Επιστήμονας εξηγεί γιατί δεν μπορεί να υπάρξει μεταθανάτια ζωή

Επιστήμονας εξηγεί γιατί δεν μπορεί να υπάρξει μεταθανάτια ζωή

Επιστήμονας εξηγεί γιατί δεν μπορεί να υπάρξει μεταθανάτια ζωή

Η επιστήμη που έχει επεκτείνει αφενός τη ζωή μας και αφετέρου την έχει κάνει τόσο άνετη και ενδιαφέρουσα έρχεται να καταρρίψει έναν από τους ομορφότερους… μύθους, φαντασίωση, όπως το λέει ο καθένας. Τη μεταθανάτια ζωή.

Ο καθηγητής κοσμολογίας και φυσικής Σιν Κάρολ, μιλώντας στην Express εξηγεί γιατί δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρχει ζωή μετά το θάνατο και γιατί πρέπει αυτό να το αποδεχτούμε και να συνεχίσουμε την επίγεια ζωή μας απολαμβάνοντάς την στο έπακρο.

Για να υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο, υποστηρίζει, θα πρέπει η συνείδηση να λειτουργεί εντελώς ξεχωριστά από το υπόλοιπο σώμα. Όμως, οι νόμοι της φυσικής που διέπουν την ζωή και τη λειτουργία του σώματος είναι σαφείς: Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να γίνει αυτό, δεν υπάρχει κανένας απολύτως τρόπος να διατηρηθούν οι πληροφορίες που βρίσκονται αποθηκευμένες στον εγκέφαλό μας, αφού αυτός πεθάνει. Η συνείδηση, από ότι φαίνεται, δεν είναι κάτι άυλο αλλά αποτελείται από μια σειρά από άτομα και ηλεκτρόνια.

Η διαπίστωση αυτή έρχεται μετά την εφαρμογή της κβαντική θεωρία πεδίου (The Quantum Field Theory – QFT), που απέδειξε ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατο.

Βασική ιδέα της θεωρίας, όπως εξηγεί ο Independent, είναι ότι υπάρχει ένα πεδίο στο σύμπαν για κάθε τύπο σωματιδίου – ένα για όλα τα φωτόνια, ένα άλλο για τα ηλεκτρόνια κ.ο.κ. Αν υπήρχε κάποιο είδος μεταθανάτιας ζωής, θα το αποκάλυπταν τα κβαντικά τεστ.

Πηγή : iefimerida.gr

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *