Έφθασαν στην Αθήνα Κάρολος και Καμίλα (εικόνες)

Έφθασαν στην Αθήνα Κάρολος και Καμίλα (εικόνες)

Έφθασαν στην Αθήνα Κάρολος και Καμίλα (εικόνες)

Στην Ελλάδα έφθασαν το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και η σύζυγός του δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα, στο πλαίσιο τριήμερης επίσημης επίσκεψης, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη του πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου στην Ελλάδα, καθώς η πρώτη είχε πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο του 1998, και την πρώτη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας για τη δούκισσα της Κορνουάλης.

Όπως έχει γίνει γνωστό από τη βρετανική πλευρά, η επίσκεψη του πριγκιπικού ζεύγους στην Ελλάδα, έχει σκοπό να τιμήσει τους μακραίωνους δεσμούς μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας.

Ο πρίγκιπας Κάρολος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια επιθεώρησε τα στρατιωτικά αγήματα. Μετά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου ο πρίγκιπας και η σύζυγός του Καμίλα επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο και κατευθύνθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου το πριγκιπικό ζεύγος υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

 

«Είναι μια ιστορική στιγμή», ήταν τα πρώτα λόγια του Προκόπη Παυλόπουλου στον πρίγκιπα της Ουαλίας.

«Συναντώ πολλούς Ελληνες στο εξωτερικό, εκτιμώ βαθιά αυτήν την επαφή σήμερα, θυμάμαι που σας είχα συναντήσει και στην Ιερουσαλήμ», είπε με την σειρά του ο Κάρολος στον ΠτΔ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρίγκιπας Κάρολος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας στο παρελθόν, στο πλαίσιο ιδιωτικών επισκέψεων, ενώ διατηρεί στενούς δεσμούς με το Άγιον Όρος, το οποίο έχει επισκεφθεί πολλές φορές και ειδικότερα τη Μονή Βατοπεδίου.

Επίσης, αρκετές φορές έχει επισκεφθεί ιδιωτικώς τα νησιά του Ιονίου, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση στη Λευκάδα. Εξάλλου, ο πατέρας του Καρόλου, πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ, έχει γεννηθεί στην Κέρκυρα.

 

Πηγή : ΑΠΕ - ΜΠΕ/ cnn.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *