Στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος φαίνεται να διατηρεί τις 6 έδρες, προηγούνται κατά σειρά οι Δημήτρης Παπαδημούλης, Έλενα Κουντουρά, Κώστας Αρβανίτης, Στέλιος Κούλογλου, Αλέξης Γεωργούλης και Πέτρος Κόκκαλης.

Από τα ηχηρά ονόματα που μένουν εκτός Ευρωβουλής είναι η τραγουδίστρια Ραλλία Χρηστίδου, ο πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσιος Πελεγρίνης, ο αθλητής του τάε κβον ντο και Ολυμπιονίκης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και οι Γιάννης Μουζάλας, Σπύρος Δανέλλης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Κωνσταντίνα Κούνεβα και Λυδία Κονιόρδου.

Ραλλία Χρηστίδου

 

Στην Νέα Δημοκρατία εκτός Ευρωβουλής μένουν οι προερχόμενοι από το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς και Κατερίνα Μάρκου, ο Δημήτρης Καιρίδης, η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης και η ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου. Δεν κατόρθωσε να εκλεγεί επίσης ο Δημήτρης Καιρίδης, η πρώην ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα και ο ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης.

 

Θοδωρής Ζαγοράκης

Εκλέγονται: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Μαρία Σπυράκη, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Γιώργος Κύρτσος.

Ελίζα Βόζενμπεργκ

Από το ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής δεν εξελέγη ο Νίκος Παπανδρέου, που κατατάχθηκε τρίτος στην σειρά, ο πρώην δήμαρχος Αθήνας Γιώργος Καμίνης, που ακολουθεί τέταρτος, ενώ στην πέμπτη θέση βρίσκεται ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου.

Επανεκλέγονται οι νυν ευρωβουλευτές Νίκος Ανδρουλάκης και Εύα Καϊλή.

Στο ΚΚΕ εκλέγονται οι Κώστας Παπαδάκης και Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ενώ ακολουθούν χωρίς να εκλέγονται η Σεμίνα Διγενή και η Λίλα Καφαντάρη.
Τέλος, δεν επανεκλέγονται οι ευρωβουλευτές του Ποταμιού Γιώργος Γραμματικάκης και Μίλτος Κύρκος, ενώ επίσης δεν τα κατάφερε ο Νότης Μαριάς.