Δημοσιογράφοι που εγκατέλειψαν τα media για την πολιτική

Δημοσιογράφοι που εγκατέλειψαν τα media για την πολιτική

Δημοσιογράφοι που εγκατέλειψαν τα media για την πολιτική

Του Μαρίνου Νομικού

Με αφορμή την αποχώρηση της Κατερίνας Χριστοφίδου από τη δημοσιογραφία για να είναι υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΔΗΚΟ (αντικαταστάθηκε ήδη στο «Μεσημέρι και κάτι» από την ικανότατη Μαρίνα Χατζηκώστα) θυμόμαστε κι άλλες περιπτώσεις τηλεοπτικών δημοσιογράφων που μεταπήδησαν άμεσα ή έμμεσα στην πολιτική.

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ
Πριν γίνει βουλευτής του ΑΚΕΛ η χειμαρρώδης Λεμεσιανή υπήρξε η «Κορομηλά της Κύπρου» αφού είχε συνδεθεί με το κυπριακό «Μπράβο του φτωχού» γνωστό και ως «Ευχάριστο Σαββατόβραδο» που για πολλά χρόνια έριχνε σε βαθύ κώμα ψυχαγωγούσε τους τηλεθεατές του ΡΙΚ. Αποτίναξε γρήγορα όμως την εικόνα της ελαφράς παρουσιάστριας με «Το Συζητάμε», ίσως το πιο πετυχημένο (από πολλές απόψεις αλλά ΚΑΙ τηλεθέασης) talk show της εγχώριας TV που έτρεξε από το 2005 μέχρι το 2011. Το show χρησίμευσε και ως εφαλτήριο για τη δαιμόνια δημοσιογράφο ώστε να μεταπηδήσει πετυχημένα στην πολιτική εκλεγόμενη για πρώτη φορά βουλευτής του ΑΚΕΛ το 2011 και πρώτη σε σταυρούς το 2016.

ΠΑΥΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
Γνωστός για το εκρηκτικό ταμπεραμέντο του αλλά και το «κακό» συνήθειο να μην κρατά ποτέ τη γνώμη του για τον εαυτό του, ο Παύλος Μυλωνάς είναι ίσως ο μοναδικός δημοσιογράφος της λίστας που δεν άλλαξε καθόλου κατά τη διάρκεια του crossover στην πολιτική. Όπως φώναζε/χειρονομούσε/κατέκρινε/έκραζε/λαϊκιζε/έχωνε/γαύγιζε ως παρουσιαστής ενημερωτικών εκπομπών (τελευταίο του πόστο το «Ενημέρωση τώρα» του TV One) τα ΙΔΙΑ ακριβώς κάνει και από την άλλη πλευρά του πάνελ ως βουλευτής (το 2016 της Συμμαχίας Πολιτών και από τον περασμένο Μάιο του ΔΗΚΟ). Συμφωνείς ή όχι μαζί του, πρέπει να του πιστώσεις, αν μη τι άλλο, συνέπεια.

ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΔΙΠΛΑΡΟΣ
Το κάποτε golden boy του ΑΝΤ1 ξέχασε φαίνεται πώς είναι να είσαι δημοσιογράφος αφού από τότε που τον απορρόφησε η πολιτική (βουλευτής ΔΗΣΥ από το 2011) απέκτησε την τάση να απειλεί δημοσιογράφους με αγωγές. Θα του έλεγα «μπράβο» αλλά είδαμε πώς εξελίχθηκε αυτό την πρώτη φορά.

ΛΟΥΚΑΣ ΦΟΥΡΛΑΣ & ΓΩΓΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ
Οι δύο πρώην συγκάτοικοι στο πρώην Mega (και πολύ καλοί φίλοι μέχρι σήμερα) έχουν ακόμα ένα κοινό: αμφότεροι συμμετείχαν στα επιτελεία υποψήφιων προέδρων, ο πρώτος στου Κασουλίδη το 2008 η δεύτερη στου Αναστασιάδη το 2013. Του Φουρλά δεν εκλέχθηκε και επέστρεψε κανονικά στο χώρο (τον οποίο εγκατέλειψε αργότερα για προσωπικούς λόγους) ενώ παρά την εκλογή Νίκαρου, η Γωγώ δεν διεκδίκησε καμία θέση ή αξίωμα και επέστρεψε στην ενεργό δημοσιογραφία μέσω του Σίγμα τουλάχιστον ένα χρόνο μετά που πέρασε ο Αναστασιάδης τις πύλες του Προεδρικού.

ΒΙΚΤΩΡΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Ίσως η πιο what-a-waste περίπτωση της λίστας, ο Βίκτωρας ήταν για πολλά χρόνια η ναυαρχίδα του ενημερωτικού τομέα του (τότε) Mega ως βασικός παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου, πόστο που παράτησε για να γίνει ένας από τους πλέον νερόβραστους αναπληρωτές κυβερνητικούς εκπροσώπους στην πρόσφατη μνήμη (το 2013 επί πρώτης θητείας Αναστασιάδη) και στη συνέχεια «διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προεδρικού» (επί δεύτερης θητείας Νίκαρου) που βασικά έχει την ίδια ακριβώς αξία (και ουσία) με το «ξενοδόχος στη Monopoly».

ΝΙΚΟΣ ΚΕΤΤΗΡΟΣ
Ο «Βενιαμίν» της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΑΚΕΛ πέρασε ως ρεπόρτερ σχεδόν από όλα τα κανάλια (Λόγο, Mega, ΑΝΤ1, Plus) πριν αράξει στο ΡΙΚ όπου, όπως φάνηκε, όχι για πολύ. Το 2016 εκλέχθηκε βουλευτής Αμμοχώστου με το ΑΚΕΛ και αν το σκηνικό επαναληφθεί στις επόμενες, μάλλον τον χάσαμε κι αυτόν για τα καλά από τον χώρο.

ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ – ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
Ακόμα δύο γνωστοί τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι που έχουν ακόμα κάτι κοινό πέρα από την αγάπη τους για το γυαλί: το ΔΗΚΟ. ΟΚ, ακόμα ένα. Το Γραφείο Τύπου του ΔΗΚΟ, θέση που κατείχε η δημοσιογράφος του Σίγμα για λιγότερο από ένα χρόνο το 2014 πριν παραδώσει τη σκυτάλη στον γνωστό από τις εκπομπές του (ή εμφανίσεις ως σχολιαστής) σε Mega, ΑΝΤ1, Σίγμα και Plus Γιώργο Γεωργίου (ο οποίος υπήρξε και εκπρόσωπος Τύπου του ίδιου κόμματος το 2001).

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *