Έπεσε η αυλαία για την ηθοποιό Φλωρεντία Δημητρίου

Έπεσε η αυλαία για την ηθοποιό Φλωρεντία Δημητρίου

Έπεσε η αυλαία για την ηθοποιό Φλωρεντία Δημητρίου

«Έφυγε» από τη ζωή την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, σε ηλικία 91 ετών η ηθοποιός Φλωρεντία Δημητρίου από τη Λευκωσία. Πρωτοπόρος του κυπριακού θεάτρου, με ανεκτίμητη προσφορά στην ιστορία του, υπηρέτησε με ήθος και υπέρμετρη αγάπη την τέχνη του θεάτρου.

Με παρουσία στον Οργανισμό Θεατρικής Ανάπτυξης Κύπρου και αργότερα στο Ελεύθερο Κυπριακό Θέατρο, αλλά και στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του, η Φλωρεντία Δημητρίου άφησε το δικό της στίγμα στο κυπριακό θέατρο.

Η κηδεία της τελείται την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου στις 3.30μ.μ. από τον ναό Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Δομέτιο. Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια από τις 3μ.μ. και παρακαλεί αντί στεφάνων να γίνονται εισφορές για τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου.

Ο ΘΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση όπου εκφράζει τη βαθιά του λύπη για το θάνατο της ηθοποιού και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους της.

Στον ΘΟΚ συμμετείχε από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του σε πολυάριθμες παραγωγές μεταξύ των οποίων, «Εκάβη», «Ματωμένος Γάμος», «Το Γαϊτάνιν», «Η όπερα της πεντάρας», «Έγινε και αυτός ο πόλεμος», «Τρωάδες», «Λυσιτράτη», «Ικέτιδες», «Η μάνα κουράγιο και τα παιδιά της», «Ο καλός στρατιώτης Σβέικ», «Οι μάγισσες του Σάλεμ», «Καληνύχτα Μαργαρίτα», «Κόκκινα τριαντάφυλλα για μένα», «Ο καυκασιανός κύκλος με την κιμωλία», «Λαός και Τυραννία», «Το νερόν του Δρόπη», «Δον Καμίλλο», «Όμηροι», «Θεανώ», «Ο καπετάν Γιακουμής», «Μια πόρτα πρέπει να είναι ανοιχτή ή κλειστή», «Ο Γλάρος».

Παράλληλα, συμμετείχε και σε κινηματογραφικές ταινίες, όπως ο «Βιασμός της Αφροδίτης» του Ανδρέα Πάντζη.

Πηγή : philenews

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *