Ελένη Φουρέιρα: Queen F

Ελένη Φουρέιρα: Queen F

Ελένη Φουρέιρα: Queen F

Συνεργάστηκε με τον Snoop Dog και τον Kaan, το Netflix της ζήτησε να πρωταγωνιστήσει σε trailer για τον νέο κύκλο του «La Casa de Papel», το ΒΒC την ανακήρυξε «Beyonce της Eurovision», οι followers της στο instagram ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο. Και εάν με την περσινή εμφάνισή της στη Eurovision απέδειξε ότι είναι ποπ, με τη φετινή επάνοδό της κατέκτησε και τον τίτλο της σταρ!

Από τον Κώστα Μπουρούση

Η Ελένη Φουρέιρα δουλεύει. Δουλεύει πολύ. Και σοβαρά. Αν το αποτέλεσμά της σαρωτικής παρουσίας της ως guest star στη Eurovision του Τελ Αβίβ οφειλόταν κατά το ήμισυ στο έμφυτο ταλέντο της, για το άλλο μισό ευθύνεται η συνεπής, αδιάλειπτη και συστηματική εργασία της. Από πέρσι τον Μάιο, όταν σε μια βραδιά κατάφερε να διαψεύσει παταγωδώς τους bookmakers που προέβλεπαν για εκείνην την 17η θέση στον διαγωνισμό και να τερματίσει δεύτερη, έχει πιάσει την ευκαιρία που κατέκτησε από τα μαλλιά και δεν λέει να την αφήσει. Λένε ότι η Eurovision δεν ανοίγει δρόμους, δεν δίνει ευκαιρίες, δεν μπορεί να γίνει εφαλτήριο για μια καριέρα έξω από τα σύνορα της χώρας καταγωγής των καλλιτεχνών. Η Φουρέιρα φαίνεται ότι έβαλε σκοπό να αποδείξει πως το παραπάνω θέσφατο είναι – τουλάχιστον στην περίπτωσή της – στρεβλό.

Μέσα σε ένα χρόνο έχει ταξιδέψει από το Ρέικιαβικ της Ισλανδίας μέχρι τη Βαλέτα της Μάλτας, έχει δώσει απειράριθμες συναυλίες σε ετερόκλητα κοινά, έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα των ευρωπαϊκών Pride, μόλις κυκλοφόρησε ένα μίνι άλμπουμ στα ισπανικά υπό τον τίτλο «Gypsy Woman». Εννοείται ότι απολαμβάνει δάφνες «θεσμού» για τη Eurovision αλλά δεν εφησυχάζει. Άλλωστε στο ταξίδι που ξεκίνησε πέρσι ως εκπρόσωπος της Κύπρου – και μεταξύ μας εμπεριείχε γενναίες δόσεις ρίσκου – μοιάζει να έχει μονότονα ούριο άνεμο. Κι εκείνη το απολαμβάνει δίνοντας κάθε ικμάδα της στα live της.

Η Φουρέιρα θα μπορούσε να έχει ακολουθήσει τον εύκολο δρόμο μετά από τον περσινό θρίαμβο της Eurovision, όταν όλοι είδαν σε εκείνη το ευρωπαϊκό αντίστοιχο της Beyonce και ρωτούσαν να μάθουν περισσότερα για τη ζωή της. Θα μπορούσε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να εξαργυρώσει σε εφήμερο νόμισμα τον θρίαμβο που πέτυχε για την Κύπρο. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι τα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας θα έταζαν γη και ύδωρ προκειμένου να έχουν στο πρόγραμμά τους το κορίτσι που δεν μπορείς να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του όταν ανεβαίνει στη σκηνή. Όμως η ίδια θέλησε κάτι καλύτερο – σίγουρα περισσότερο φιλόδοξο – για τον εαυτό της. Αντί να γυρίσει στις πίστες, προτίμησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις της εκτός συνόρων. Με όχημα το Fuego, η μπογιά του οποίου περνά ακόμα, προσπαθεί να διεκδικήσει κάτι πιο μεγάλο. Η συνεργασία της με τον Snoop Dog είναι σίγουρα ένα ενθαρρυντικό σημάδι. Όπως και το γεγονός ότι αν και τερμάτισε δεύτερη πέρσι, κλήθηκε φέτος σε έναν τηλεοπτικό διαγωνισμό τραγουδιού που παρακολουθούν 200 εκατομμύρια τηλεθεατές σε Ευρώπη και Αυστραλία. Και έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα από καθεμιά ντόπια ποπ τραγουδίστρια: τους άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό. Και το κυριότερο; Χρειάστηκε μόλις το ένα τέταρτο του χρόνου της «βασίλισσας» Madonna.

Πηγή : Περιοδικό Omikron, τεύχος 278

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *