Έφυγε από τη ζωή ο Ρότζερ Μουρ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρότζερ Μουρ

Έφυγε από τη ζωή ο Ρότζερ Μουρ

Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο Bρετανός ηθοποιός Ρότζερ Μουρ, γνωστός για τους ρόλους του στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ και τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Ο Αγιος», στην οποία υποδηθηκε ο πράκτορα Σάιμον Τέμπλαρ.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα Telegraph, ο Ρότζερ Μουρ έδινε σκληρή μάχη με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία πνοή του στην Ελβετία.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του ηθοποιού στο Twitter αναφέρεται: “ Με βαριά καρδιά πρέπει να μοιραστούμε την κακή είδηση ότι ο πατέρας μας Σερ Ρότζερ Μουρ, έφυγε από τη ζωή σήμερα. Είμαστε συγκλονισμένοι”.

 

Ο Μουρ γεννήθηκε στις 14 Οκτωβρίου 1927. Αρχικά είχε γίνει γνωστός από τον ρόλο τού Σάιμον Τέμπλαρ στην τηλεοπτική σειρά Ο Άγιος τη δεκαετία του 1960 και στη συνέχεια διακρίθηκε στον ρόλο του μυστικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ σε επτά κινηματογραφικές ταινίες, μεταξύ του 1973 και του 1985. Ο Μουρ εργάσθηκε επίσης ως μοντέλο, ενώ εμφανίσθηκε και σε πολλές άλλες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, όπως οι Ιβανόης (1958–1959), Μάβερικ (1961) και κυρίως τη σειρά The Persuaders! (1971) μαζί με τον Τόνι Κέρτις.

Ο Μουρ ορίστηκε «πρεσβευτής καλής θελήσεως» για λογαριασμό της UNICEF. Από τη δεκαετία του 1970 ζούσε εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου για φορολογικούς λόγους.

 

Πηγή : thetoc.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *