Έρχεται το Tv One

Έρχεται το Tv One

Το Mega Κύπρου ιδρύθηκε ως «Ο Λόγος»στις 25 Απριλίου 1992 και ήταν ο πρώτος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός στην Κύπρο. Από το 1999, το «Λόγος» ξεκίνησε συνεργασία με τον «Τηλέτυπο Α.Ε» της Ελλάδας. Ο «Λόγος» διαβιβάστηκε με το διακριτικό σήμα του Mega Channel στις 11 Οκτωβρίου 1999. Το 2000 τη διαχείριση του καναλιού ανέλαβε η εταιρία «Τηλέτυπος Κύπρου ΛΤΔ» μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου του 2015, όπου ανέλαβε εκ νέου η «Τηλέτυπος Υπηρεσίες ΛΤΔ», μετά την χρεοκοπία της προηγούμενης εταιρίας. Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, λόγω των οικονομικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στο ελληνικό κανάλι και του φιάσκου με τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα, το Mega, μετονομάζεται σε MegaOne.

Το κανάλι του Αρχαγγέλου, στηριζόμενο πλέον στο δικό του πρόγραμμα και με τη βοήθεια του Star Ελλάδος, προσπάθησε να κερδίσει την παλιά του αίγλη. Δυστυχώς όμως το φανατικό κοινό του άρχισε να το εγκαταλείπει, με αποτέλεσμα από πρώτο κανάλι να πέσει στην τέταρτη θέση. Η πτώση έφερε γκρίνια, με αποτέλεσμα, η ανακοίνωση του Megaone την περασμένη Τρίτη 15 Ιουνίου, στην οποία αναφερόταν ότι η διοίκηση του σταθμού και ο Γιώργος Χουλιάρας αποφάσισαν από κοινού στην ολοκλήρωση της συνεργασίας του δεύτερου από τη θέση του Διευθυντή Τηλεόρασης. Με το ακουστικό στην αναμονή για το ποιος θα αναλάβει τα ηνία στον Αρχάγγελο και θα οδηγήσει και πάλι το κανάλι στην κορυφή της τηλεθέασης, η είδηση ότι από τον ερχόμενο μήνα το Megaone παύει να υφίσταται σαν επωνυμία, έρχεται να επιβεβαιώσει τις αρχικές πληροφορίες μας, ότι το Megaone αποτελούσε προπομπός για την αλλαγή του σε TVOne.

Σύμφωνα με τα όσα μαθαίνουμε, μέχρι τις 15 Ιουλίου, όλα τα λογότυπα του σταθμού θα αντικατασταθούν με το νέο brand name και το Megaone θα καταχωρηθεί ως μία επιπλέον πληροφορία στη σελίδα της Wikipedia. Από την 1 Ιουλίου όμως επανέρχεται κι επίσημα η συμφωνία με το Mega Ελλάδος όπου αρχίζει η προβολή των σειρών που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία στο παρελθόν όπως το «Παρά Πέντε», «Είσαι το Ταίρι μου», «Ευτυχισμένοι Μαζί» που θα προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Την είδηση επιβεβαίωσε και στέλεχος του καναλιού.

Σχετικά με τη συνεργασία με το Mega είπε ότι «εμείς ξέρουμε ποια θα είναι η επόμενη μέρα κι αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι από την επόμενη σεζόν πέραν από το πρόγραμμα του Star, θα έχουμε και αυτό του Mega».

Παρόλα αυτά απέρριψε το ενδεχόμενο μετονομασίας του TVOne σε Mega «Όταν έχεις το όνομα κάποιου άλλου, ουσιαστικά, δεν έχεις κανάλι», κατέληξε.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *