Αιώνιος φοιτητής ο ιδρυτής του Facebook – Δεν φαντάζεστε μετά από πόσα χρόνια πήρε το πτυχίο του

Αιώνιος φοιτητής ο ιδρυτής του Facebook – Δεν φαντάζεστε μετά από πόσα χρόνια πήρε το πτυχίο του

Αιώνιος φοιτητής ο ιδρυτής του Facebook – Δεν φαντάζεστε μετά από πόσα χρόνια πήρε το πτυχίο του

Ο ιδρυτής του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης κατάφερε επιτέλους να πάρει το «χαρτί» μετά από 12 χρόνια και η ομιλία του ήταν συγκινητική.

Όπως κάθε αγόρι που σέβεται την μητέρα του, ο Marc, ο οποίος ίδρυσε το Facebook το 2004 στο πλαίσιο των σπουδών του στο Harvard, είχε υποσχεθεί στην δική του να πάρει το πτυχίο του και… το έκανε πραγματικότητα.

Μετά από 12 χρόνια και σε ηλικία 33 ετών, γύρισε στο Harvard, φόρεσε την τήβεννο και, μαζί με τους υπόλοιπους απόφοιτους του τμήματος Πληροφορικής, παρακολούθησε την τελετή, στην οποία, όπως ήταν φυσικό, μίλησε.

«Η αλλαγή ξεκινά σε τοπικό επίπεδο. Ακόμα και οι παγκόσμιες αλλαγές ξεκινούν μικρές, με ανθρώπους σαν και εμάς… Κάθε γενιά επεκτείνει τον κύκλο των ανθρώπων που θεωρούμε “έναν από εμάς”. Και στην δικιά μας γενιά αυτό περιλαμβάνει πλέον ολόκληρο τον κόσμο… Αλλά ζούμε σε ασταθείς καιρούς», επεσήμανε ο Marc, που έγινε ο νεαρότερος ομιλητής στην ιστορία του Harvard, στο οποίο είχε ορκιστεί πως δεν θα ξαναεπιστρέψει όταν το παράτησε, το 2005.

Φυσικά, παρόντες στην τελετή ήταν οι γονείς του, με τους οποίος και πόζαρε, ενώ δεν παρέλειψε να μοιραστεί κάποιες από τις φοιτητικές του αναμνήσεις, μεταξύ των οποίων και η γνωριμία με την σύζυγό του, Priscilla Chan, στην ουρά για… την τουαλέτα κατά την διάρκεια ενός πάρτι.

«Η πρόκληση της γενιάς μας είναι να δημιουργήσουμε ένα κόσμο όπου όλοι θα έχουν έναν σκοπό», τόνισε και ζήτησε από τους απόφοιτους να ασχοληθούν με έργα όπως η ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής, η ανακάλυψη νέων θεραπειών για ασθένειες και τον εκμοντερνισμός της δημοκρατίας ώστε όλοι να έχουν την δυνατότητα να ψηφίζουν διαδικτυακά.

Πηγή : peoplegreece.com

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *