Ελεάνα Παπαϊωάννου: Θυμάται το «Fame Story» και καταθέτει τις αλήθειες της

Ελεάνα Παπαϊωάννου: Θυμάται το «Fame Story» και καταθέτει τις αλήθειες της

Ελεάνα Παπαϊωάννου: Θυμάται το «Fame Story» και καταθέτει τις αλήθειες της
Φωτογραφία: Άρης Ράμμος

Του Γιάννη Βίτσα

Γλυκιά, ευγενική, δημιουργική και γεμάτη, η Ελεάνα Παπαϊωάννου γυρίζει την πιο ουσιαστική σελίδα στη ζωή της και εξομολογείται αποκλειστικά στο Hello! τις ουσιαστικές αλλαγές που θα συμβούν σύντομα σ’ αυτήν. Ώριμη, γεμάτη εμπειρίες, έχοντας πια ουσιαστική συνείδηση των επιθυμιών της, καταθέτει τις αλήθειες της. Έχοντας συνειδητά επιλέξει να μη δημοσιοποιεί την προσωπική της ζωή, μιλάει για πρώτη φορά για το σύντροφό της, τον μπασκετμπολίστα Δημήτρη Βεργίνη, και για το γάμο τους που θα γίνει το καλοκαίρι, ενώ στην πρώτη κοινή φωτογράφιση με τους γονείς της, την ταλαντούχα ερμηνεύτρια Ντίνα Παπαϊωάννου και τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή Λάκη Παπαϊωάννου, εξομολογείται την ουσιαστική αγάπη που τους δένει.

Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων μηνών συνεργάστηκες με τους Γιώργο Μαργαρίτη και Νίκο Ζιώγαλα στις «Γραμμές», κινούμενη μουσικά σε μονοπάτια της έντεχνης σκηνής. Ήταν επιθυμία ετών ν’ αλλάξεις ύφος μουσικά ή προέκυψε τυχαία;
ΕΛΕΑΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Τίποτα δε γίνεται τυχαία στη ζωή. Η πρώτη μου μεγάλη επιτυχία, αλλά και η παρθενική μου εμφάνιση στη δισκογραφία έγινε με το τραγούδι «Να μ’ Αγαπάς», που συνέθεσε ο Γιάννης Σπανός σε στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου. Λίγοι άνθρωποι επίσης γνωρίζουν ότι έχω ερμηνεύσει τραγούδια από δύο soundtrack ταινιών που τη μουσική έγραψαν αντιστοίχως οι Χρήστος Νικολόπουλος και Διονύσης Τσακνής. Δεν αντιμετωπίζω ως αλλαγή τη φετινή επιλογή μου, αλλά ως εξέλιξη, έχοντας συλλέξει στο χρόνο πολλές εμπειρίες. Αγαπώ πολύ το καλό ελληνικό τραγούδι. Ήταν μια υπέροχη συνεργασία. Νιώθω ευτυχής, γιατί με δέχθηκαν με πολύ αγάπη στις «Γραμμές» ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Ξεκίνησες την πορεία σου από τον πρώτο κύκλο του «Fame Story» και αγαπήθηκες από το κοινό. Αισθάνθηκες ρατσισμό ή προκατάληψη από ανθρώπους του χώρου ως μια από τις πρώτες ερμηνεύτριες που ξεχώρισαν σε talent show;
Ε.Π.: Η αλήθεια είναι ότι συνέβη στην αρχή. Θεωρώ, όμως, πως είναι στο χέρι του καθενός να αποδείξει αν μπορεί να σταθεί επάξια στον εκάστοτε χώρο. Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο να υπάρχει ενός είδους καχυποψία. Καλείσαι ν’ αποδείξεις αν μπορείς ν’ ανταπεξέλθεις ή όχι στις απαιτήσεις μιας δύσκολης δουλειάς. Για μένα, κομβικό σημείο στην αρχή ήταν η συνεργασία με τον Γιάννη Σπανό. Ήταν ένα τεράστιο δώρο. Μου έδειξε μεγάλη εμπιστοσύνη και αγάπη. Του το χρωστώ.

Για κάποια χρόνια αποστασιοποιήθηκες.
Ε.Π.: Δεν αποστασιοποιήθηκα ποτέ. Επειδή δε βρισκόμουν στα περιοδικά και την τηλεόραση, δε σημαίνει ότι δε δούλευα. Αντιθέτως, είχα την τύχη να επιλέγω που θα δουλέψω. Δεν έμεινα ούτε μία χρονιά εκτός, συνεργαζόμενη με τους πιο καταξιωμένους ερμηνευτές.

Δέχτηκες πόλεμο στην πορεία;
Ε.Π.: Δέχτηκα πόλεμο και μαχαιρώματα. Δεν έδωσα ποτέ σημασία. Δε δημιούργησα ίντριγκες και δεν ασπάστηκα τη λογική τους. Ήμουν προσηλωμένη στη δουλειά μου.
Φανερά, σίγουρα δέχθηκες πολεμική κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου του «Fame Story». Ο τηλεοπτικός καβγάς σας με την Άσπα Τσίνα έμεινε στην ιστορία.
Ε.Π.: Δεν μπορώ να συζητήσω ξανά τι συνέβη στα 18 μου. Έχουν περάσει 14 χρόνια. Ήμασταν έγκλειστοι σ’ ένα σπίτι διαφορετικές προσωπικότητες. Θεωρώ αστείο να συζητώ ακόμη αυτό το θέμα.

Η  Άσπα ήρθε φέτος στις «Γραμμές» να σε δει.
Ε.Π.: Ήταν μια ευχάριστη στιγμή για τις δυο μας. Θυμηθήκαμε πολλά και τραγουδήσαμε μαζί.

Επικοινωνείτε;
Ε.Π.: Έχει τύχει να επικοινωνήσουμε. Έχουμε πολύ καλές σχέσεις.

Να θεωρήσω πως με την ωριμότητα που διαθέτεις πια, αν υποθέσουμε ότι ξεκινούσες τώρα, δε θα έμπαινες σ’ ένα τέτοιο σόου;
Ε.Π.: Όχι. Δε θα έμπαινα στα 32 μου. Στα 18 είχε πλάκα. Ήταν επίσης μια σπουδαία εμπειρία ζωής.

Υπό ποία έννοια;
Ε.Π.: Με ωρίμασε σκληρά και απότομα. Είδα καθαρά τα όρια του εαυτού μου και αντιλήφθηκα πολλά που δε φανταζόμουν.

Αναφέρεσαι σε συμπεριφορές;
Ε.Π.: Ναι. Στα 18 ήταν δύσκολο να κατανοήσω συμπεριφορές ανθρώπων οι οποίοι άλλα έλεγαν, άλλα εννοούσαν και άλλα έπρατταν. Μπαίνοντας στο χώρο, συνειδητοποίησα ότι δεν είναι λίγοι αυτοί που λειτουργούν έτσι. Διαφορετικά πράγματα λένε μπροστά και διαφορετικά πίσω από την πλάτη σου.

Σε σόκαρε αυτό;
Ε.Π.: Ήταν πολύ σοκαριστικό.

Έκανες ψυχοθεραπεία μετά το «Fame Story»;
Ε.Π.: Όχι, και μέχρι στιγμής δεν έχει χρειαστεί να κάνω, αν και γνωρίζω ότι η ψυχοθεραπεία είναι καταλυτική για την αυτοβελτίωση. Δε θα το απέκλεια για το μέλλον. Θαυμάζω όσους το έχουν κάνει, γιατί ξέρω ότι είναι επώδυνο.

Κατά την περίοδο του παιχνιδιού είχες εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Ε.Π.: Ναι, εξαιτίας της πίεσης που βίωσα. Έχασα τις αισθήσεις μου και με μετέφεραν στο νοσοκομείο. Η δεύτερη φορά που μου συνέβη ήταν την εβδομάδα του τελικού του «Fame Story». Στο παιχνίδι δεν είχαμε ψυχολόγο. Κάθε τι που βιώναμε μεγιστοποιούνταν.

Τι έμαθες σ’ αυτά τα 14 χρόνια της πορείας σου;
Ε.Π.: Πως είναι σπουδαίο να μένεις πιστός στις αξίες και τις αρχές που σου δίνει η οικογένειά σου, ότι πρέπει να δεχθείς πως θα έχουν γνώμη για σένα άνθρωποι οι οποίοι δε σε γνωρίζουν και πως ο θαυμασμός και ο ρομαντισμός με τον οποίο έβλεπα τη λάμψη και τα φώτα του χώρου όταν ήμουν μικρή, δεν είχε σχέση με την πραγματικότητα. Τα πράγματα είναι πολύ σκληρά, ειδικά όταν ξεκινάς.

Δέχτηκες σεξουαλική παρενόχληση στη δουλειά;
Ε.Π.: Ποτέ. Δεν ένιωσα ούτε την παραμικρή υπόνοια.

Βίωσες κατάθλιψη;
Ε.Π.: Σίγουρα έχω περάσει δύσκολες στιγμές, όπως όλοι. Δεν μπορώ να ξέρω αν ήταν κατάθλιψη.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισες;
Ε.Π.: Το να διαχειριστώ τη διασημότητα στην ηλικία των 18 ετών, όπως και να ξεκινήσω να φοιτώ ξανά στο πανεπιστήμιο. Πέρασα 17 μαθήματα σε ενάμιση χρόνο, δουλεύοντας παράλληλα.

Θέλεις να παντρευτείς;
Ε.Π.: Και βέβαια θέλω να παντρευτώ και να κάνω παιδιά. Επειδή είμαι μοναχοπαίδι, θα ήθελα πολλά.

Με τον μπασκετμπολίστα Δημήτρη Βεργίνη είστε μαζί τέσσερα χρόνια. Να θεωρήσω πως επόμενο βήμα είναι ο γάμος;
Ε.Π.: Είναι στα σχέδιά μας στο άμεσο μέλλον.

Είναι αλήθεια πως παντρεύεστε το καλοκαίρι;
Ε.Π.: Ναι. Δε μ’ αρέσει να συζητώ δημοσίως αυτά τα θέματα, γιατί δεν επεδίωξα ποτέ ν’ απασχολήσω με την προσωπική μου ζωή τα Μέσα. Ωστόσο, επειδή επανειλημμένως έχει γραφτεί, χωρίς να δώσω απάντηση, κι επειδή είναι μια στιγμή χαράς κι ένα γεγονός που δεν μπορεί να μείνει κρυφό, οφείλω να εξομολογηθώ ότι θα παντρευτούμε.

Τι αγαπάς στον Δημήτρη;
Ε.Π.: Ο Δημήτρης έχει ηθική και ακεραιότητα που σπανίζει στις μέρες μας, έμφυτη ευγένεια και αρχοντιά. Η οικογένειά του είναι εξαιρετική. Είναι «καλομεγαλωμένος». Είναι αρσενικό επί της ουσίας κι ένας σπουδαίος σύντροφος, που με αγαπά και με στηρίζει. Αισθάνομαι ασφαλής δίπλα του. Θαυμάζω την ψυχή και το χαρακτήρα του. Ήταν κεραυνοβόλος έρωτας.

Είστε τέσσερα χρόνια μαζί. Είναι αρκετά μεγάλο για να νιώθεις σιγουριά.
Ε.Π.: Σίγουρα είναι σημαντικό ένα ζευγάρι να περάσει χρόνο μαζί. Αν και είχαμε αντικειμενικές δυσκολίες, εξαιτίας των επαγγελμάτων μας, ωστόσο κατέληξα πόσο ορθή ήταν η άποψη που διατύπωναν η μητέρα μου και συνομήλικες φίλες της, πως όταν έρθει η στιγμή να γνωρίσεις έναν άντρα που θα παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή σου, θα το καταλάβεις από την αρχή. Από τον πρώτο μήνα με τον Δημήτρη αισθάνθηκα πως θα προχωρήσουμε μαζί.

Είναι πρότυπό σου η μαμά σου;
Ε.Π.: Βέβαια. Είναι σπουδαία μάνα. Εύχομαι να της μοιάσω. Είναι πολύ δυναμική, με δυνατό μυαλό. Ενώ ήταν και είναι σκληρή μαζί μου, η αγάπη και η ασφάλεια που μου δίνει είναι ένα συναίσθημα ασύγκριτο. Είναι το σημείο αναφοράς μου. Αν είχα μία ακόμα ευκαιρία να γεννηθώ, θα επέλεγα τους ίδιους γονείς.

Κυρία Παπαϊωάννου, η κόρη σας εξομολογείται πώς είστε πρότυπό της και σπουδαία μητέρα. Φαντάζομαι ότι σας συγκινεί.
ΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Με συγκινεί πολύ. Είναι συγκλονιστικό ν’ ακούει ένας γονιός από το παιδί του κάτι ανάλογο.

Τι σας έμαθε και τι της μάθατε;
Ν.Π.: Δεν ξέρω τι της έμαθα. Τη μεγάλωσα, θεωρώ, με αρχές και αξίες. Όσο για το τι μου έμαθε; Νομίζω πως ένα παιδί σου μαθαίνει την ουσία της αγάπης.

Ούσα και η ίδια τραγουδίστρια, την επηρεάσατε στις επαγγελματικές επιλογές της;
Ν.Π.: Όχι. Την άφησα να κάνει ελεύθερα αυτό που ήθελε. Κουβεντιάζαμε κατά καιρούς. Σε πολλές από τις επιλογές της δε συμφωνούσα, αλλά έχει δυναμική προσωπικότητα. Ξέρει ακριβώς τι κάνει και για ποιο λόγο.

Πώς ήταν ως παιδί;
Ν.Π.: Ζωηρή και γεμάτη ενέργεια.

Αισθάνομαι ότι επιλέξατε να δώσετε προτεραιότητα στην οικογένειά σας, έχοντας σε δεύτερο πλάνο τη μουσική πορεία σας.
Ν.Μ.: Δε θεωρώ ότι έκανα καριέρα στο τραγούδι με την κλασική έννοια. Είχα μια πορεία σ’ ένα χώρο που αγαπώ. Προτεραιότητά μου ήταν ο σύζυγος και το παιδί μου. Δεν το αντιμετώπισα ως θυσία, αλλά ως αυτονόητο.

Ελεάνα, πόσο επηρέασε ο μπαμπάς σου, Λάκης Παπαϊωάννου, τη ζωή σου;
Ε.Π.: Ο μπαμπάς μου είναι ο έρωτας της ζωής μου. Λειτουργώ παραδοσιακά, όπως όλες οι κόρες με τους μπαμπάδες τους. Του οφείλω τα πάντα, κυρίως ότι με μεγάλωσε με πολύ αγάπη και μου χάρισε ό,τι ονειρευόμουν. Ήμουν ένα χορτασμένο παιδί και παραμένω ως γυναίκα. Όσα χρόνια βρίσκομαι στο χώρο, το πρώτο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν να μη στεναχωρηθούν ή έρθουν σε δύσκολη θέση οι γονείς μου. Δε θέλω να το παίξω καλό παιδί. Ήμουν και είμαι αγρίμι, χαίρομαι όμως, γιατί ποτέ δεν τους έφερα δημόσια σε δύσκολη θέση.

Κύριε Παπαϊωάννου, τι λατρεύετε στην κόρη σας;
ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ: Είμαι χαρούμενος και περήφανος για την Ελεάνα. Είμαι συγκινημένος για όσα έχει πετύχει. Δε με έφερε ποτέ σε περίεργη θέση όσο βρίσκεται στη δημόσια ζωή. Είναι ξεχωριστή προσωπικότητα, συνειδητοποιημένη και ώριμη γυναίκα.

Ποιες είναι οι πιο όμορφες στιγμές σας;
Χαίρομαι γιατί τη βλέπω χαρούμενη και ευτυχισμένη. Δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από το ότι η οποιαδήποτε επιτυχία δεν αλλοιώνει το χαρακτήρα σου. Το μεγαλύτερο μυστικό της ζωής είναι να συνειδητοποιήσεις πως η ευτυχία έρχεται από τις απλές στιγμές. Η ουσία της βρίσκεται στο να έχεις δίπλα σου αληθινούς φίλους και οικογένεια. Έτσι κατακτάς το ανεκτίμητο αγαθό της ισορροπίας.

Εσείς έχετε δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια. Με την Ντίνα Παπαϊωάννου συμπορεύεστε περισσότερα από 30 χρόνια.
Λ.Π.: Παντρευτήκαμε το 1983 και είμαστε μαζί από το 1981. Κλείνουμε 36 χρόνια μαζί.

Τι ξεχωρίζετε στη σύζυγό σας;
Λ.Π.: Είναι το άλλο μου μισό. Είναι μαμά, φίλη, σύντροφος καρδιάς και σπουδαία καλλιτέχνιδα. Ο χαρακτήρας της Ελεάνας, κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, οφείλεται στο σπουδαίο τρόπο που τη μεγάλωσε. Δυστυχώς, δεν είμαστε συχνά όλοι μαζί, εξαιτίας της δουλειάς μας. Υπάρχει τεράστιο δέσιμο όμως μεταξύ μας.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια είστε τεχνικός διευθυντής στις ακαδημίες ποδοσφαίρου της Άρσεναλ στην Ελλάδα και την Κύπρο και scooter στα Bαλκάνια. Δεν είναι δύσκολο να ζείτε καιρό μακριά από με τη σύζυγό σας;
Λ.Π.: Όχι, γιατί ο ένας σέβεται αυτό που κάνει και αγαπά ο άλλος. Οι μέρες που διανύει η χώρα μας είναι δύσκολες. Είναι προτιμότερο να έχεις μια καλή δουλειά, ακόμα και μακριά από την οικογένειά σου, από το να είσαι στο σπίτι άνεργος. Η εργασία, εξάλλου, είναι σημαντικός παράγων για την ψυχική ισορροπία.

Δεν αντιμετωπίσατε ποτέ κρίση στο γάμο σας;
Λ.Π.: Δεν περάσαμε κρίση. Ένα ζευγάρι δε γίνεται πάντα να συμφωνεί σε όλα. Υπήρχε όμως αλληλοκατανόηση. Τα νέα ζευγάρια με το παραμικρό φεύγουν από τις σχέσεις.
Ν.Π.: Δεν υπάρχει τίποτα εύκολο και τίποτα δύσκολο. Είναι υπέροχο να συνυπάρχουν οι άνθρωποι επί χρόνια. Απαιτείται κόπος και δουλειά. Με τον Λάκη μεγαλώσαμε μαζί από παιδιά. Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, που θαυμάζω. Δε γίνονται όλα δια μαγείας υπέροχα στις σχέσεις. Σίγουρα υπήρξαν δυσκολίες. Κάνοντας όμως απολογισμό, με συγκινεί το ότι μείναμε ενωμένοι, δίνοντας άπλετη αγάπη ο ένας στον άλλο. Οι σχέσεις θέλουν δουλειά.

Ελεάνα, πώς ονειρεύεσαι τη ζωή σου από εδώ και πέρα;
Ε.Π.:Το μόνο που επιθυμώ είναι να έχουμε υγεία, να είμαστε αγαπημένοι και η τύχη να βρίσκεται με το μέρος μας. Όσο για τη δουλειά, συζητώ ήδη δισκογραφικά τα επόμενα βήματά μου. Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως νιώθω τεράστια χαρά, γιατί θα συνεργαστώ με σπουδαίους ανθρώπους.

Fashion Director: Στέφανος Μάλαμας
Photographer Assistant: Μαγδαλινή Μπαρδάκα
Styling Assistant: Αγγελική Τσιπούρα
Make up Artist: Μαρία Παγωνάκη
Hairstyling: Τζένιφερ Τεπετζή
(www.facebook.com/yiannihairspa)
Ευχαριστούμε το «Excelsior Hotel Thessaloniki», Κομνηνών 18, Θεσσαλονίκη, Τηλ. 231 0021020, www.excelsiorhotel.gr, για την ευγενική φιλοξενία.

Πηγή : Περιοδικό Hello! τεύχος 106

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *