ΜΟΔΑFASHION NEWSDior Cruise 2022: Το εντυπωσιακό fashion show στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Dior Cruise 2022: Το εντυπωσιακό fashion show στο Παναθηναϊκό Στάδιο

Μετά από 70 χρόνια, ο οίκος Dior επέστρεψε στην Ελλάδα για να υμνήσει τον πολιτισμό, τις τέχνες και τη μαγεία της! Η παρουσίαση της Cruise Collection 2022 με τίτλο «Made in Greece» ήταν γεμάτη έκφραση, συμβολισμούς, ιστορία, τέχνη και πολιτισμό.

Το υπέροχα φωτισμένο Παναθηναϊκό Στάδιο, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Ελλάδας έγινε το σκηνικό για έναν στιλιστικό φόρο τιμής στην έννοια της «Μητέρας-Θεάς», μιας έννοιας που διατρέχει τις αρχαϊκές μητριαρχικές κοινωνίες. https://www.youtube.com/watch?v=ifzhxnB2Znk&t=4s

Οι λευκοί χιτώνες και τα sneakers

Στον ενδυματολογικό πυρήνα του show βρίσκεται ο χιτώνας -ένα ένδυμα που για την Chiuri λειτούργησε όπως το εμβληματικό Bar Jacket που λάνσαρε ο Christian Dior το 1947.

Ο χιτώνας είναι ένα ένδυμα που αγκαλιάζει μαλακά το σώμα με πιέτες, αλλά επιτρέπει απόλυτη ελευθερία κινήσεων και μάλιστα ενισχύει την αίσθηση της κίνησης όταν το σώμα παραμένει ακίνητο.

Στην Cruise 2022 collection οι χιτώνες με τις αμέτρητες πιέτες ζωντάνεψαν από τις Καρυάτιδες της Ακρόπολης και έντυσαν τα μοντέλα, συνδυασμένοι με άνετα sneakers -σήμα-κατατεθέν της σύγχρονης εποχής.

Τα sneakers αντιστοιχούσαν στο sporty κομμάτι του show, το οποίο ήταν το στοιχείο-έκπληξη της βραδιάς, αφού ήταν μεγαλύτερο σε έκταση από το ενδεχομένως αναμενόμενο.

Οι καλεσμένοι

Τα φώτα στο Παναθηναϊκό Στάδιο άναψαν και καλωσορίσουν όχι μόνο τους 400 προσκεκλημένους του οίκου, αλλά όλο τον κόσμο, που βρισκόταν σε κάθε γωνιά του κόσμου και παρακολούθησε live από τα social media την επίδειξη.

Ανάμεσα σε αυτούς που παρευρέθηκαν στο show είδαμε την Άννα Βίσση, τον Κωνσταντίνο Αργυρό , την Βίκυ Καγιά, την Βάνα Μπάρμπα ενώ το παρόν τους έδωσαν και οι πασίγνωστες Anya Taylor και Cara Delevingne.

View this post on Instagram
View this post on Instagram

A post shared by Dior Official (@dior)

A post shared by Anya Taylor Joy (@anyalatam)

ΣΧΕΤΙΚΑ

LIKE NEWS

Green Knight

Malignant