Έκαναν φτερά τα λεφτά της «Junior Eurovision» που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο

Έκαναν φτερά τα λεφτά της «Junior Eurovision» που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο

Έκαναν φτερά τα λεφτά της «Junior Eurovision» που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο

Μπορεί να έχουν περάσει 10 χρόνια από την ημέρα που πραγματοποιήθηκε η «Junior Eurovision» στην Κύπρο, αλλά το ΡΙΚ δεν έχει εισπράξει ούτε ένα σέντ από τη διάθεση των εισιτηρίων του διαγωνισμού. Σύμφωνα με την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η εταιρία που ανέλαβε την πώληση των εισιτηρίων χρωστά στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα ποσό €176.666. Παρόλο που έχουν καταχωρηθεί οι σχετικές αγωγές, εντούτοις δεν έχει γίνει κατορθωτή η είσπραξή του.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ με επιστολή του προς τον Νομικό Σύμβουλο του Ιδρύματος ζήτησε να ενημερωθεί κατά πόσο είναι εφικτό να προχωρήσει σε ιδιωτική ποινική δίωξη εναντίον του χρεώστη και της εταιρίας του, δεδομένης και της άποψης του αρχηγού της Αστυνομίας ότι δεν προκύπτει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα. Ο Νομικός Σύμβουλος τον ενημέρωσε πως «από τη στιγμή που το κράτος αποφάνθηκε ότι δεν προκύπτει η διάπραξη οποιουδήποτε ποινικού αδικήματος, τότε η έγερση ιδιωτικής ποινικής δίωξης θεωρείται ως κατάχρηση διαδικασίας».

Στην ίδια επιστολή, ο Νομικός Σύμβουλος τονίζει ότι «το θέμα έχει τύχει άθλιου χειρισμού από τους τότε ιθύνοντες στο ΡΙΚ». Παρόλο που σε προηγούμενες εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προτάθηκε όπως το ΔΣ προβεί σε έρευνα για την όλη διαδικασία, για πιθανή διάπραξη πειθαρχικών αδικημάτων από μέρους των διευθυντών ή άλλων λειτουργών του Ιδρύματος, μέχρι σήμερα το ΔΣ δεν έχει προβεί στη συγκεκριμένη έρευνα.

Πηγή: TV Mania

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *