Είναι αυτός ο επίγειος παράδεισος οι επόμενες Μαλδίβες;

Είναι αυτός ο επίγειος παράδεισος οι επόμενες Μαλδίβες;

Είναι αυτός ο επίγειος παράδεισος οι επόμενες Μαλδίβες;

 αναζήτηση για εξωτικούς προορισμούς, που δεν τους έχει αγγίξει ο μαζικός τουρισμός, δεν σταματά και έναν τέτοιο φαίνεται πώς ανακάλυψαν οι συντάκτες του Robb Report. Το άρθρο με τίτλο “Could This Remote Paradise Be the Next Maldives?”, λοιπόν, μιλάει για τις επόμενες Μαλδίβες, που ακούνε στο όνομα Mergui.

Το Mergui είναι αρχιπέλαγος στη θάλασσα του Ανταμάν, που φιλοξενεί 800 νησιά- τα περισσότερα από τα οποία είναι ακατοίκητα- διάσπαρτα ανάμεσα στις ακτές της Μιανμάρ και της Ταϊλάνδης.

Αν και το σύμπλεγμα αυτό νησιών ανήκει στη Μιανμάρ, το τοπίο θυμίζει περισσότερο Ταϊλάνδη. Λευκή άμμος και κοκοφοίνικες είναι αυτά που αντικρίζει κανείς σ’ αυτά τα αραιοκατοικημένα, χωρίς ρύπανση και χωρίς πολλούς τουρίστες, νησιά.

Ήδη έχουν χτιστεί κάποια (2) resort στην περιοχή, όχι όμως, τόσα ακόμα που να επιτρέπουν τον μαζικό τουρισμό.

Προφανώς και με δυο resort, το Mergui δεν μπορεί να συναγωνιστεί τις «κυρίες» του Ινδικού Ωκεανού, όμως οι ομοιότητες είναι πολλές ανάμεσα στα δυο συμπλέγματα. Και μπορεί το Mergui λόγω της απομόνωσης που είχε επιβάλλει η ασταθής πολιτική κατάσταση στη Μιανμάρ τα τελευταία χρόνια, να είναι πιο απομονωμένο, ωστόσο η πολιτική πλέον σταθερότητα του έχει επιτρέψει να κάνει ανοίγματα στον τουρισμό. Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και με τις Μαλδίβες πριν από περίπου 40 χρόνια, όταν με το άνοιγμα τους στις διεθνείς αγορές και σε επενδύσεις, είδαν τη φήμη τους – και τον τουρισμό- να απογειώνεται.

Πηγή : Like.com.cy/ peoplegreece.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *