφωνώ με τη λέξη που χρησιμοποίησες. Δεν είμαι «αυστηρός». Είμαι απαιτητικός. Άνθρωποι που με ξέρουν, που δουλεύομε μαζί, όταν είδαν τυχαία κάποια εκπομπή στην τηλεόραση, μου είπαν: «Είδαμε εσένα, αλλά στην τηλεόραση!». Είμαι το ίδιο παντού.

Έχεις γίνει πάντως «ο κακός» της επιτροπής… Ερήμην σου;

Αυτός που λέει ανοιχτά τη γνώμη του δεν είναι «κακός», είναι αληθινός και λέει αυτό ακριβώς που σκέφτεται.

Και οι τηλεθεατές είναι αμείλικτοι μαζί σου: Σε έχουν χαρακτηρίσει, στα social media, από «αγενή» μέχρι και «μισογύνη»…

Δεν βλέπω τηλεόραση, δεν διαβάζω τι λένε. Αυτό που ξέρω είναι πως φωτογραφίζω τις γυναίκες 20 χρόνια και προσπαθώ να τις αποθεώνω, με τον καλύτερο τρόπο. Με λένε «μισογύνη», γιατί; Επειδή λέω την αλήθεια; «Αγενή» γιατί; Πάλι επειδή λέω την αλήθεια;

Περισσότερα στο περιοδικό Down Town που κυκλοφορεί 

Πηγή : Περιοδικό Down Town, τεύχος 617

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *