CELEBRITIESSHOWBIZΔημήτρης Τοκαρής: Όσα αποκαλύπτει για την πρώτη του ταινία για τον κινηματογράφο

Δημήτρης Τοκαρής: Όσα αποκαλύπτει για την πρώτη του ταινία για τον κινηματογράφο

Συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και την δημοσιογράφο Τάνια Νεοκλέους παραχώρησε ο Δημήτρης Τοκαρής ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για την επιστροφή του στο «παιχνίδι» μέσα από την πρώτη του ταινία για τον κινηματογράφο.

την πρώτη σου συγγραφική απόπειρα για τον κινηματογράφο.

Aπόσπασμα από τη συνέντευξη:

Σε λίγες μέρες κάνει πρεμιέρα το «Forbidden», η πρώτη σου συγγραφική απόπειρα για τον κινηματογράφο. Τι σημαίνει για σένα;

Ομολογώ πως, ενώ το προγραμμάτιζα μια ολόκληρη ζωή, τελικά έγινε σχεδόν τυχαία.

Δηλαδή;

Κάπου στο ενδιάμεσο των πρώτων lockdowns το 2020 με επισκέφτηκε ένας φίλος παθιασμένος με την κάμερα και την εικόνα, ο Ανδρέας Κολοκοτρώνης. «Τι κάνεις, Τοκαρή μου;», με ρώτησε. «Απολύτως τίποτα», του απάντησα «κι αυτό μου δημιουργεί κατάθλιψη». Μου πρότεινε, λοιπόν, να γράψω ένα σενάριο για μια μικρού μήκους ταινία. «Έχω τον εξοπλισμό και τη διάθεση να τη γυρίσω», μου είπε και κάπως έτσι γράφτηκε το πρώτο μέρος του «Forbidden» («Απαγορευμένο»), με έμπνευση μια συγκλονιστική ιστορία που είχε διαδραματισθεί στην Ελλάδα λίγα χρόνια προηγουμένως. Μόλις ολοκληρώθηκε το γύρισμα, εντελώς τυχαία, είδε σκηνές ένας ξένος παραγωγός, ο Valentine Noyela, ο οποίος μας είπε πως βρήκε το υλικό εξαιρετικό και ότι θα ήταν κρίμα να μην το εξελίξουμε σε μια ταινία μεγάλου μήκους. Όταν του εξηγήσαμε πως ήμασταν οικονομικά εξαντλημένοι, προσφέρθηκε να συμβάλει με κάποιο ποσό, ώστε να ολοκληρωθεί μια μεγάλου μήκους ταινία με τον φιλόδοξο στόχο να προβληθεί στους κινηματογράφους αρχικά στην Κύπρο και μεταγενέστερα στην Ελλάδα. Αρχίσαμε, λοιπόν, δουλειά στο δεύτερο μέρος και παρά τις τεράστιες δυσκολίες, υπήρξε ένα συναρπαστικό ταξίδι.

Τι πραγματεύεται η ταινία;

Εξιστορεί το πώς ένας έρωτας γίνεται αφορμή μιας θανάσιμης διαμάχης ανάμεσα σε δύο αδελφές και πραγματεύεται το πάθος, την εκδίκηση, τη συγχώρεση και την κάθαρση.

Διαβάστε επίσης: Δημήτρης Τοκαρής: «Έχασα φιλίες και συνεργασίες εξαιτίας των αναρτήσεών μου»

Με ποια αίσθηση θα ήθελες να φεύγει ο θεατής από την κινηματογραφική αίθουσα;

Ο θεατής πρέπει να είναι έτοιμος για ένα συναρπαστικό ταξίδι στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής.

Πόσο δύσκολη ήταν η συγγραφή ενός σεναρίου για τον κινηματογράφο;

Ήταν πρόκληση, γιατί η όλη διαδικασία είναι χρονοβόρα και χρειάζεται αρκετή προσοχή στη λεπτομέρεια. Σε αντίθεση με τα τηλεοπτικά σενάρια καθημερινών σειρών, που συχνά έπρεπε να τα ολοκληρώσω σε ελάχιστο χρόνο, το «Forbidden» μού πήρε μήνες να γράφω και να σβήνω, ενώ είχα συνεχείς συναντήσεις με τον Ανδρέα για νέες ιδέες και σεναριακές αλλαγές.

Θα το ξαναεπιχειρούσες;

Ναι, γιατί η όλη εμπειρία ομολογώ πως με γοήτευσε. Ήδη ξεκίνησα να γράφω το σενάριο μιας επόμενης ταινίας με θέμα έναν κατά συρροή δολοφόνο, που σκοτώνει γυναίκες και πετά τα πτώματα σε μια λίμνη. Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα και καταστάσεις είναι τελείως συμπτωματική. (Χαμογελά).

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κυπριανού
Styling: Shona Muir

tokaris

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS