Έλλη Κάιζερ: Η γνωστή hairstylist υποδέχεται το HELLO! στο σπίτι της στην Πάφο

Έλλη Κάιζερ: Η γνωστή hairstylist υποδέχεται το HELLO! στο σπίτι της στην Πάφο

Έλλη Κάιζερ: Η γνωστή hairstylist υποδέχεται το HELLO! στο σπίτι της στην Πάφο

Με πείρα πέραν των τριάντα χρόνων στον τομέα της κομμωτικής, η γνωστή hairstylist δηλώνει ενθουσιασμένη με το λανσάρισμα της δικής της σχολής κομμωτικής. Η ίδια μας υποδέκτηκε στο σπίτι της στην Πάφο και μας μίλησε για όλα.

Από τη Νατάσσα Γεωργίου

Αγαπούσατε από μικρή την κομμωτική τέχνη;
Ανέκαθεν! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να κάνει αυτοσχέδιες κομμώσεις. Πειραματιζόμουν συνέχεια επάνω σε φίλες μου! (Γέλια).

Τι χρειάζεται για να μπορέσει κάποιος να επιτύχει στον τομέα αυτό;
Στον ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο της κομμωτικής, μπορεί κάποιος να επιτύχει μόνο αν έχει αγάπη και πάθος για τη δουλειά του, επιμονή και υψηλούς στόχους. Η σκληρή δουλειά και το ταλέντο είναι, επίσης, σημαντικοί παράγοντες.

Μόλις λειτουργήσατε μια καινούρια σχολή κομμωτικής, την «Kaizer Hair Academy». Μιλήστε μας λίγο για το όλο εγχείρημα.
Είμαι χρόνια στον χώρο και η δημιουργία μιας σχολής κομμωτικής, ήταν ένα βήμα, το οποίο είχα στο μυαλό μου εδώ και καιρό. Νιώθω ότι τώρα έφτασε η κατάλληλη στιγμή να μοιραστώ με τους νεότερους αυτή την αγάπη που έχω για την τέχνη μου, καθώς και την πολύχρονη πείρα και γνώσεις μου. Φυσικά, η σχολή δεν απευθύνεται μόνο σε νεαρές ηλικίες, αφού η ηλικία δεν πρέπει να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για όποιον θέλει να μάθει. Δίπλα μου σε αυτή τη νέα αρχή έχω τον γιο μου, Άντη, με εμπειρία στον χώρο, πέραν των 10 χρόνων. Στόχος μας, είναι οι σπουδαστές, υπό την καθοδήγησή μας, να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και να τελειοποιήσουν τις ικανότητές τους, μέσα από εξειδικευμένες τεχνικές και πρακτική εξάσκηση σε ζωντανά μοντέλα. Αυτός είναι ένας εξαιρετικά σημαντικός παράγοντας, γιατί η κομμωτική δεν είναι μόνο θεωρία και λυπάμαι που συχνά η μέθοδος αυτή ακολουθείται σε κάποιες σχολές. Η έλλειψη προσωπικού στην κομμωτική δείχνει ότι δεν είναι επαρκής η πρακτική εξάσκηση που προσφέρεται, ώστε να μπορούν εύκολα να εργοδοτηθούν οι απόφοιτοι. Αυτό, για εμάς, είναι βασική προϋπόθεση. Θέλουμε να παρέχουμε στους σπουδαστές μας πρακτική εξάσκηση για να μπορούν να τελειοποιούν τις γνώσεις τους.

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα μαλλιά στην ψυχολογία της γυναίκας;
Θεωρώ ότι για μια γυναίκα, η εξωτερική εμφάνιση, γενικότερα, παίζει καθοριστικό ρόλο στην ψυχολογία και την καλή διάθεσή της. Μια επιτυχημένη αλλαγή στα μαλλιά, πολλές φορές κάνει τις γυναίκες να νιώθουν πολύ καλύτερα. Εξάλλου, τα μαλλιά είναι το πρώτο πράγμα το οποίο σκεφτόμαστε, όταν βιώνουμε έντονα συναισθήματα.

Ποια είναι η σχέση σας με τις πελάτισσές σας;
Με τις πελάτισσές μου, η σχέση μας βασίζεται στο σεβασμό, την εμπιστοσύνη και τη σιγουριά για το αποτέλεσμα. Έχω πελάτισσες πέραν των 33 χρόνων. Υπάρχει μια πολύ δυνατή χημεία ανάμεσά μας. Είχα την τύχη να είμαι δίπλα τους σε κάποιες από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής τους και αυτό, πραγματικά, με τιμά ιδιαίτερα.

Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι γενικά δεν ταιριάζει στις Κύπριες γυναίκες;
Έχω ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την Ευρώπη και αυτό για το οποίο περηφανεύομαι σε σχέση με τις Κύπριες γυναίκες, είναι ότι δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τις άλλες Ευρωπαίες. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι που δεν τους ταιριάζει, φτάνει να μπορούν να υποστηρίξουν το στυλ στα μαλλιά τους ως επίσης και τα ρούχα που φορούν. Δεν πρέπει να γίνονται fashion victims.

Υπάρχουν κάποιοι μύθοι σε σχέση με τη φροντίδα των μαλλιών που θα πρέπει πλέον να ξεχάσουμε;
Είναι πολλοί οι μύθοι που πρέπει πλέον να καταρριφθούν. Θα αναφερθώ στους έξι σημαντικότερους, αρχίζοντας από το πιστολάκι κι αν καταστρέφει τα μαλλιά. Αν δεν χρησιμοποιούμε προστασία και φυσικά, το σωστό σαμπουάν και μάσκα, το πιστολάκι ξηραίνει την τρίχα, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν προκαλεί αρνητικές επιπτώσεις στα θυλάκια. Δεύτερο, με ρωτάνε συχνά αν το κούρεμα δυναμώνει τα μαλλιά. Πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ρυθμός αύξησης της τρίχας δεν αλλάζει με το κούρεμα. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι, κόβοντας τακτικά τα μαλλιά, φαίνονται πιο υγιή και ομοιόμορφα, χωρίς ταλαιπωρημένες άκριες. Τρίτο, κάτι που ακούω πολύ συχνά τελευταία, είναι αν μόνο οι άντρες πάσχουν από τριχόπτωση. Και στις γυναίκες, η τριχόπτωση είναι συχνή, αλλά εκδηλώνεται διαφορετικά. Στους άντρες, η τριχόπτωση ξεκινά μετά τα 20, ενώ στις γυναίκες μετά τα 30 και γίνεται πιο έντονη μετά τα 50. Η απώλεια μαλλιών από το τριχωτό της κεφαλής στις γυναίκες γίνεται σχεδόν ομοιόμορφα, ενώ στους άντρες είναι πιο έντονη, συνήθως στην κορυφή του κεφαλιού. Τέταρτο, είναι αλήθεια ότι το συχνό λούσιμο καταστρέφει τα μαλλιά; Η απάντηση είναι πως όχι. Τα μαλλιά πρέπει να λούζονται όσες φορές την εβδομάδα έχει ανάγκη ο κάθε ένας, ώστε να είναι καθαρό το τριχωτό της κεφαλής από ρύπους και ιδρώτα, για να μπορεί να αναπνέει. Ένα άλλο θέμα το οποίο απασχολεί πολλές Κύπριες είναι τα ξηρά, σγουρά μαλλιά. Το να έχεις σγουρά μαλλιά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι αφυδατωμένα, εύθραυστα, άτονα και φριζαρισμένα. Ένας έμπειρος κομμωτής μπορεί να λύσει το πρόβλημα σε μια επίσκεψη και χρησιμοποιώντας μια σειρά από εξειδικευμένα προϊόντα. Και τέλος, συχνά με ρωτάνε αν η βαφή ασπρίζει τα μαλλιά νωρίτερα. Πολλές φορές, το πόσο συχνά ασπρίζουν τα μαλλιά, οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες. Οι θύλακες των τριχών είναι φτιαγμένοι από χρωστικά κύτταρα, τα οποία παράγουν τη μελανίνη. Η μελανίνη είναι αυτή που καθορίζει το χρώμα των μαλλιών σας. Όσο η μελανίνη λιγοστεύει, το χρώμα αδυνατίζει και εμφανίζονται σιγά – σιγά τα άσπρα μαλλιά.

Η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγεία των μαλλιών;
Ναι, η διατροφή επηρεάζει σημαντικά την υγεία των μαλλιών. Χρειάζεται ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής, για να μην έχουμε θαμπά και εύθραυστα μαλλιά ή ακόμη για να αποφύγουμε την τριχόπτωση.

Ποιες χώρες θεωρείτε πρωτοπόρες στον τομέα της κομμωτικής;
Την Αγγλία, όσον αφορά χρώματα και κοψίματα, τη Γαλλία για βραδινά χτενίσματα και την Ιταλία η οποία προσφέρει ένα μίγμα από όλα.

Σας αρέσει να αλλάζετε look;
Οπωσδήποτε, σχεδόν κάθε 6 μήνες έχω διαφορετικό look! (Γέλια). Διατηρώ, όμως, πάντα τον χαρακτήρα και την προσωπικότητά μου. Για αυτό και δεν είμαι πιστή ακόλουθος των trends και συμβουλεύω τις πελάτισσές μου να δοκιμάζουν νέα looks, μόνο εφόσον τις εκφράζουν. Πιστεύω ότι η συχνή αλλαγή είναι κάτι που επιβάλλεται στον χώρο της μόδας και της τέχνης. Διαφορετικά, είναι σαν να φοράς καθημερινά το ίδιο ρούχο.

Η ηλικία είναι αποτρεπτικός παράγοντας σε αποφάσεις σε σχέση με την εμφάνισή μας;
Όχι βέβαια! Ανεξάρτητα από την ηλικία, η κάθε γυναίκα πρέπει να αναδεικνύει τον εαυτό της και η εμφάνισή της να συμβαδίζει αρμονικά με τον χρόνο που περνά.

Είναι η κομμωτική και η μόδα αλληλένδετα;
Η μόδα αρχίζει από τα μαλλιά, γιατί τα… φοράς καθημερινά και τελειοποιείται με το σωστό ντύσιμο. Δεν είναι τυχαίο που στις μεγάλες πασαρέλες, σύμφωνα με το ύφος των ρούχων που παρουσιάζει ο κάθε σχεδιαστής, ανάλογα είναι και τα μαλλιά.

Ποια προσωπικότητα ξεχωρίζετε για το στυλ της;
Μου αρέσει πάρα πολύ η Jennifer Lopez.

Πόσο απαιτητικό είναι το επάγγελμά σας; Έχετε χρόνο για τον εαυτό σας;
Είναι πάρα πολύ απαιτητική η δουλειά μου και όταν είσαι τελειομανής, όπως εγώ, γίνεται ακόμη πιο δύσκολο το όλο πράγμα. (Χαμόγελο). Νιώθω, όμως, ευλογημένη, γιατί έχω ένα σπουδαίο πελατολόγιο, το οποίο εκτιμώ και νιώθω έντονα την αγάπη και την εμπιστοσύνη του. Αυτό με κάνει να συνεχίζω και να παθιάζομαι ακόμη περισσότερο. Τον λίγο χρόνο που μου απομένει ελεύθερος, τον αφιερώνω στο γυμναστήριο και φυσικά, στην οικογένειά μου.

Ταξιδεύετε συχνά σε σχέση με τη δουλειά σας και για αναψυχή;
Ταξιδεύω τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο στο εξωτερικό, για να ενημερωθώ για τις νέες τάσεις. Όσον αφορά τον τομέα της αναψυχής, κάνω ένα διάλειμμα μια φορά τον χρόνο, αλλά όχι απαραίτητα στο εξωτερικό.

Υπάρχει κάτι που σας βγάζει εκτός ορίων;
Η ασυνέπεια και η έλλειψη επαγγελματισμού.

Τι είναι αυτό που δεν αποχωρίζεστε ποτέ;
Το κραγιόν μου.

Πού βλέπετε τον εαυτό σας σε 10 χρόνια;
Στο εκπαιδευτικό κέντρο που μόλις δημιουργήσαμε στην Πάφο, διδάσκοντας αυτό που αγαπώ τόσο πολύ… την κομμωτική τέχνη!

Επιμέλεια: Γιώργος Χρυσοστόμου
Μακιγιάζ: Δώρα Κατσελλή
Ρούχα από προσωπική συλλογή. 

Πηγή : Περιοδικό Hello! τεύχος 134

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *