Έκθεση Β’ Δημοτικού με θέμα «Το αγαπημένο μου ζώο»

Έκθεση Β’ Δημοτικού με θέμα «Το αγαπημένο μου ζώο»

sfaerg

Ο Σταύρος Σταύρου, πλάθει ιστορίες τηλεοπτικής φαντασίας.

Το αγαπημένο μου ζώο είναι το άλογο. Στα κυπριακά λέγεται άππαρος και βλέπαμε τηλεόραση και έτρωγα μακαρόνια και η μητέρα μου σιδέρωνε και ο πατέρας μου είπε «κοίτα τι κομμάτι η αππάρα η Γκαγκάκη» και η μητέρα μου θύμωσε και του είπε «νομίζω είναι καιρός να πας στη μάνα σου». Η μάνα του πατέρα μου είναι η Καλλιόπη που φτιάχνει χαλλούμια και βλέπει την εκπομπή της Γωγώς και λέει «πολύ τουπέ τούτη η καλαμαρού». Δεν ξέρω τι είναι καλαμαρού, αλλά η μητέρα του Αντωνάκη είναι καλαμαρού και λέει ότι η εκπομπή της Γαβριέλλας δεν κάνει για παιδιά και ότι πρέπει να τρώμε λαχανικά. Θυμάμαι μια μέρα που πέθανε η γιαγιά του Αντωνάκη και η μαμά πήγε στην κηδεία και όταν ήρθε στο σπίτι είπε στον μπαμπά ότι ήταν σαν ψυχαγωγική εκπομπή του ΡΙΚ και είπα ότι δεν ξέρω τι είναι ψυχαγωγική εκπομπή και η μαμά είπε ότι ούτε το ΡΙΚ ξέρει.

Το άλογο είναι ζώο, αλλά δεν είναι όπως το κοτόπουλο που τρώγεται. Ούτε όπως τα αμπελοπούλια που τρώγονται, αλλά είπε ο μπαμπάς να λέμε ότι δεν τρώμε, αλλά φάγαμε χτες. Ο μπαμπάς είδε κάποιον Χαμπουλλά στα νέα που παρουσιάζει, εκείνος με το μαντιλάκι στην τσέπη. «Λεβέντης» είπε και η μαμά είπε αυστηρά: «Θανάση! Θα μας πάρουν για χωριάτες». Ούτε χωριάτης δεν ξέρω τι σημαίνει, αλλά η θεία η Περσεφόνη είπε ότι ο Κούλλης ο Νικολάου είναι χωριάτης, αλλά ο Ανδρέας Γεωργίου είναι ωραίο μωρό. Το άλογο, επίσης, έχει ωραίο τρίχωμα και η μητέρα μου είπε ότι η Χριστιάνα Αριστοτέλους φορά extensions και ο πατέρας μου είπε «τι κομμάτι» και η μητέρα μου είπε «έπεσες πιο χαμηλά και από τα νούμερα του Σίγμα». Και η γιαγιά είπε «σου έλεγα εγώ να πάρεις τον γιατρό από την Αραδίππου» και η Άντρη Καραντώνη είναι από την Αραδίππου και το άλογο είναι ψηλό ζώο, γνωστό για την περήφανη όψη του.

Το άλογο ζει περίπου 30 χρόνια και ο θείος Αλκιβιάδης είπε ότι ο Τάσος Τρύφωνος θα κάνει εκπομπή στο ΡΙΚ 800 χρόνια, αλλά ο άνθρωπος δεν ζει 800 χρόνια, αλλά ο Τάσος Τρύφωνος μπορεί να ζει, δεν ξέρω. Όταν μας παρέλαβε από το σχολείο η μαμά της Αγγελικής, έπαιζε στο ραδιόφωνο ένα τραγούδι που έλεγε «το ένα τ’ άλογο θα είναι άσπρο», αλλά η μαμά της Αγγελικής το χαμήλωσε και μας έμαθε ένα τραγουδάκι που λέει «και τώρα και πάντα ΑΚΕΛ, ΑΚΕΛ, ΑΚΕΛ». Η μαμά της Αγγελικής λέει ότι το Mega είναι καπιταλιστικό κανάλι. Δεν ξέρω τι είναι καπιταλιστικό, αλλά νομίζω πως το Mega δεν είναι καπιταλιστικό επειδή στους «Εννιά Μήνες» έκλεψαν το μωρό και έκλαιγα.

Η δασκάλα λέει ότι πρέπει πάντα να γράφουμε επίλογο και το άλογο είναι καλός φίλος του ανθρώπου και ο θείος Πάμπος λέει «Κατίνα, πάω στους αππάρους». Μόλις χτύπησε το κουδούνι και μάλλον ήρθαν τα σουβλάκια ή η Μαριλένα, που η μαμά την λέει «καρτάνα» όταν φεύγει. Δεν ξέρω τι είναι καρτάνα, αλλά ο Λουκάς Φουρλάς δεν πάει στον Άλφα και το άλογο είναι το αγαπημένο μου ζώο.

Δημητράκης Δημητρίου, Β’2

Υ.Γ. 1 Το μικρό άλογο λέγεται πόνι.

Υ.Γ. 2 Η μαμά είπε ότι θέλει να γίνει σοσιαλιτέ όπως η Φλώρα Σάρδαλου και η γιαγιά έβαλε το σταυρό της και είπε «τι άλλο κακό θα μας βρει σε τούτο το σπίτι».

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *